Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Bluetooth hangszórók
- Androidos fejegységek
- Apple MacBook
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Alienware notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fury10
újonc
sziasztok. kéne egy kis segitség hozzá értőktöl.
Melyik hangkártya szól szebben?
Sound Blaster Cinema 2 (MSI H97 Gaming 3 alaplapba integrált)
CREATIVE Sound Blaster Audigy SE OEM (dedikált)
-
HunFly
csendes tag
Sziasztok, lehetséges az hogy az integrált hangkártyám és az Asus Xonar hangkártyám egyszerre menjen ? Teszem azt egyikről menjen a játék hangja a másikról a skypeé vagy team speaké ? Meg lehet ezt így oldani ?
-
Shing
őstag
Ha visszaolvasol:
"Ha esetleg meg is tudnánd valahogy oldani hogy mind a két kártyán egyszerre szóljon a hang akkor is csúszna az egyik a másikhoz képest egyszerűen a winfos nem képes erre a dologra."
Gondolom valamennyi ms eltérő csúszás is elég h rossz hangod legyen, lehet h egy nagyon picit visszhangozna az egész. -
GoPosSum
csendes tag
Sziasztok! Van egy laptopom és benne egy 2.0-s hangkártya, és van egy USB-s hangkártyám is. Azt hogy lehet megoldani, hogy 4 csatornás hangkártyaként kezelje őket a gép? Vagy van olyan médialejátszó program, amiben a csatornákhoz külön hangkártyát lehet rendelni? Egyáltalán lehetséges?
-
Centaurus
tag
Szia!
Hasonló problémám van nekem is (amit az előző hozzászólásban is olvashatsz).
Én utána néztem a dolognak de az az igazság hogy egyszerre nem tud működni a két kártya..Ha esetleg meg is tudnánd valahogy oldani hogy mind a két kártyán egyszerre szóljon a hang akkor is csúszna az egyik a másikhoz képest egyszerűen a winfos nem képes erre a dologra.
Ezért én feladtam a dolgot,de ha esetleg Te rájössz valamire akkor én is kíváncsi lennék rá,légyszi írd le ide ha jutsz valamire. -
Cooltib
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, kérésem Hogy tudnám rávenni a windows-t hogy mind a 2 hangkártya egyszerre menjen?
A gondom a következő: Van egy alaplapi hangkártyám és egy usb-s fülesem aminek saját hangkártyája van. Na mármost vettem egy felvevő kártyát amivel képet és hangot is tudok felvenni. Ez úgy működik hogy a videokártyából a kábelt bedugom a felvevőbe onnan a monitorba. A hangkártyából szintén a felvevőbe és onnan a pl. hifibe. Na most nekem az a gondom hogy mikor játszani szeretnék akkor Team Speak-el együtt szoktam fülessel de mivel usb-s így azt nem tudom megosztani és bedugni a felvevőbe. Most csak úgy tudok hanggal együtt felvenni hogy a a fülest állítom alapértelmezett kommunikációs eszköznek így tudok beszélni és az alaplapi hangkártyát meg alapértelmezett media lejátszására de így nem hallom a fülesbe a játékot. Sajnos nem lehet egyszerre mind a kettőt beállítani, legalábbis én nem jöttem rá hogy hogyan lehet. A kérdésem, kérésem az lenne hogy lehet e valahogy a regedit-be valamit átállítani hogy egyszerre menjen a kettő? -
Centaurus
tag
Sziasztok!!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám használni a videókártyán lévő hangkártyát és az alaplapit használni egyszerre? -
bigrock
addikt
Üdv,
2 db. Audigy ZS elmegy egymás mellett?
Köszi -
nyunyu
félisten
Hogyan lehetne ezt egyszerűen megoldani, úgy hogy könnyű legyen a váltás a kettő között?
Vezerlopult/Hang alatt jobb klikk/default hangeszkoz arra, amit eppen hasznalni akarsz?
Medialejatszo progikban szokott lenni kimenet allitasi lehetoseg, de jatekokban jellemzoen nem, azok az alapertelmezett eszkozt hasznaljak, amit csak itt tudsz allitani.
-
g3r1h4wk
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg 1 hangkártya van a gépemben, amit 5.1es hangfalhoz használok, most viszont szeretnék venni egy Asus xonar dg hangkártyát. Mind a kettőt egyszerre szeretném használni, a régi maradna az 5.1 hangcucchoz, az új pedig egy 5.1es füleshez kellene. Hogyan lehetne ezt egyszerűen megoldani, úgy hogy könnyű legyen a váltás a kettő között?
-
TakkerX
aktív tag
kicsit megkésve, de most készültem el vele
sajnos nem midnig volt vele időm foglalkozni, beleuntam, újrakezdtem, de aztán a hétvégén összejöttalaplapi ATI 8 csatornás(ALC888) hangkártyából 16 mono vagy 8 stereo zónás lejátszó
röviden:
Arch Linux
ALSA
MPDforrás lehet szinte bármi, mp3, cd, stream, csak be kell állítani.
ha van rá igény, írok egy részletes leírást logoutra.
-
dudika10
veterán
Megnéztem.
Asus Xonar DS + ALC888 + Jetaudio + Foobar2000
Semmit nem kellett beállítani csak amit írtam. Kimeneteknél kiválaszt a megfelelő és működik.Ha volna kéznél egy optikai bemenetes hangrendszer akkor azt is megnézném, hogy harmadiknak meg negyediknek működik-e vajon a DS SPDIF kimenete meg az ALC888 SPDIF vagy koax kimenete, de sajnos nincs. Minden esetre a 2 biztosan működik.
szerk.: jah igen, sztereo rendszereket kötöttem rá, de biztos, hogy működik több csatornával is.
-
TakkerX
aktív tag
lehetséges, de találtam közben egy ilyet, talán az MPD lehet a megoldás.
"using multiple outputs simultaneously if requested. "
próbálom is
hangerőt nem állítunk webesen, állandi kimenet megy erősítőre aztán jólvan, ahhoz van távirányító
na mondjuk aztán én sem vagyok ebben otthon
egyelőre csak a kettő(vagy akár több) hangkártya egyidejű kezelése a kérdés a többi már csak software
amit nyilván nem én készítek, hozott anyagból dolgozunk, kéremszépen
-
-
TakkerX
aktív tag
nagyon köszönöm!
VLC-ből tud futni kettő, remélem parancssorból emg leeht adni neki, hogy melyik hangeszközt használja.
és arra gondoltam, hogy ezzel lehetne távvezérelni webes felületen, ha megy, hogy kettőt is meg tudok vele babrálni.
Linuxra gondoltam, abból a megfontolásból,hogy van a munkahelyemen 3 zónás lejátszó, azon is valamiféle linux fut.
-
dudika10
veterán
Csináltam már ilyet régebben, akkor működött egy alaplapi meg egy audigy 2zs társaságában. Szóval nem teljesen új a dolog, csak nem emlékszem, hogy kellett-e akármi más azon kívül amit fentebb írtam.
Biztos működik, nyugodtan vásárolgathatsz, biztos, hogy meg lehet oldani.Ha jól emlékszem én azt nem tudtam megoldani anno, hogy 1lejátszó fusson kétszer. Talán egy foobart meg egy jetaudiot használtam ezért. De linuxon biztos könnyen megoldható, az szabadabb ilyen téren.
szerk.: ha este nem írnám le, hogy mire jutottam dobj nyugodtan egy privit, akkor csak elfelejtettem.
-
TakkerX
aktív tag
köszönöm uraim
Igen, pont az otthoni mókolgatás lenne a lényeg
azt nagyon megköszönném, ha ki tudnád próbálni
-
dudika10
veterán
Hát ha van két hangkártyád (legyen az egyik alaplapi akár) akkor megnyitsz két lejátszót, és az egyikben kiválasztod kimenetnek az egyik hangkártyát a másikon kiválasztod kimenetnek a másik hangkártyát és elindítasz mindkettőn zenét.
De ez miért jó?DBob: hopsz, végig se olvastam mit írt.
Elméleti akadályát nem látom, estefele ha otthon leszek és lesz időm kirpóbálom. -
TakkerX
aktív tag
fehoznám ezt a dolgot.
Arra van lehetőség, hogy a két hangkártyát és azokon különböző zene szól egy időben? Addig nem akarok összevásárolni mindent, amíg nem vagyok benne biztos, hogy megoldható. Windows/Linux mind1, hogy mi alatt csak menjen.
vagy egyéb más ötlet, hogy hogyan lehet csinálni pc-ből egy "több zónás" lejátszót? vagy valami kész megoldás erre?
-
gergo23bps
csendes tag
gergo23bps
(újonc)sziasztok. Ma vettem egy usbs fejhallgatot, és az a problémám vele, hogy ax xp külön hangeszközként kezeli, és nem hajlandó egyszrre müködni az SB Live! hangkártyámmal. A hangok és audioeszközök tulajdonságainál az Audio fülre kattintva az alapértelmezett eszközöknél jelenik meg USB Audio néven, az SB Live! alatt. és vagy az egyik, vagy a másik müködik. egyszerre a kettő nem. A kérdésem az lenne: hogy tudnám elérni azt hogy müködjön az 5.1 es rendszerem, és a fejhallgatom egyszerre. -
Fangória
csendes tag
én az utobbi megoldást ajánlom !
-
Fangória
csendes tag
Gratulálok jó megoldások voltak !
-
ArGab
őstag
Akkor szerintem azt is megteheted, hogy szerzel egy Live-ot, az elég olcsó (erre a sima Value is elég, nem is kell 5.1-es). Front-ra rákötöd az egyiket, Rear-re a másikat. Ha emlékeim nem csalnak, négycsatornás módban sztereó hang esetén a hátsókra ''klónozva'' kiküldte a hangot. Így akár még térhangzásod is lehet, ha igény van rá.
-
t-rac
senior tag
válasz
Winner_hun #18 üzenetére
Ok kössz. És az nem csökkenti a teljesítményt? 5.1-es AC97 hangkártyám van.
-
t-rac
senior tag
Leteszteltem úgy hogy a 2.1-es 25 W-os rendszer a gépbe volt,a nemtudom hány W-os gagyi régi 2.0-s stereo hangfalpár az mp3 lejátszómba volt kötve,és a kettőn egyszerre indítottam el ugyanazt a számot,és kurva jó hangzása volt,majdnem mintha koncerten lennék. Na ezt akarom megcsinálni hogy mindegyik a gépen legyen,tehát 4.1-es rendszerem legyen.
-
t-rac
senior tag
válasz
Winner_hun #7 üzenetére
Úgy akarom hogy ha benyomom a winampot,ugyanaz szóljon mindegyiken,mert minél több hangszóró annál jobb a hangzás.
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #3 üzenetére
A tuner kezelőprogramjában ki lehet választani a hangkártyát, úgyhogy ez nem annyira gond. Viszont a játékok esetén nem mindig van erre lehetőség.
-
t-rac
senior tag
válasz
Winner_hun #5 üzenetére
Hogy mind a 2 szóljon
-
Flashy
veterán
válasz
Winner_hun #3 üzenetére
igen, ez még működik is, de az hogy 2 hangkártyán lejátszani ugyanazt, mint feljebb, az kicsit nyakatekert
-
Winner_hun
félisten
-
t-rac
senior tag
Üdv!
Van egy 2.1-es hangrendszerem,és egy 2.0-s. Ezt a kettőt úgy akarom rákötni a gépre,hogy egyszerre menjenek. Van egy integrált AC97 kártyám,és betettem mellé egy SB PCI128-at. Mind a kettőt látja a win,a gond csak az hogy nem szólnak egyszerre. Hogy csináljam meg? Segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Kingston 2x16Gb DDR5 5200Mhz CL40
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- AKCIÓ% Dobozos HP VICTUS Gamer laptop/i5-11400H/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB
- EVGA 850 BQ 850W 80Plus Bronze félmoduláris táp, összes kábelével,nagyon keveset használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest