Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    válasz SunMount3r #30140 üzenetére

    Hát, megcsináltam a "Nagy Elosztó Tesztet". A Kálvária részleteit nem írom le, mer elég volt végig csinálni és vagy 2 órámba telt. :(( :( A lényeg: egy csomó lehetséges elosztó kombináció után végül kiderült, hogy csak akkor sípol, ha egy bizonyos pont környékén van a szobámba. Ez a pont pedig (nem fogjátok kitalálni), pont az asztalom jobb oldalsó sarka... (Ahol ugyebár funkciója szerint lenni kellene). Ahogy elmozdítom fél métert, már meg is szűnik a sípolás, visszarakom és megint sípol. :F

    Kikapcsoltam/kihúztam minden környékbeli elektromos cuccot a teszt idejére és így is sípol. Csak a laptopom van mellette meg kicsit távolabb egy öreg CRT monitor, de ezek is ki voltak húzva. Az asztal jobb oldali háta mögött, a hangfaltól kb. 20cm-re van egy nehézsúlyú régi típusú bordázott radiátor.

    Nem akarok ilyenek írni, hogy "mágneses interferencia", meg "árnyékolási problémák", de lehet akkor ilyen eredetű a probléma?! :F A fali ajzat a szobámba egyébként egy régi, földeletlen C-típusú: [link] és az egyik elosztóm is ilyen. De amikor elvittem a hangfalat és úgy teszteltem, ezekbe dugva se volt sípolás. Bár én nem hinném, de lehet mégis ezekkel van a gond, felszed valami zajt, amit épp azon a helyen elhelyezve "ad ki magából"?! Azért lenne furcsa, mert 2 hétig ment a hangfal gond nélkül, miért pont most jött volna elő? És maga a bekonnektorozás/hosszabítózás is már ebben a kiépítésben megy nálam évek óta, gond nélkül, több eszközt is ellátva egyszerre.

    Mégis mire lenne érzékeny a hangfal, pont azon a ponton ahol eddig is volt és sípolás nélkül működött több mint 2 hétig? Egyébként, amikor lassan körbe mozgattam egy kicsit az érzékeny terület körül, volt egy pont ahol halk, amolyan "telefon gerjedés" hangot adott ki, amit az olcsóbb hangfalak szoktak néha, ha közel a telefon. Esetleg ez a részlet is fontos lehet. (A telefonom jó messze van.)

    Valami ötlete van valakinek, így ezeket olvasva? :F

    És hogy hallgathatom e így a hangfalat még ma este, vagy inkább kapcsoljam ki? (Ma már nem állok neki átrendezni a szobámat e miatt). :(

    Ha van 5-let vagy magyarázat, akkor köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák