Zotac Fusion-ITX WiFi A-széria: sok jó dolog kis helyen is elfér

Megannyi inteles konfiguráció után végre megérkezett a Zotac első, Brazos platformra épülő mini-ITX formátumú megoldása, a Fusion-ITX WiFi A-széria. A platform lelke egy teljesen passzív hőcsöves hűtőegység alá rejtett AMD E350 APU, mely egy 1,6 GHz-es kétmagos processzorból, és egy AMD Radeon HD 6310-es grafikus magból áll, mely páros képes a HD videók és Blu-ray lejátszására, emellett DirectX 11 támogatást is élvez.

Kompakt mérete ellenére az újdonságba temérdek funkciót és csatlakozót sikerült belezsúfolni, kezdve ott, hogy a két DDR3 SO-DIMM foglalat és a 4 darab SATA 6 Gbps csatlakozó mellé még egy nyitott végű PCIe x4 foglalat is elfért, amibe ebből adódóan akár PCIe x16 csatolóval ellátott kártya is behelyezhető. Ezen felül még egy darab Mini-PCIe is fellelhető a NYÁK-on, de ennek helye már foglalt a gyárilag mellékelt IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi vezérlőkártya számára, melyhez két antenna is jár a hátlapra kivezetve. A Wi-Fi mellett természetesen a hagyományos, vezetékes LAN vezérlő is fellelhető, méghozzá gigabites áteresztőképességgel, illetve az integrált 8 csatornás hangvezérlő is a konfiguráció része.

A hátoldalon az említett antennák mellett jutott hely eSATA kivezetésnek, analóg és optikai S/PDIF hangkimeneteknek, DVI, HDMI és DisplayPort kivezetéseknek, illetve az analóg (D-SUB rendszerű) csatlakozási módról sem kell lemondanunk, ám ez csak átalakítóval érhető el. A külső perifériák csatlakoztatása egy darab PS/2 porton, 2 darab USB 3.0-s, valamint 4 darab USB 2.0-s kapun keresztül lehetséges, de ez utóbbiak száma az alaplapi kivezetéseket használva kibővíthető további kettő, illetve négy darabbal.

A Zotac Fusion-ITX WiFi A-széria szállítása a héten kezdődik, árat azonban egyelőre nem közölt a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés