Windows blog: letölthető a Windows 8.1-es frissítésének előzetese

San Franciscóban javában zajlik a Build 2013, a Microsoft fejlesztői konferenciája, melynek egyik várva várt apropója, hogy ezzel egy időben válik elérhetővé a Windows 8.1 - korábbi nevén Windows "Blue" - frissítés előzetese.

Az előzetes letöltéséhez a windows.com weboldal kifejezetten a frissítés számára dedikált szekciójának meglátogatásán át vezet az út. A telepítés történhet a Windows Store-on keresztül, vagy önálló .iso kiterjesztésű képfájl segítségével, melyek sajnos ezidáig még nem elérhetőek, de hamarosan letölthetővé válnak. Nagy pechünkre a magyar oldalról csak ez utóbbi metódust kínálja fel a rendszer, a Store-on keresztüli telepítéshez ide érdemes kattintani. A Windows 8 Enterprise verzió felhasználói csak ez utóbbi módon keresztül képesek telepíteni az előzetest. A telepítés előtt mindenképp érdemes egy biztonsági másolatot készíteni a Windows 8 beépített alkalmazásával.

Az új verzió rendszerkövetelményei:

  • Processzor: 1 GHz vagy gyorsabb
  • RAM: 1 GB (32 bites) vagy 2 GB (64 bites)
  • Szabad merevlemez-terület: 16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites)
  • Videokártya: A Microsoft DirectX 9-es verzióját támogató grafikus eszköz WDDM illesztőprogrammal

A frissítés régiónként fokozatosan válik elérhetővé, akinek még nem sikerült letöltenie, annak érdemes kicsit később próbálkoznia. A későbbiekben még újabb információkkal jelentkezünk.

Azóta történt

Előzmények