Fotón a Wibtek Hacker, az első Intel Z77-es alaplap

Az EXPreview weboldalnak sikerült néhány képet szereznie a hongkongi, a kínai és egyéb Távol-keleti piacokon kívül ismeretlen Weibu Wibtek Hacker nevű alaplapról, melyen az Intel legújabb Z77-es vezérlője található. A Maho Bay platform részeként megjelenő chipkészlet natívan támogatja majd az idei évben debütáló, LGA1155 foglalatba illeszkedő, 22 nm-es Ivy Bridge APU-kat (valamint a jelenleg is kapható Sandy Bridge processzorokat is), de konkrét és hivatalos megjelenési időpont továbbra sincs, ezért is érdekes, hogy ilyen korán felbukkant egy ilyen alaplap.


(forrás: EXPreview)


Érdemes egy pillantást vetni a hűtésre. A gyártó egy Desert Eagle maroklőfegyverről mintázta...állítólag. (forrás: EXPreview)

Mindenesetre az OEM-gyártóként is működő vállalat Z77-es alaplapjára érdemes egy pillantást veti. A fekete nyomtatott áramköri lapon 16 fázisú CPU tápellátó áramkör kapott helyet a processzorfoglalat körül, valamint itt helyezkedik el a négy darab DDR3 memóriafoglalat is. Lefelé haladva két darab PCI Express 3.0 x16, szintén egy pár PCI Express x1 és két darab PCI foglalatot találunk.


(forrás: EXPreview)

Ez utóbbiak környékén egy mini PCIe foglalat is fellelhető, ami a nyomtatott áramköri lapon található feliratok tanúsága szerint Wi-Fi és Bluetooth kártyák számára van fenntartva. SATA csatolófelületű belső tárolókból összesen 10 darabot fogad az alaplap, ebből hat darab csatlakozó 6 Gbps-os, a maradék négy pedig a 3 Gbps szabványra támaszkodik.


(forrás: EXPreview)

A hátlapi kivezetések között nincs PS/2 port, a helyén egy automatikus tuningra szolgáló gombot találunk. Perifériát a hat darab hátlapi USB 3.0-s portra lehet csatlakoztatni, valamint további USB 3.0-s és 2.0-s kapuk állnak rendelkezésre alaplapi kivezetések formájában. A hátoldalon továbbá megtaláljuk a Gigabit Ethernet RJ-45-ös kivezetését, a Firewire portot, valamint a nyolccsatornás hangvezérlő jack aljzatait és az optikai SPDIF-et is. Az integrált GPU-hoz tartozó kimenetek is itt kapnak helyet; egy analóg D-Sub, valamint egy HDMI és egy DVI formájában.

Érdemes egy pillantást vetni a hűtésre. A gyártó egy Desert Eagle maroklőfegyverről mintázta.
(forrás: EXPreview)

Természetesen a bevezetőben említettek értelmében az alaplap áráról nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés