A WD komolyabban is beszáll a hálózati eszközök piacára

A tárolóeszközök, médialejátszók és PowerLine hálózati adapterek gyártásával foglalkozó WD egy teljesen új termékportfólió indítását kezdte meg a napokban. Az öttagú My Net család négy különböző Wi-Fi routerből és egy nyolcportos Gigabit Ethernet szabványra épülő switch-ből áll.


[+]

A vezeték nélküli útválasztók csúcsát a kínálaton belül a My Net N900 Central jelenti. A Gigabit Ethernet portokkal is felszerelt, IEEE 802.11a/b/g/n szabványú útválasztó szimultán használja a 2,4 és 5 GHz-es sávot, melyeken egyenként legfeljebb 450 Mbps elméleti adatátviteli tempó elérésére képes. A DLNA és uPnP támogatást élvező útválasztó érdekessége a biztonsági mentés funkcióra használható integrált 1 vagy 2 TB-os merevlemez, mely teljes mértékben kompatibilis az Apple Time Machine-al, míg a PC-s felhasználók a mellékelt WD SmartWare szoftverrel tudják kihasználni a routerben rejlő backup lehetőségeket. Természetesen a hátoldali csatlakozók között az USB kapu is fellelhető, amire nyomtatót és további tárolót kapcsolhatunk médiamegosztás vagy fájlmegosztás céljára.

WD My Net N900 Central 1 TB
WD My Net N900 Central 1 TB [+]

A My Net N900 Central alatt a merevlemez nélküli My Net N900 található. A szintén szimultán kétsávos, sávonként 450 Mbps elméleti sávszélességet kínáló, uPnP és DLNA kompatibilis útválasztó extrája, hogy hátoldalán az 1 darab gigabites WAN/Internet csatlakozó mellett hét darab szintén Gigabit Ethernet szabványú LAN csatlakozó található, valamint az USB portok számát megduplázták.

WD My Net N750
WD My Net N750 [+]

A kínálat alját a My Net N750 és N600 foglalja el. Mindkettő szimultán kétsávos Wi-Fi útválasztó 5 darab Gigabit Ethernet LAN és 1 darab (szintén Gigabit Ethernet) WAN/Internet porttal érkezik. A különbség a két modell között, hogy előbbi 2,4 GHz-en 300 Mbps, 5 GHz-en pedig 450 Mbps átviteli sebessége produkál és 2 darab USB-t kapott, míg az N600-nál mindkét sávon 300 Mbps a maximum és csak 1 darab USB-vel gazdálkodhatunk.

Mindegyik router belső antennával érkezik, azonban az N900-ason valamivel jobb lefedettséget biztosítanak (vélhetően az antennák nyereségessége jobb, vagy nagyobb teljesítményen üzemelnek), mint az N750 és N600. A család összes tagja rendelkezik a WD FasTrack csomagütemezéssel, de a két felsőkategóriás modell ebből is a Plus változatot kapta meg, mely hatékonyabb sávkiosztásra képes, mint a hagyományos változat.

WD My Net Switch
WD My Net Switch [+]

A My Net N900 Central 1 TB-os változata 300, 2 TB-os verziója 350 dolláros áron érkezik. Az N900, N750 és N600 rendre 180, 120 és 80 dollárba fog kerülni, míg az említett My Net Switch-ért 70 dollárt kér a gyártó. Az N900 Central kivételével (mely a következő negyedévben érkezik) az összes eszköz forgalmazása megkezdődött.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés