Űrbe megy a Panasonic új, AG-3DP1 típusjelzésű 3D kamerája

A Panasonic a 3D felvételek elkészítésére képes Full HD kamerák fejlesztésének egyik úttörője. A japán gyártó az elsők között dobta piacra az ilyen jellegű, otthoni felhasználóknak szánt termékeit, és mindeközben a profikról sem feledkeztek meg.

Panasonic AG-3DP1
Panasonic AG-3DP1

Az AG-3DP1 két 1/3”, Full HD 2,2 megapixeles 3-MOS 3-chip érzékelővel rendelkezik, és megtámogatták egy 20 bites digitális jelfeldolgozó processzorral is, amely a képalkotásért felel. Az ikerlencsés 3D előtét rendszer a korábbi Panasonic modelleknél alkalmazott eljárásra épül, így az eszköz alkalmas kétdimenziós felvételek rögzítésére is. Ennek sebessége másodpercenként minimum 12, vagy maximum 60 képkocka lehet, a felhasználónak ebben a tartományban pedig egy húszfokozatú skála áll a rendelkezésére. A modell 17-szeres optikai zoom használatára ad módot, és AVCHD formátumban rögzíti az anyagot, ráadásul dupla olvasóval látták el, amely akár 64 gigabájtos kártyák kezelésére is módot ad.

A LCD kijelző 3,2 hüvelykes, valamint rendelkezik egy dupla HD-SDI kimenettel, egy HDMI 1.4, valamint két XLR csatlakozóval, továbbá egy integrált sztereó mikrofonnal. Áráról egyelőre még nincs információ, de valószínűleg nem lesz túl olcsó, viszont cserébe a vállalat öt év garanciát ad rá. A kamera állítólag még idén nyáron az űrben is megmutathatja, hogy mire képes, ugyanis június 28-án egy NASA program keretében fellőnek egy űrhajót, amelyen az AG-3DP1 is rajta lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés