A Sanyo Xacti termékvonalát idézi új kameráival a Panasonic

Az úgynevezett YouTube kamerák, amelyeket a gyártók azoknak szánnak, akik művészi hajlamaik kiélése helyett inkább a gyors, spontán felvételkészítést és annak mihamarabbi publikálását helyezik előtérbe, nem hozták az elvárt eredményeket. A felhasználók a jelek szerint nem igazán tudnak megbarátkozni az ilyen jellegű termékekre jellemző kis kijelzővel, illetve az optika hiányosságaival, így inkább a hagyományos kivitelű kamkorderek mellett tették le voksukat.

Panasonic HX-WA10
Panasonic HX-WA10

A Sanyo emiatt döntött úgy, hogy egyfajta hibridet hoznak létre, amelyben megpróbálják egyesíteni a két kategória előnyeit. A Xacti termékcsalád tagjai ennek köszönhetően rögtön felismerhetőek, és most a Panasonic is erre az útra lép új készülékeivel. A két vállalat 2009-ben jelentette be, hogy egyesítik erőiket, azaz a Panasonic gyakorlatilag felvásárolta a Sanyot. Tehát ebben az esetben nem a dizájn és az ötlet szemérmetlen másolásáról van szó, hanem a portfólió átalakításáról.

Három új Xacti kinézetű, de Panasonic márkanév alatt futó modell kerül most a boltokba, amelyek közül a HX-WA10 egy strandra, könnyűbúvárkodásra tervezett eszköz. Három méteres mélységig vízálló, Full HD felbontású felvételek elkészítésére képes, LCD kijelzője 2,6 hüvelykes, kártyaolvasója pedig az SD, SDHC és SDXC kártyák kezelésére is képes. Ugyanez jellemzi a másik két új terméket is, a HX-DC15-t, és a HX-DC-1-t is, azt leszámítva, hogy ezeket kifekteti a víz. Közöttük az egyetlen különbséget a belső memória nagysága, illetve inkább megléte jelenti. A HX-DC15 esetében 16 gigabyte belső tárhellyel gazdálkodhat a felhasználó, a másiknál azonban csak a memóriakártyákra rögzíthet. A három új kamerát a napokban kezdik forgalmazni, árukról azonban nem szolgált információval a Panasonic.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés