CES 2011: erődemonstráció Samsung-módra a világ legnagyobb 3D LCD tévéjével

Az várható volt, hogy a Samsung az idei CES-en is nagyot gurít, hiszen a vállalat hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az ilyen jellegű rendezvényekre. Nem is okoztak csalódást, rengeteg új terméket mutattak be, amelyek közül kiemelkedik a több mint 40 darab LED tévé, a 6 termékcsaládból és 16 termékből álló plazma sorozat, a több érzékszervre ható 3D-s és okostelevíziók, a könnyű, dioptriás 3D-s aktív szemüveg, az érintőképernyős távirányító, a tévékiegészítőkhöz való drót nélküli töltő, valamint a nagyfelbontású (HD) tévére szerelhető kamera.

A 2011-es kínálat állítólag az elegáns stílust, a széleskörű felhasználást és az egyszerű használatot egyesíti. A Magyarországon második negyedévben várható készülékek egyszerre kínálják a következő funkciókat:

  • A „Search All” egyszerű keresést biztosít a tévén, vagy más DLNA-t támogató készüléken tárolt tartalmak között (PC, háttértároló, mobil eszközök, fényképezőgép stb.)
  • A Your Video olyan országokban hasznos, ahol működik a video on demand szolgáltatás. A funkció a nézők korábbi filmnézési szokásai alapján javasol programot.
  • A Web Browser internetezést kínál közvetlenül a készülékről
  • A Samsung Apps, a világ első HDTV-re fejlesztett alkalmazásboltja. Ingyenes és fizetett tartalmat kínál sport, szórakoztatás, játék vagy akár a tudomány területén.

A vállalat tovább csökkentette a tévék kávájának vastagságát, egészen pontosan nyolcvan százalékkal, így például a D8000 sorozatú, LED-es háttérvilágítású készülékek szálcsiszolt fém keretének szélessége csak fél centiméter. E modellnél ráadásul a vékony 3D-s aktív szemüveg a Bluetooth technológiát felhasználva kommunikál. A távirányító érintőképernyője egy második tévéként is értelmezhető, hiszen míg a készüléken fut a Blu-ray adás, addig a távirányító 3”-es kijelzőjén a kiválasztott adás követhető figyelemmel.

Bár az LG az új esztendő előtt büszkén harangozta be, hogy övék a világ legnagyobb LED-es háttérvilágítású 3D-s LCD tévéje, a Samsung máris lefőzte őket egy 75 hüvelyk képátlójú modellel. A plazmák is megújultak. Fő jellemzőjük az új keskeny keret, amely a tavalyi év termékeihez képest akár 1 hüvelykkel nagyobb képernyőt kínál, anélkül, hogy a készülék mérete és energiafelhasználása növekedne. A képernyőméretek idén 43 és 64 col között mozognak.

A 3D-s rendszerek új elemei között említendő a Samsung új 3D-s audiotechnológiája, amely állítólag a hangfelvétel magasságának és mélységének szimulálásával még részletesebb, kidolgozottabb élményt nyújt a nézőknek. A 3D Sound (hang) olyan technológiát alkalmaz, amely képes megkülönböztetni egy mozifilmben, vagy tévéműsorban az előtér és a háttér hangjait, majd mindezt egyszerre több érzékszervre ható, átfogó, életszerű hangélményben visszaadni. Boo-Keun Yoon, a Samsung vizuális kijelzőkkel foglalkozó ágazatának elnöke a CES-en kiemelte a Samsung új 3D tévéit és Blu-ray lejátszóit is, és bejelentette, hogy tervezik a felhasználók saját 3D-s tartalmainak létrehozására képes eszközök, például 3D-s kamerák és camcoderek bevezetését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés