Boltokban az LG Nano LED háttérvilágítást alkalmazó tévéje

Hirdetés

Az LG a CES-en mutatta be az LW9500 típusjelzésű készüléket, amely a vállalat saját fejlesztésű Nano LED háttérvilágítású technológiáját alkalmazza. Ez a megoldás állítólag a korábbinál  tisztább és élesebb kép megjelenítését teszi lehetővé, mindezt kisebb fogyasztás mellett. A modell természetesen Full HD felbontással operál, és képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, amelyhez az aktív shutteres eljárást használja.

LG LW9500
LG LW9500

A készülék 480 hertzes névleges képfrissítési rátával büszkélkedhet, és támogatja a kétdimenziós tartalmak térhatásúvá történő átkonvertálását. Talán ezen a téren nyújthatja a legnagyobb előrelépést a korábbi tévékhez képest, hiszen az már tavaly is látszódott hogy itt bizony van még hova fejlődni. Az LW9500 megkapta a 2D és 3D THX tanúsítványokat is, amely egyfajta minőséget már garantál.

A Samsunghoz hasonlóan az LG is nagy hangsúlyt fektetett a különböző netes szolgáltatások minél gyorsabb és egyszerűbb elérésére. Ráadásul az általuk kifejlesztett rendszert pont úgy hívják, mint a dél-koreai konkurens intelligensnek nevezett készülékeit: Smart TV. Ez már nem az első alkalom, amikor úgy tűnik, hogy a két gigacég szándékosan keresztbe tesz egymásnak, ám, ha jobban belegondolunk, ez azt is jelenti, hogy a fogalom bevezetésének marketingköltségein megosztozik a két vállalat. A Skype támogatás ugyan nem újdonság, de eddig valamiért nem igazán terjedt el, aminek nyilván az is akadálya, hogy eddig nem sok készüléken volt elérhető ez a funkció. Mindenesetre az új LG a videotelefonálást is lehetővé teszi. A termék nem rendelkezik beépített merevlemezzel vagy Blu-ray-íróval, ám ez nem tűnik akkora gondnak, hiszen az USB porton keresztül csatlakoztatott külső meghajtóra bármit rögzíthet a felhasználó.

LG Smart TV
LG Smart TV

Az LG LW9500 Koreában már kapható, az 55 hüvelykes modellért négyezer dollárt kell fizetni, a 47 colos 2650 dollárba kerül, míg a legkisebb 42"-es változat 2050 dollárt kóstál. A vállalattól azt az információt kaptuk, hogy Magyarországon a következő egy hónapban zajlik le majd a modellváltás, így elképzelhető, hogy néhány hét múlva már hazánkban is elérhető lesz ez a tv.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés