Digitális műholdadások vételére is alkalmas a Shuttle új mini-PC-je

A Shuttle legújabb mini-PC-jét, az XPC H7 4500H-t ezentúl digitális műholdas adások vételére is alkalmas tunerrel szereli fel. A változtatást azért eszközölték, mert a Microsoft frissítette a Windows Vista Home Premium és Ultimate operációs rendszereiben található Media Center szoftvert. Az eddig csak analóg és DVB-T műsorok vételére alkalmas tévénéző program az új változtatásoknak köszönhetően már a DVB-S műsorokat is kezeli, és timeshifting, valamint EPG funkciót is kínál.

Shuttle XPC H7 4500H
Shuttle XPC H7 4500H [+]

Az XPC H7 4500H 326 x 208 x 190 mm-es mérettel rendelkezik, belsejében Intel platformra épült alkatrészeket találni. A processzorválaszték LGA775 foglalatos típusokra, köztük is a maximum 65 wattos fogyasztású, két-, illetve négymagos változatokra korlátozódik, hűtésükről a Shuttle saját, I.C.E. névre keresztelt hőcsöves megoldása gondoskodik. Memóriából maximum 4 GB-nyi 800 MHz-es DDR2-es modul szerelhető bele, ezek, valamint a külső megjelenítők kezelését az integrált grafikus processzorral ellátott Intel G45 Express északi híd végzi. A GMA X4500HD vezérlő Microsoft DirectX 10 és Shader Model 4.0 kompatibilis, és rendelkezik a nagy felbontású videofájlok hardveres gyorsításának képességével is. Kimenetei között D-Sub és HDCP-kompatibilis HDMI csatlakozó is található. Azoknak, akik keveslik az integrált vezérlő teljesítményét, lehetőségük van különálló grafikus kártya alkalmazására is, ehhez egy tizenhatszoros PCI Express foglalat áll rendelkezésre. Egyetlen kikötés van, csak egy bővítőhelyet foglalhat el, mert ellenkező esetben a digitális tévétuner számára nem marad hely.


[+]

A különböző műsorok vételére alkalmas kiegészítő kártyákból kétféle áll rendelkezésre, az egyik a már említett DVB-S tuner. A másik megoldás egy hibrid változat, ami az analóg és DVB-T adások vétele mellett FM rádióadásokat is kezel, és hardveres MPEG2 tömörítésre is képes. A felvételeket egy SATA-300 csatlakozóval ellátott, maximum 1 TB-os merevlemezen lehet tárolni, archiválásukra egy DVD- vagy egy Blu-Ray-írót lehet választani. A 3,5 hüvelykes bővítőhelyet egy floppy meghajtóval, vagy egy kártyaolvasóval lehet betölteni. A hangok megszólaltatásáról egy 7.1 csatornás Realtek audiokodek gondoskodik, aminek az analóg mellett digitális kivezetései is vannak a hátlapon, az előlapra egy mikrofobemenet és egy fülhallgatókimenet került. Ugyanitt, a bekapcsoló- és reset gomb mellett két USB 2.0 port és egy eSATA csatlakozó is található. A hátlap további négy USB 2.0, két eSATA és egy FireWire csatlakozót biztosít a külső eszközök csatlakoztatásához. Mellettük opcionálisan két PS/2, egy párhuzamos port, egy Gigabit Ethernet vagy a Wi-Fi modul antennacsatlakozója kaphat helyet. A Shuttle XPC H7 4500H már rendelhető a gyártó oldaláról, alapkiépítésben nettó 680 euróba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés