Új alaplapok érkeznek az Inteltől

Az Intel két új Mini-ITX alaplapot jelentett be, melyeket D945GSEJT és DG41MJ típusjelzéssel látott el. Előbbi modell nemcsak az asztali, de a kisméretű kliens, netbook gépekbe is alkalmazható, míg az utóbbi esetében be kell érnünk az asztali felhasználhatósággal. Mindkét termék az üzleti felhasználás igényeinek felel meg, így a multimédiás gépek esetében érdemes más megoldások után kutatni.

A D945GSEJT alaplapra az Intel egy Atom N270-es processzort integrált, mely a megszokott 1,6 GHz-es órajelen üzemel a 945GSE lapka társaságában. A grafikai munkáról a GMA950 gondoskodik, a DDR2 szabványú rendszermemória pedig az egy darab SO-DIMM foglalatba helyezhető. A termék egy Gigabit Ethernet és három USB csatlakozóval rendelkezik, a D-Sub mellett pedig megtalálható a DVI kimenet is.


Intel D945GSEJT

Az Intel DG41MJ már valamivel komolyabb teljesítménnyel rendelkezik, így a Mini-ITX alaplap LGA775 foglalattal érkezik, amelybe Core 2 szériás processzor helyezhető. A lapkakészlet szerepét az Intel G41 tölti be, mely DDR2 memóriavezérlővel dolgozik, és tartalmaz egy GMA X4500-as integrált grafikus processzort. A terméken két darab DIMM foglalat van a memóriáknak, emellett az alaplap három SATA és egy darab Gigabit Ethernet porttal rendelkezik.


Intel DG41MJ

Az Intel a D945GSEJT alaplapot a második negyedév vége felé kezdi el szállítani, a DG41MJ azonban már most is beszerezhető, átlagosan 95 dolláros fogyasztói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés