Új gyártó jelenik meg a grafikus kártyák piacán

Nemrég számoltunk be az AMD és a Gainward szakításáról. Bár az esemény csak az elmúlt héten következett be, a két fél minden bizonnyal régóta tudott a problémákról, melyek végül külön útra terelték a vállalatokat. Az AMD számára hatalmas probléma a Gainward támogatásának elvesztése, hiszen a vállalatot az ázsiai térségben nagyon kedvelik a felhasználók.

Az AMD azonban gyorsan megpróbált helyettest találni a megüresedett helyre, aminek következtében a TUL Corporation nemrég alapított leányvállalata a VTX3D, a vörösök szolgálatába áll. A cégek első hallásra ismeretlennek tűnhetnek, így érdemes megjegyezni, hogy az AMD kiemelt partnereként nyilván tartott PowerColor a TUL Corporation tulajdona.


A szolid dizájnhoz ütős jelmondat társul.

A VTX3D feladata az ázsiai piac meghódítása. A Gainward pótlása természetesen kivitelezhetetlennek tűnik, így az AMD kezdeti elvárásai is alacsonyak. A vállalat már be is jelentette, hogy a Computex után azonnal hozzálátnak a Radeon HD 4350, 4650, 4770, 4850, 4870 és 4890 modellek forgalmazásának. A friss kártyák természetesen az AMD referencia megoldásaira fognak épülni, de várhatóan a PowerColor által tervezett nyomtatott áramkörök is hamarosan elérhetőek lesznek az új gyártó számára.

Előzmények

Hirdetés