Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) adorjant

adorjant
(senior tag)

tényleg válság van,már tuningolni sem szabad :DDD

azért az Asus féle gyári tuning nem piskóta (lenne) :))

(#2) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Azért az AMD sem a userek nagy barátja, ha a piac egy szegmensében fölénybe kerül. :(

(#3) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Mindezek ellenére legalább kiadták.

És remélhetőleg könnyebben hozzájut majd a nép, mint anno a 8800GT-hez. Mert míg a polcon voltak a 320/640-es gts-ek, nem nagyon akaródzott a boltoknak rendelni, vagy a régebbit olcsósítani.

Úgyhogy bizakodjunk, hogy valóban jó kis vétel lesz ez a kari a Mi országunkban is.

(#4) misirulez

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

"partnerek Radeon HD 4770 kártyái gyakorlatilag semmiben sem különböznek egymástól. A termékhez csomagolt extra szoftverekbe viszont nem szól bele az AMD, így a gyártók csak ebben formában tudnak a konkurens megoldások fölé kerekedni."

Dehogyis.
Hát akkor mivan azzal amikor egy gyártó a referenciától eltérő, jobb hűtést használ?
Nagyon sokszor az a döntő szempont inkább vásárlásnál és nem a tuning vagy a márka.
Hanem a hűtés.

Legalább is szerintem.

(#5) Chaser válasza cowboy_bebop (#2) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Senki se a saját maga ellensége:), csak annyit tiltottak, hogy gyári OC cuccok jöjjenek ki, amik 1ébként 1-2 kivételes esettől eltekintve nevetséges pár %-os OC-t jelentenek. Amúgy ez védi a gyártókat is, hogy gondolják? Kidobnak egy OC 4770-et ami majd meggyepálja a 4850-et is, és még úgyis kevesebbet fogyaszt?:) A 4830-akkal meg 4850-ekkel meg majd csak lesz valami...nem véletlen volt ez a 800 SP-s 4830 történet se.

Kis elgépelés a cikkben:
"A termékhez csomagolt extra szoftverekbe viszont nem szól bele az AMD, így a gyártók csak ebben formában tudnak a konkurens megoldások fölé kerekedni."

New world...old thinking...IBM T60;)

(#6) joi29

joi29
(őstag)

-Érthető mert ha jobban szemügyre vesszük a 4770 teljesítményét, akkor
könnyen rájöhetünk arra hogy az RV740-es gpu 780Mhz-en hozza a 4850-es
teljesítményét, e felett pedig túl is szárnyalja azt.
-Vagyis mikor az AMD nem engedi a gyári tuningot, akkor azt a 4850-esek eladása
érdekében teszi, mivel ezek ugyebár drágábbak és így több hasznot is hoznak. :)

Chaser
-Úgy látom egy véleményen vagyunk.

[ Szerkesztve ]

(#7) Abu85 válasza misirulez (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tehetik meg, mert a hűtés lecserélése már saját tervezésnek minősül. Az AMD pedig csak a referenciakártyák forgalmazását engedi.
Egyébként a gyártók szerint a gyári hűtés tökéletes, olcsó, halk és rendkívül hatékony, így senki sem gondolkozik a cserén. Ezt bizonyítja az Asus gyári tuningos modellje.

joi29: Az előállítási költséget figyelembe véve még 99 dodón is több haszon van a HD 4770-en (és ez még a kihozatal növekedésével javulni fog ... nyár közepére már 90%-os kihozatali arányt várnak). A HD 4850 erre az árra nem jó. Illetve jó lenne, de az AMD mostanában nem híve az alacsony haszonkulcsnak. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) schwanz

schwanz
(kvázi-tag)

Gondolom, enyhülnek a megszorítások, amint elfogy a 4830, a 4850 meg lassan szintén megérik a nyugdíjazásra, végülis az első 4xxx-es kártya volt anno.

Szvázi tag

(#9) Sweet Lou 6 válasza Abu85 (#7) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor elmondhatjuk a hűtésről, hogy csúnya, de legalább hatékony :) (bár így lenne a hd3850emmel is...)

[ Szerkesztve ]

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#10) schwanz válasza misirulez (#4) üzenetére

schwanz
(kvázi-tag)

Igazad van, a hűtés pl. nálam is fontosabb szempont.

Szerk: SweetLou: Ja, ronda és finom :D

[ Szerkesztve ]

Szvázi tag

(#11) D1Rect válasza Abu85 (#7) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet tudni hogy mikortól lehet OC 4770-eket forgalmazni? :U
Pont ilyenre vágyom. :DDD

Milyennapvan?

(#12) einstein

einstein
(senior tag)

Ez jelentheti, hogy később az emelt órajelű 4770-et más néven fogják forgalmazni, és drágábban is adják?
Mert, ha eltűnik a 4850, akkor azt az űrt be kell tölteni...

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#13) cowboy_bebop válasza joi29 (#6) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Sztem. nem olyan biztos h. egy 4850-en, a magasabb ár ellenére is több haszon van, mint egy jóval kevesebbért előállítható 4770-en (130 mm2 <-> 256 mm2).

(#14) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Már kapható Mo-n is. (argep)

jancsiga

(#15) cowboy_bebop válasza Yany (#14) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Kicsivel feljebb a konkrét linkeket is megtalálod.

(#16) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát igen: pénzből élnek atiéknál is és igyekeznek a raktárakból kiüríteni a bennragadt 4830/4850 készleteket, nem akarják megszívatni magukat... elégedettek lehetnek azzal, hogy a konkurencia szívhatja most a fogát... egyébként szívesen látnék tesztet 4830/4850/4870/4890 és az újonc 4770 alapórajeles és tuningolt változatával... szerintem simán a 4850/4870 közé ékelődne húzva... ez azért nem gyenge... méghozzá a 4830 ára alatt... annyira jól megy már az atinak, hogy saját magának is konkurense :)) egyébként hülye lennék én is most 4830/4850et venni és akinek van egy kis sütnivalója, úgy is várni fog :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#17) einstein válasza einstein (#12) üzenetére

einstein
(senior tag)

Vagy a másik megoldás, hogy a 4870 kerül a 4850 helyére. Így viszont a számozás egy kicsit kusza lesz..

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#18) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Reggel álmos fejjel még nem értettem mi ez a sok egyforma 4770-es a newegg-en :)
Nos, van az amikor az "olcsóbb" középkategória véletlen jóra sikerül lásd 9600GT.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#19) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez nem referencia, mert mintha lenne VRM-eken borda :DD

(#20) Izzé

Izzé
(senior tag)

Kíváncsi vagyok, milyen marketinggel akarja majd az AMD kisöpörni a raktárakból a 4850-et. Ha itt lesznek a tuningolt 4770-s karik, akkor a 4850-eknek nem lesz helye a piacon.

(#21) cowboy_bebop válasza Izzé (#20) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Sztem. egyszerűen árat csökkent, és még úgy is szép haszonnal eladja a bentragadt (?) 4830/50/70-eket.

[ Szerkesztve ]

(#22) joi29 válasza cowboy_bebop (#13) üzenetére

joi29
(őstag)

-Pláne akkor meg még inkább érthető, hogy miért nem akarnak házon belüli
konkurenciát. :)

(#23) _Toka_ válasza Izzé (#20) üzenetére

_Toka_
(őstag)

Miből gondolod, hogy még akkora söprendő mennyiség van 4850-ből? Amik GPU szintjén léteztek, nemrég rápottyantak a 4830-nak induló nyákokra... ;)

[ Szerkesztve ]

(#24) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Csinos lehet két OC-s 4770es kártya crossfire-ben, kb egy db 4890es kari áramfelvételével... :Y
És árban is kb megegyeznek...sőt még olcsóbb is 2db 4770

.::www.megadanceradio.hu::.

(#25) mephi666 válasza Devid_81 (#24) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kemény kis htpc-t lehetne belőlük rittyenteni :) lan-ozni ideális lenne... hátizsákban el lehetne vinni egy kisebb erőművet, monitort meg kézbe... nem lenne gyenge... bezzeg kb 10éve, amikor mi lanozgattunk... kézben 2-3kör alatt kellett vinni mindent kb 1km-re... kellemes volt 20-30óra ébrenlét után :S és súly is volt minden mellé...

#26: tényleg, olyan is volt, h kiskocsival tologattuk a gépeket :) vagy trabant kombiban 4en, 4géppel a szomszéd faluig :DD az volt a nem gyenge... szidtuk is az egyik gyereket az ezeréves 19colos crt-jével :DD

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#26) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ATI...itt is vörös hatalom van! :DDD

#25 mi talicskával, köv. évben meg kézikocsival hordtuk össze hozzánk a LAN partis srácokat :DDD

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#27) mirrmur válasza Devid_81 (#24) üzenetére

mirrmur
(fanatikus tag)

tesztek alapján kb 20%-al gyorsabb az alapórajeles 4890-nél CF-ben két 4770.
Most lesz havernak ilen rendszere majd leteszteljük... (CF 4770, ma jöttek be nekünk összesen 3 db. szerintetek kié a 3. példány? nyert...) :)

Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

(#28) Izzé válasza _Toka_ (#23) üzenetére

Izzé
(senior tag)

Jogos a kérdés. Sehonnan! :)
De én a 3-ból 4, 2-ből 4 magos procik és a 800sp 4830 után valami mást várok az AMD-től mint hogy szépen csendben kivezesse a piacról. :)

(#29) m1sk4r

m1sk4r
(fanatikus tag)

Várom a PH-s nagytesztet! :C

4890 vs. 4770 CF

[ Szerkesztve ]

(#30) _Toka_ válasza Izzé (#28) üzenetére

_Toka_
(őstag)

Hát, én meg már nagy csodát nem várok tőlük 58x0 előtt. Úgy tudom, nyáron itt lesznek ők is...

(#29) m1sk4r: ooopsz :Y

[ Szerkesztve ]

(#31) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

hát igen mondjuk, ha igaz a tengapi hír, akkor 10%-al gyengébb 4850nél, és ha 25%-ot lehet húzni rajta, akkor vszinű félvállra fekteti 4850et

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#32) mephi666 válasza m1sk4r (#29) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az igen... amúgy azon filóztam többször, hogy a hd4000-es sorozat kb kifotott... de ebből a kártyából szerintem nagyon megérné x2-t gyártani a hd5000 előtt... nem lepődnék meg, ha pár hónapon belül jönne... :) aztán szívesen megnézném, hogy gtx285/295-höz képest hogy megy teljesítményben... mert hát árban tuti h sokkal jobb lenne...

(#33) adorjant válasza mephi666 (#32) üzenetére

adorjant
(senior tag)

az tuti befutó lenne :Y
nem hiába nem akarnak 4890x2-őt csinálni ;]

(#34) stevve válasza m1sk4r (#29) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor már miért nem linkleted be a teljes cikket?

[4770 teszt és CF teszt az expreview-ről]

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#35) BobChemistry válasza oliba (#19) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

érdekesen váltják arrafelé a dollárt... :(

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#36) rhonin válasza m1sk4r (#29) üzenetére

rhonin
(senior tag)

Hát igen, és akkor még tuningolva sincs a tesztben a 2 4770-es.... ;] :Y
durcán nyomja az ati, nemrég a 4890-es most meg ez. :C

(#37) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Érdekesek az árak még. :DDD

Kiskerben kapható egy azon gyártótól, 4770 30K-ért, és 4830 24.8K-ért.

Így azért leht törni a bucinkat, hogy melyiket vegyük. :DDD

(#38) zsirfecske

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

énis simán cserélném a 3870-et ennek egy későbbi változatára, bár minek :)

(#39) bteebi válasza cowboy_bebop (#2) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Ez azért alapvetően egy "nem szerencsés" kijelentés. Ha úgy vesszük, akkor azért nevezhetjük (egyelőre) a userek nagy barátjának, mert ha nem így lenne, akkor nem lenne ilyen óccsó ez a kártya (az már más kérdés, hogy előállítani is relatíve olcsó). Szerintem azért az is érthető, hogy nem akarja saját magát feleslegesen szívatni. Majd ha kivezetik a piacról a 4830-at (és talán majd nemsokára a 4850-et is), akkor majd jöhetnek a TOP GS XXX Gamer Edisönök.

Én inkább megvárom az 58xx szériát :).

Te is fiam, Bluetooth?

(#40) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

HD4790? :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#41) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem totál mindegy. Az OC verziók általában nincsenek annyira túlhúzva, mint amennyivel egy user megtehetné és meg is teszi az alapváltozatokkal...

(#42) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez a 4850-es érv jó nagy marhaság :U miután 1ns-os RAM-ok vannak a kártyán, a memóriát valószínűleg minden gond nélkül fel lehet húzni 1GHz környékére, és onnantól kezdve a 4770-ben a magasabb órajel miatt átlagosan több a kraft, mint a 4850-ben (kicsit kevesebb shaderben és textúrában, viszont jóval több ROP-ban) - max. a gDDR5 rosszabb késleltetése lehet akadály a 4850 megelőzéséhez...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#43) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Az AMD szerintem saját magát huzta csőbe..
Mivel a 4830/50 alá szeretett volna gyártani egy kártyát, nem GDDR5-öt kellett volna beletennie hanem csak GDDR3-at. Így biztos hogy alá esett volna mind2 karinak... (szvsz)

De így mi jártunk jobban ;]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#44) VaniliásRönk válasza gbors (#42) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Alapórajelen is szorongatja, az ASUS Top "Tweakelve" valószínűleg már a HD4870-et is elveri.

#43 luw2win: Nem a HD4830 alá akart valamit, hanem a helyére, csakhogy ezek eleve elég közel voltak egymáshoz, és a HD4870-nek is "csak" ~20%-os előnye van.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#45) csaabz válasza m1sk4r (#29) üzenetére

csaabz
(senior tag)

Elég komoly eredmények cf-ben... :R

World of Tanks - Forza 4

(#46) t72killer válasza luw2win (#43) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

így van:)

Én a passzív hűtésű változatokat várom inkább, ha már egyszer ilyen alacsony a fogyasztása:))

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#47) D1Rect válasza luw2win (#43) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Az AMD szerintem saját magát huzta csőbe.."
Azért nem hinném.... :))

Milyennapvan?

(#48) zed1983

zed1983
(őstag)

Ez mondhatni szép, ennyire erősre sikeredett ez a kártya, hogy már nem csak 4830-at váltja, hanem a 4850-et, ennek függvényében azt is el tudom képzelni, hogy a 800shaderes 4830 nem véletlen volt...

(#49) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Na ez így viszont ciki. Szerintem már az ATI-sok is félnek maguktól, annyira jó lett ;] :D

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#50) karmester válasza zed1983 (#48) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

NINCSENEK VÉLETLENEK... az AMD/ATI-nál sem... ;)

DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.