tényleg válság van,már tuningolni sem szabad 
azért az Asus féle gyári tuning nem piskóta (lenne) 

tényleg válság van,már tuningolni sem szabad 
azért az Asus féle gyári tuning nem piskóta (lenne) 

Azért az AMD sem a userek nagy barátja, ha a piac egy szegmensében fölénybe kerül. 
(#3) antikomcsi

Mindezek ellenére legalább kiadták.
És remélhetőleg könnyebben hozzájut majd a nép, mint anno a 8800GT-hez. Mert míg a polcon voltak a 320/640-es gts-ek, nem nagyon akaródzott a boltoknak rendelni, vagy a régebbit olcsósítani.
Úgyhogy bizakodjunk, hogy valóban jó kis vétel lesz ez a kari a Mi országunkban is.
"partnerek Radeon HD 4770 kártyái gyakorlatilag semmiben sem különböznek egymástól. A termékhez csomagolt extra szoftverekbe viszont nem szól bele az AMD, így a gyártók csak ebben formában tudnak a konkurens megoldások fölé kerekedni."
Dehogyis.
Hát akkor mivan azzal amikor egy gyártó a referenciától eltérő, jobb hűtést használ?
Nagyon sokszor az a döntő szempont inkább vásárlásnál és nem a tuning vagy a márka.
Hanem a hűtés.
Legalább is szerintem.
Senki se a saját maga ellensége
, csak annyit tiltottak, hogy gyári OC cuccok jöjjenek ki, amik 1ébként 1-2 kivételes esettől eltekintve nevetséges pár %-os OC-t jelentenek. Amúgy ez védi a gyártókat is, hogy gondolják? Kidobnak egy OC 4770-et ami majd meggyepálja a 4850-et is, és még úgyis kevesebbet fogyaszt?
A 4830-akkal meg 4850-ekkel meg majd csak lesz valami...nem véletlen volt ez a 800 SP-s 4830 történet se.
Kis elgépelés a cikkben:
"A termékhez csomagolt extra szoftverekbe viszont nem szól bele az AMD, így a gyártók csak ebben formában tudnak a konkurens megoldások fölé kerekedni."
New world...old thinking...IBM T60;)

-Érthető mert ha jobban szemügyre vesszük a 4770 teljesítményét, akkor
könnyen rájöhetünk arra hogy az RV740-es gpu 780Mhz-en hozza a 4850-es
teljesítményét, e felett pedig túl is szárnyalja azt.
-Vagyis mikor az AMD nem engedi a gyári tuningot, akkor azt a 4850-esek eladása
érdekében teszi, mivel ezek ugyebár drágábbak és így több hasznot is hoznak. 
Chaser
-Úgy látom egy véleményen vagyunk.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetik meg, mert a hűtés lecserélése már saját tervezésnek minősül. Az AMD pedig csak a referenciakártyák forgalmazását engedi.
Egyébként a gyártók szerint a gyári hűtés tökéletes, olcsó, halk és rendkívül hatékony, így senki sem gondolkozik a cserén. Ezt bizonyítja az Asus gyári tuningos modellje.
joi29: Az előállítási költséget figyelembe véve még 99 dodón is több haszon van a HD 4770-en (és ez még a kihozatal növekedésével javulni fog ... nyár közepére már 90%-os kihozatali arányt várnak). A HD 4850 erre az árra nem jó. Illetve jó lenne, de az AMD mostanában nem híve az alacsony haszonkulcsnak. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Gondolom, enyhülnek a megszorítások, amint elfogy a 4830, a 4850 meg lassan szintén megérik a nyugdíjazásra, végülis az első 4xxx-es kártya volt anno.
Szvázi tag
Akkor elmondhatjuk a hűtésről, hogy csúnya, de legalább hatékony
(bár így lenne a hd3850emmel is...)
[ Szerkesztve ]
androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

Igazad van, a hűtés pl. nálam is fontosabb szempont.
Szerk: SweetLou: Ja, ronda és finom 
[ Szerkesztve ]
Szvázi tag
Lehet tudni hogy mikortól lehet OC 4770-eket forgalmazni?
Pont ilyenre vágyom. 
Milyennapvan?

Ez jelentheti, hogy később az emelt órajelű 4770-et más néven fogják forgalmazni, és drágábban is adják?
Mert, ha eltűnik a 4850, akkor azt az űrt be kell tölteni...
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

Sztem. nem olyan biztos h. egy 4850-en, a magasabb ár ellenére is több haszon van, mint egy jóval kevesebbért előállítható 4770-en (130 mm2 <-> 256 mm2).
Már kapható Mo-n is. (argep)
jancsiga

Kicsivel feljebb a konkrét linkeket is megtalálod.
hát igen: pénzből élnek atiéknál is és igyekeznek a raktárakból kiüríteni a bennragadt 4830/4850 készleteket, nem akarják megszívatni magukat... elégedettek lehetnek azzal, hogy a konkurencia szívhatja most a fogát... egyébként szívesen látnék tesztet 4830/4850/4870/4890 és az újonc 4770 alapórajeles és tuningolt változatával... szerintem simán a 4850/4870 közé ékelődne húzva... ez azért nem gyenge... méghozzá a 4830 ára alatt... annyira jól megy már az atinak, hogy saját magának is konkurense
egyébként hülye lennék én is most 4830/4850et venni és akinek van egy kis sütnivalója, úgy is várni fog 
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Vagy a másik megoldás, hogy a 4870 kerül a 4850 helyére. Így viszont a számozás egy kicsit kusza lesz..
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

Reggel álmos fejjel még nem értettem mi ez a sok egyforma 4770-es a newegg-en 
Nos, van az amikor az "olcsóbb" középkategória véletlen jóra sikerül lásd 9600GT.
.::www.megadanceradio.hu::.
Ez nem referencia, mert mintha lenne VRM-eken borda 

Kíváncsi vagyok, milyen marketinggel akarja majd az AMD kisöpörni a raktárakból a 4850-et. Ha itt lesznek a tuningolt 4770-s karik, akkor a 4850-eknek nem lesz helye a piacon.

Sztem. egyszerűen árat csökkent, és még úgy is szép haszonnal eladja a bentragadt (?) 4830/50/70-eket.
[ Szerkesztve ]

-Pláne akkor meg még inkább érthető, hogy miért nem akarnak házon belüli
konkurenciát. 

Miből gondolod, hogy még akkora söprendő mennyiség van 4850-ből? Amik GPU szintjén léteztek, nemrég rápottyantak a 4830-nak induló nyákokra... 
[ Szerkesztve ]

Csinos lehet két OC-s 4770es kártya crossfire-ben, kb egy db 4890es kari áramfelvételével...
És árban is kb megegyeznek...sőt még olcsóbb is 2db 4770
.::www.megadanceradio.hu::.
kemény kis htpc-t lehetne belőlük rittyenteni
lan-ozni ideális lenne... hátizsákban el lehetne vinni egy kisebb erőművet, monitort meg kézbe... nem lenne gyenge... bezzeg kb 10éve, amikor mi lanozgattunk... kézben 2-3kör alatt kellett vinni mindent kb 1km-re... kellemes volt 20-30óra ébrenlét után :S és súly is volt minden mellé...
#26: tényleg, olyan is volt, h kiskocsival tologattuk a gépeket
vagy trabant kombiban 4en, 4géppel a szomszéd faluig
az volt a nem gyenge... szidtuk is az egyik gyereket az ezeréves 19colos crt-jével 
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
ATI...itt is vörös hatalom van! 
#25 mi talicskával, köv. évben meg kézikocsival hordtuk össze hozzánk a LAN partis srácokat 
[ Szerkesztve ]
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

tesztek alapján kb 20%-al gyorsabb az alapórajeles 4890-nél CF-ben két 4770.
Most lesz havernak ilen rendszere majd leteszteljük... (CF 4770, ma jöttek be nekünk összesen 3 db. szerintetek kié a 3. példány? nyert...) 
Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

Jogos a kérdés. Sehonnan!
De én a 3-ból 4, 2-ből 4 magos procik és a 800sp 4830 után valami mást várok az AMD-től mint hogy szépen csendben kivezesse a piacról. 

Várom a PH-s nagytesztet! 
4890 vs. 4770 CF
[ Szerkesztve ]

Hát, én meg már nagy csodát nem várok tőlük 58x0 előtt. Úgy tudom, nyáron itt lesznek ők is...
(#29) m1sk4r: ooopsz
[ Szerkesztve ]
hát igen mondjuk, ha igaz a tengapi hír, akkor 10%-al gyengébb 4850nél, és ha 25%-ot lehet húzni rajta, akkor vszinű félvállra fekteti 4850et
Genesis Montana - újra kétkeréken
az igen... amúgy azon filóztam többször, hogy a hd4000-es sorozat kb kifotott... de ebből a kártyából szerintem nagyon megérné x2-t gyártani a hd5000 előtt... nem lepődnék meg, ha pár hónapon belül jönne...
aztán szívesen megnézném, hogy gtx285/295-höz képest hogy megy teljesítményben... mert hát árban tuti h sokkal jobb lenne...

az tuti befutó lenne
nem hiába nem akarnak 4890x2-őt csinálni ![;]](/dl/s/v1.gif)
Akkor már miért nem linkleted be a teljes cikket?
[4770 teszt és CF teszt az expreview-ről]
[ Szerkesztve ]
PH semleges

érdekesen váltják arrafelé a dollárt... 
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

Hát igen, és akkor még tuningolva sincs a tesztben a 2 4770-es....
durcán nyomja az ati, nemrég a 4890-es most meg ez. 

Érdekesek az árak még. 
Kiskerben kapható egy azon gyártótól, 4770 30K-ért, és 4830 24.8K-ért.
Így azért leht törni a bucinkat, hogy melyiket vegyük. 
énis simán cserélném a 3870-et ennek egy későbbi változatára, bár minek 

Ez azért alapvetően egy "nem szerencsés" kijelentés. Ha úgy vesszük, akkor azért nevezhetjük (egyelőre) a userek nagy barátjának, mert ha nem így lenne, akkor nem lenne ilyen óccsó ez a kártya (az már más kérdés, hogy előállítani is relatíve olcsó). Szerintem azért az is érthető, hogy nem akarja saját magát feleslegesen szívatni. Majd ha kivezetik a piacról a 4830-at (és talán majd nemsokára a 4850-et is), akkor majd jöhetnek a TOP GS XXX Gamer Edisönök.
Én inkább megvárom az 58xx szériát
.
Te is fiam, Bluetooth?

HD4790? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Szerintem totál mindegy. Az OC verziók általában nincsenek annyira túlhúzva, mint amennyivel egy user megtehetné és meg is teszi az alapváltozatokkal...
ez a 4850-es érv jó nagy marhaság
miután 1ns-os RAM-ok vannak a kártyán, a memóriát valószínűleg minden gond nélkül fel lehet húzni 1GHz környékére, és onnantól kezdve a 4770-ben a magasabb órajel miatt átlagosan több a kraft, mint a 4850-ben (kicsit kevesebb shaderben és textúrában, viszont jóval több ROP-ban) - max. a gDDR5 rosszabb késleltetése lehet akadály a 4850 megelőzéséhez...
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Az AMD szerintem saját magát huzta csőbe..
Mivel a 4830/50 alá szeretett volna gyártani egy kártyát, nem GDDR5-öt kellett volna beletennie hanem csak GDDR3-at. Így biztos hogy alá esett volna mind2 karinak... (szvsz)
De így mi jártunk jobban ![;]](/dl/s/v1.gif)
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

Alapórajelen is szorongatja, az ASUS Top "Tweakelve" valószínűleg már a HD4870-et is elveri.
#43 luw2win: Nem a HD4830 alá akart valamit, hanem a helyére, csakhogy ezek eleve elég közel voltak egymáshoz, és a HD4870-nek is "csak" ~20%-os előnye van.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Elég komoly eredmények cf-ben... 
World of Tanks - Forza 4
így van
Én a passzív hűtésű változatokat várom inkább, ha már egyszer ilyen alacsony a fogyasztása
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
"Az AMD szerintem saját magát huzta csőbe.."
Azért nem hinném.... 
Milyennapvan?

Ez mondhatni szép, ennyire erősre sikeredett ez a kártya, hogy már nem csak 4830-at váltja, hanem a 4850-et, ennek függvényében azt is el tudom képzelni, hogy a 800shaderes 4830 nem véletlen volt...

Na ez így viszont ciki. Szerintem már az ATI-sok is félnek maguktól, annyira jó lett

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!