AMD: érkeznek a gigahertzes Radeonok

Már több mint egy hónap telt el azóta, hogy az AMD bemutatta a Radeon HD 4890 névre keresztelt videokártyáját, mely a felsőkategóriás piac legkedveltebb terméke lett. A vörösök már az elején tudatták a világgal, hogy hatalmas tuningpotenciál van az RV790 grafikus processzorban, melyet a partnerek rövid időn belül ki fognak használni. A friss közlemény értelmében ezen a héten jött el az a pillanat, amikor a nagyobb gyártók elkezdik forgalmazni az extrém módon tuningolt Radeon HD 4890 modelljeiket.


XFX Radeon HD 4890 Black Edition

A Sapphire és a PowerColor megoldásáról már beszámoltunk, ám a friss információk szerint az XFX is elkészítette az 1 GHz-es magórajelen üzemelő Radeon HD 4890 termékét Black Edition jelzéssel. A vállalat teljesen az AMD referenciamodelljét vette alapul, ám a magasabb teljesítmény következtében a két darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó közül az egyiket 8 tűsre kellett cserélni. A kártya 1 GB kapacitású fedélzeti memóriája szokás szerint a GDDR5 szabványra épül, az effektív órajelet azonban – a vörösök ajánlásaiban szereplő – 3,9 GHz-ről kereken 4 GHz-re sikerült emelni a tervezőknek.

A „kigyúrt” Radeon HD 4890 modellek várhatóan a jövő héten kerülnek az üzletekbe, a fogyasztói áruk 300 dollár körül lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés