Hirdetés

Toshiba hibrid notebook és Ultrabook újdonságok: itt a Click 2 és Click 2 Pro

A Toshiba ma összesen hat terméket jelentett be, a 7"-es Excite Go, illetve a 8"-es és 10,1""-es Encore 8/Encore 10 táblagépeket, valamint a leválasztható kijelzős Satellite Click 2 és Click 2 hibrid masinákat, továbbá a forgatható kijelzős Satellire Radius notebookot. Fontos megjegyezni viszont, hogy a hazai képviselet egyelőre csupán a Satellite Click 2 (L30W) és a Satellite Click 2 Pro (P30W) elérhetőségével kapcsolatosan szolgált információval, a többi modellről egyelőre nincs információ.

Toshiba Satellite Click 2 (L30W) és Satellite Click 2 Pro (P30W) Toshiba Satellite Click 2 (L30W) és Satellite Click 2 Pro (P30W)
Toshiba Satellite Click 2 (L30W) és Satellite Click 2 Pro (P30W) [+]

Éppen ezért a sort az említett két, hazánkba is biztosan érkező, régi Click sorozatot leváltó masinák részletezésével kezdenénk! A 13,3"-es Click 2 és szintén ekkora Click 2 Pro között alapkoncepciója megegyezik, azaz hibrid masina lévén mindkét modell kijelzője leválasztható a dokkolóként szolgáló billentyűzettől, ám utóbbi modell Ultrabook minősítést kapott. Ez egy kicsit komolyabb tudást, vékonyabb felépítést és picit dizájnosabb külsőt (alumínium) jelent, ugyanakkor az előbbinek is van előnye, méghozzá az, hogy passzív hűtéssel operál. Ez persze annak is köszönhető, hogy gyengébb központi egységet kap, ami a gyakorlatban negyedik generációs Core i3-nál fog tetőzni, míg a Pro verziónál Core i5-ig is elmegy a gyártó.

Toshiba Satellite Click 2 (L30W) és Satellite Click 2 Pro (P30W) Toshiba Satellite Click 2 (L30W) és Satellite Click 2 Pro (P30W)
Toshiba Satellite Click 2 (L30W) és Satellite Click 2 Pro (P30W) [+]

Noha kijelzőméretük egyforma, a Pro változat Full HD felbontású IPS panellel operál, míg a Click 2 esetében be kell érni a HD felbontással, ami viszont szintén IPS technológián alapszik. Ami a méreteket és a tömeget illeti, a Click 2 Pro tablet része 11 milliméter vastag és 1,05 kilogrammot nyom a mérlegen, a Click 2 viszont már 13,9 milliméter vastag és 1,3 kilogramm. Ha mindezt megfejeljük még a dokkolóval, akkor utóbbi 2,2 kilósra hízik, míg a Pro esetében 2,05 és 2,32 kilogrammal lehet számolni. A Prónál a dokkolóval mért kétféle tömeg abból fakad, hogy két dokkoló is készül hozzá, és a nehezebbikben egy kiegészítő 500 GB-os HDD mellett egy másodlagos akkumulátor is helyet kap. Az extra HDD jó szolgálatot tehet tekintve, hogy a tabletben legfeljebb egy 256 GB-os mSATA SSD található, míg a második akkumulátorral további három órát nyerhetünk, ennek hála 6-ról 9 órára hizlalható a teljes üzemidőt. A kizárólag 500 GB-os HDD-vel elérhető Click 2 egyébként 8 órás üzemidőre képes dokkolóval és anélkül egyaránt.


[+]

További eltérések is felfedezhetőek a két masina között, ha alaposan átböngésszük a technikai specifikációkat! Az L30W (Click 2) tableten egy teljes méretű USB 2.0-s csatlakozó mellett egy micro HDMI kimenet és egy teljes méretű SD kártyaolvasó kapott helyet, körbeforgatva pedig csak egyetlen HD kamerát, egy sztereó mikrofont és egy Skullcandy által minősített hangrendszert fedezhetünk fel. A belsőről már szóltunk, de még ezt annyival kiegészítenénk, hogy a hálózati csatlakozást egy Bluetooth 4.0-ra és 433 Mbps-ra képes kétsávos Intel Wireless-AC 3160 kombó Wi-Fi vezérlő látja el. Ez utóbbit már csak azért is fontosnak tartottuk megemlíteni, mert a P30W (Click 2 Pro) ebben is jobb, abban ugyanis egy szintén kétsávos Intel Wireless-AC 7260 vezérlő foglal helyet, de ez 5 GHz-en legfeljebb 867 Mbps-os elméleti átvitelre képes. Ezenkívül két kamerát is találhatunk a házon, a HD előlapi egység kiegészül egy hátlapi 5 megapixeles, autofókuszos darabbal is, illetve a hangszórókat itt a harman/kardon szállítja. Ami a csatlakozókat illeti, ezen a tableten csupán az SD kártyaolvasó által támogatott kártyák méretében van eltérés, azaz microSD egységet találunk rajta, a hagyományos méretű kártyákat a dokkolóban lévő egység kezeli.

2 év garanciával és 64 bites Windows 8.1 Update operációs rendszerrel a P30W-t 284 990 forinttól lehet megvásárolni, míg a papíron várhatóan olcsóbb L30W ára egyelőre nem ismert, ez ugyanis később érkezik az országba (az USA-ban utóbbiért 587 dollárt kell fizetni).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés