Hirdetés

Wacom tollal, könnyű és vékony felépítéssel indul a Toshiba a MS Surface ellen

A Toshiba gyorsan reagált a múlt héten lezajló Microsoft termékbemutató újdonságaira, és bemutatta a dynaPad névre keresztelt termékét, ami egy billentyűzetes dokkolóval ellátott Windows 10-es tabletet, ami a vállalat közleménye szerint forradalmasítja a papírt és a tollat. Sőt a japán vállalatnál még tovább mentek, és egyenesen a világ legkönnyebb és legvékonyabb 12 hüvelykes táblagépének kiáltották ki az újdonságot. Ezt olyan technikai paraméterekkel bizonyítja, mint a tablet módban mindössze 6,9 milliméteres vastagság és csupán 549 grammos tömeg. A szénszálas, szatén-arany színű dynaPad tablet mellett hagyományos mobil számítógépként is használható, a teljes méretű billentyűzettel és touchpaddal ellátott dokkolót csatlakoztatva, aminek következtében összecsukva a masina 14,9 milliméter vastagra és 996 grammra hízik.


[+]

Nyilvánvaló cél, hogy a  méret és tömeg terén a Microsoft Surface és konkurensei alá ígérjen a vállalat, ami sikerült, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a hardver tekintetében a Surface-nél egyszerűbb konstrukcióval van dolgunk. Gondolunk itt elsősorban az Atom processzorra, amivel kapcsolatosan 1,44 GHz-es órajelet adtak meg, ebből pedig kitalálható, hogy az x5-Z8300 típusra esett a választás. Emellé 4 GB RAM és egyelőre ismeretlen méretű háttértár párosul. A kijelző – mint említettük – 12 hüvelykes, felbontása 1920x1280 képpont, természetesen érintős IPS, amit elláttak ujjlenyomatokat és csillogást csökkentő réteggel.


[+]

A Toshiba dynaPad-et úgy tervezték, hogy a természetes kézírás komfortját és érzését adja vissza, mint a papír és a toll, ezért választották a legtöbbet használt B5 méretet és a WACOM Active Electro-Static (AES) technológiájú tollát, ami egyrészt mágnesen rögzül a házhoz, másrészt 2048 nyomáspontot képes megkülönböztetni és érzékeli a dőlésszöget is. Ennek eredményeként a felhasználó – aki lehet jobb- vagy balkezes – saját írásstílusa megtartásával készíthet jegyzeteket, fűzhet megjegyzéseket a dokumentumokhoz, skiccelhet és rajzolhat. Ezt már az első bekapcsolás után kipróbálhatja a vásárló, ugyanis feltelepítve érkeznek TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clip és TruNote Share alkalmazások, amelyek mind képesek a toll előnyeit hasznosítani.


[+]

A Toshiba dynaPaddal kapcsolatosan még nem minden technikai részlet ismert, de vélhetően ezekre már nem kell sokat várni, ugyanis 2016 első negyedévétől lesz elérhető Európában. Áráról egyelőre nincs hír – ha tippelni kellene, akkor 1000 dollár körüli árcédulára tennénk egy kevés tétet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés