Toshiba KIRAbook Ultrabook brutális kijelzővel: ha kevés az 1366x768 pixel

A gyártók előszeretettel spórolnak a notebookok kijelzőin, amit a vásárlók és felhasználók gyakran nehezen emésztenek meg, ugyanakkor a tervezők kénytelenek erre fanyalodni az árak alacsonyan tartása érdekében. Sajnos az egyes panelek vételára között óriási különbség tapasztalható, pláne igaz ez az érintőpanelekre, amelyek nagy méretben már egy teljesen más kategóriát képviselnek, mint hagyományos társaik.


[+]

A Toshiba mérnökei (és a gazdasági osztályon dolgozók) viszont nem volt szívbajosak, amikor legújabb 13,3"-es Ultrabookjukba, a KIRAbookba betervezték a PixelPure elnevezésű, előre kalibrált, 2560x1440 pixel felbontású IPS kijelzőt, amiből lesz hagyományos és Corning Conroe Glass bevonatú érintésérzékeny (10 pontos) variáns is. Ez a 16:9 képarány miatt kevesebb pixelt jelent, mint a MacBook Pro 16:10-es (2560x1600) képpontos Retina panelje, de a technikai paramétereket elnézve, így sincs okunk rá, hogy elégedetlenek legyünk.


[+]

A nagy felbontású kijelző mellett az egyéb részletekkel is rengeteget foglalkoztak: a mindössze 17,8 mm vastag és 1,18 kg tömegű termék háza méhsejtrácsos erősítésű AZ91 magnézium-alumínium ötvözetből készül és speciális zsanérokat kapott a kijelző remegésének csökkentése érdekében. Ezenkívül keret nélküli, háttérvilágítással megbolondított billentyűzet, Harman/Kardon hangszórók, speciális AirFlow II hűtés és 50 Wh-s lítiumpolimer akkumulátor található a belsejében. A számításért Intel Core i5/i7 processzorok ULV (ultraalcsony feszültségű) variánsai felelnek a bennük található IGP-vel karöltve, melléjük 8 GB DDR3-1600 RAM és 256 GB-os SSD kerül, amit 25 GB felhős tárhely egészít ki.


[+]

Ahogy az sejthető volt, mindezt nem fogják olcsón mérni, a KIRAbook keződára 1599 dollár lesz, ami az opcionális extrákkal megspékelve elérheti az 1999 dollárt is. Az ár természetesen tartalmazza a Windows 8 operációs rendszert, valamint az Adobe Photoshop Elements 11 és Adobe a Premiere Elements 11 szoftvereket. A termékre május 3-tól lehet előrendelést leadni a tengerentúlon, az árusítás pedig május 12-én kezdődik.


[+]

Azóta történt

Előzmények

  • A Toshiba Ultrabookja

    Bemutatjuk a Portégé sorozat legvékonyabb, pillekönnyű tagját, a csinos külsejű, 13,3 hüvelykes Z830 névre hallgató Ultrabookot.

Hirdetés