Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kapti

Kapti
(tag)

Olcsó, halk, jó. :K

Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.

(#2) benczeb

benczeb
(tag)

jo, tetszik!

(#3) Duree

Duree
(PH! addikt)

Az ára az biztosan jó,az is biztos,hogy halk lesz.De az Artic sohasem gyártott Top hütöket,és ez sem lesz az.Persze ettöl még jó lehet.

(#4) vanhalen válasza Duree (#3) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

hogy érted, hogy "sosem gyártott Top hűtőket"? ez valami vicc? :F

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#5) bluemirage

bluemirage
(tag)
LOGOUT blog

Az Artic még megfizető áru, megbízható középkategóriás hűtőket csinált. Azért nem itt van a felsőház... ;)
----
A gond az, hogy miért kell ilyen hűtőt csinálnia? Nem jó a gyári? A kérdés fel kell rakni...

A válasz:
- azért mert az AMD gyári hűtői, túl zajosak. Mindennapi használatra csak kompromisszumokkal alkalmasak. Ezért a gyári BOX hűtők helyett kell egy alternatíva...
125W TDP esetén ez még durvábban jelentkezik... ott már tényleg hangosak a gyári AMD cooler-ek.
- ellenpélda: LGA1155-ös Sandy esetén az Inteles gyári hűtőket nem kell bántani. Normál napi használatra alkalmasak... különösebb kompromisszumok nélkül.

Hát ez a baj... :(

Mondom én ezt egy X4 955-ös tulajként, aki a visító gyári amd Coolert egy CM Hyper 212+ -ra cserélte... és ez biza pénzbe került... És ugyanezt nem kellett volna megtennem, ha I3, I5-öm lenne.

Nagyjából ezek a tények...

Meliora sunt bono inimica

(#6) staccato

staccato
(tag)

Ha valaki nem tuningol,akkor jó áron,jó hűtő.

üdv

(#7) mikej95

mikej95
(tag)

Én Alpenföhn Brockenre cseréltem(igazából gyári hűtő fent sem volt) a mag és L3 feloldott 445-ös Athlon II X3-mamat!
Az origi hűtő ventijét kis moddinggal befogtam a déli híd hűtésére, mivel melegedett az unlocktól.
2 hétig bírtam a zajt, aztán vettem egy normális belső házventilátort! :D

-

(#8) vinibali válasza bluemirage (#5) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

azért ennyire nem rosszak az AMD boxos hűtői :) nekem nem 1 volt már mindennapi használatban, abszolút vállalható. sőt most is egy gyárit hajtok

[ Szerkesztve ]

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#9) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Boccs nem értem 11 euró vagy 27 euro,vagy 11.27euro,vagy 11-től 27-ig? ;)

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#10) waithEard

waithEard
(senior tag)
LOGOUT blog

"AMD CPU Cooler for Power Users" áll a csomagoláson...azért ez egy kissé erős.....
Ez a típus tényleg irodai gépbe, vagy stock felhasználásra való.

bluemirage: Szerintem kicserélted volna azokat az i3, i5-ös hűtőket is.... :) miért baj, ha még halkabb, és hűvösebb, főként egy kis tuning mellett? (Amit bűn kihagyni. :)) )

Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

(#11) daa-raa válasza bluemirage (#5) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ezt mondjuk még véletlenül sem raknám fel egy 125W-os procira...

Si vis pacem, para bellum.

(#12) Srodney válasza benczeb (#2) üzenetére

Srodney
(senior tag)

végre egy igazán jó kis darab...

(#13) Daywalker válasza MZperX75 (#9) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

A magyar helyesírásban tizedesvessző van, nem tizedespont. Tehát 11,27 (11 euró 27 cent, ha így jobban tetszik).

(#14) MZperX75 válasza Daywalker (#13) üzenetére

MZperX75
(őstag)

:R

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#15) Daywalker válasza MZperX75 (#14) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Csak kérdezz bátran ;] ;)

(#16) bluemirage válasza daa-raa (#11) üzenetére

bluemirage
(tag)
LOGOUT blog

Én sem... a cikk szerint sem oda gyártották. Én sem ezt írtam...
De az igazán szép porszívó hang a 125W TDP-re gyártott AMD gyári hűtőknél van.... hmmmm. na az fincsi.... főleg terhelés alatt... :D Erre gondoltam...

Meliora sunt bono inimica

(#17) daa-raa válasza bluemirage (#16) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azok legalább megbirkóznak vele. Egyébként meg ízlés dolga. Egyiknek sincs közel sem akkor hangja, mint pl anno a Cool 122+-nak.

(#18) oliba válasza daa-raa (#17) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Én nem lennék benne biztos, hogy ez gyengébb lenne az AMD gyári hűtőjénél

(#19) AxBattler

AxBattler
(senior tag)

Fincsi!
Asszem' megvan a Hyper TX3-am utódja, remélem halkabb lesz annál.

BFBC2 / STEAM : AxBattler[HUN] ........................ BattleTag: AxBattler#2652

(#20) daa-raa válasza oliba (#18) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egy 125W-os procin ez is szenvedne. A Scythe Shuriken Rev.B is kínlódik már egy 95W-os procin is, pedig abban van három 6mm-es heatpipe is.

(#21) oliba válasza AxBattler (#19) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Sokkal gyengébb lesz nála.

(#20) daa-raa: Itt egy teszt, ahol az Alpine 11 Pro-val van egy szinten. Bár a Pro-ról nem látom, hogy a rev 2-es (95W TDP), vagy a sima 90W TDP-s cucc.

[ Szerkesztve ]

(#22) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Olcsó, gazdaságos hűtő.

Intel verzió lesz belőle?

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#23) AxBattler válasza oliba (#21) üzenetére

AxBattler
(senior tag)

Nem számít, tuningot nem tervezek, sőt lehet, hogy alulfeszelem az Athlon X4-et...

BFBC2 / STEAM : AxBattler[HUN] ........................ BattleTag: AxBattler#2652

(#24) oliba válasza AxBattler (#23) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Amúgy halkabb lesz nála bőven. Elméletileg ~10dBa különbség maximum fordulat mellett, de szerintem TX3 teljesítménye minimum fordulaton is jobb, mint ennek maxon.

(#25) Patice válasza daa-raa (#20) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Én a Scythe Shuriken Rev.B-t egy AMD Athlon II X-250-es procira raktam.
Túlbiztosításként. ;]
Nincs is nagy hangja.

Nagyobb TDP-jűre már kevés. Általad említett TDP osztályosokra kilós bordát raknék inkább. :)

A kényelem nagy úr...

(#26) AxBattler válasza oliba (#24) üzenetére

AxBattler
(senior tag)

Lehet, de nekem már inkább a hangerő lesz az elsődleges szempont, a tx3 meg nem az a kifejezett légypuki...

(#27) oliba válasza AxBattler (#26) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Visszaveszed a TX3 fordulatát és egyből halk lesz, de a legegyszerűbb az, ha veszel a TX3-hoz egy jó ventit, sőt ha mégjobbat akarsz, akkor két alacsony fordulatszámút ~1000rpm

(#28) AxBattler válasza oliba (#27) üzenetére

AxBattler
(senior tag)

Egy Logout-os cikk szerint nemigen profitál a két ventiből.
Amúgy meg kisebb házat szeretnék, abban meg nem is fog elférni...

(#29) oliba válasza AxBattler (#28) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem látom azt, hogy milyen fordulatszám mellett tesztelte két ventivel. Alacsony fordulatnál nagyon sokat képes hozni a második ventilátor. Itt egy teszt róla.
A ház is minél kevésbé szellőzik, annál többet hoz a második ventilátor beszerelésével. És ha tényleg halk működést akarsz, akkor két ventilátorral ugyanolyan hangerő mellett jobb hűtési teljesítményt tudsz elérni, mint egy ventilátor esetén

(#30) daa-raa válasza oliba (#21) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ebben a teszteben nem szerepel Shuriken Rev.B...

Patice: Shuriken Rev.B-vel nem lehet túlbiztosítani semmit. Erősen túlárazott termék, anno 1,5k-ért beszerzett az ember egy hőcsöves stock AMD coolert, akkor azzal jobb hűtési teljesítményt ért el hasonló zajszint mellett azonos procin.

Le is cseréltem egy Zipang-ra.

(#31) AxBattler válasza oliba (#29) üzenetére

AxBattler
(senior tag)

Érdekes teszt, de én csak max. 5-10%-os javulást látok.
A lényeg: nem akarom túlbonyolítani, elég lesz nekem ez az Arctic.
Kicsi, halk, megbízható; más nem is kell!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.