Nem férnek be a komponensek? Moddolj!

Az SR-2 STACKER nevezetű modding konfiguráció egy egyszerű problémával kezdődött, miszerint az EVGA SR-2 alaplap és a vízhűtés egyszerűen nem akart beférni a kiszemelt Cooler Master ATCS 840-be, ami nem csoda, hiszen az SR-2 HPTX szabványa 345 x 381 mm-es alapterületet jelent. A megoldás? Két ATCS 840-et építsünk egymásra (innen a STACKER elnevezés). Az ötlet, miszerint fogjuk az egyik tornyot, lefűrészeljük a felső részét – pontosabban 3 x 5,25”-es külső meghajtóhelynyit – és ráerősítjük a másik torony tetejére, nem tűnik túl bonyolultnak, ennek igényes kivitelezése viszont már nem kevés ügyességet, időt és elszántságot igényel.


[+]

A szörny alaplapban két Intel Xeon X5650 processzor, négyutas SLI EVGA GTX480 Hydro Copper FTW videokártyákból építve és 12 GB Crucial memória munkálkodik, vagyis a folyadékhűtés igénye maximálisan indokoltnak tűnik. A készítő (coolmeister) nem bízta a véletlenre a hűtést, a 2 x 480 mm-es és 2 x 240 mm-es hőleadó radiátor három hűtési körbe rendezve végzik a munkát: egy 480-as a processzorokat, egy 480-as az alaplap és a memóriablokkokat, a dupla 240-es pedig a videokártyákat hűti.


[+]

A tömérdek mennyiségű, 120 mm-es ventilátor fordulatszám szabályozását természetesen az alaplap nem képes ellátni, ezért a „puttonyba” először 3 x Scythe Kazemaster vezérlőpanel került, de annak kék kijelzője nem igazán illet bele a fekete-piros összképbe, így végül Lamptron FC6 ventilátorvezérlőkre cserélte őket. A felső részben a radiátorok miatt a szabványos 5,25”-es rögzítési pontok megszűntek, ezért egyetlen alumínium előlappal fogta össze a három panelt. A kijelzők és gombok nyílása teljes egészében kézzel készült, csupán fúrógépet és lombfűrészt használt, no meg az utómunkálatokhoz mindenféle reszelőt. A képeket elnézve nem véletlen, hogy ez volt a befutó a 2011-es Cooler Master moddingversenyének Best Modder of Tower Mod kategóriájában. További képek és az építés részletes lépései itt tekinthetők meg.


[+]


[+]


[+]


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés