IFA 2013: Sony hibrid újdonságok

Hirdetés

Június végén a Sony nyári kollekciójában mutatkozott be a VAIO Duo 13 tabletként és notebookként is használható hibridje, de máris itt van néhány, hasonló funkcionalitású újdonság. A VAIO Fit A termékcsalád nem összekeverendő a korábbi Fit E és Fit notebookokkal, teljesen új megoldásról van szó. Különlegessége a kijelző multi-flip rögzítése, aminek köszönhetően egyetlen mozdulattal tabletté alakítható át a notebbook. Működése az alábbi videón látható:


forrás: SlashGear

A Sony VAIO Fit A termékcsalád három tagot számlál, a legkisebb Fit 13A-nak 13,3 hüvelykes Full HD, a közepes Fit 14A-nak 14 hüvelykes Full HD, a Fit 15A-nak pedig 15,5 hüvelykes, 2880x1620 pixeles kijelzője van, utóbbinál az IGP mellett különálló GeForce 735M grafikus alrendszert is beépítettek, ami lassabb mint az integrált megoldás, de a terméktámogatása jóval korszerűbb. Természetesen az újdonságok az Intel Core i családba tartozó, alacsony fogyasztású (U utótagos) Haswell processzorait kapják meg, adattáruk SSD vagy hibrid merevlemez lehet. Még a legnagyobb változat vastagsága sem éri el a két centimétert, súlya pedig két kilogramm, miközben a kicsi Fit 13A mindössze 1,2 kilogrammot nyom. A három újdonság ősszel érkezik a hazai boltokba, áruk egyelőre ismeretlen.

Sony VAIO Fit A
Sony VAIO Fit A [+]

Aki pedig kisebb megoldás keres magának, annak a Sony a VAIO Tap 11-et ajánlja. A mindössze 9,9 milliméter vastag készüléknek 11,6 hüvelykes, IPS technológiás, Full HD érintőképernyője van, aminek meghajtásáról nem holmi vérszegény Atom processzor gondoskodik. Központi egysége szintén az Intel Haswell generációjába tartozik, így értelemszerűen Windows 8 fut rajta. A gépház vastagságából ítélve minden bizonnyal a legalacsonyabb fogyasztású Core i megoldásokat használják majd, de az aktív hűtést így is meg kellett tartani.

Sony VAIO Tap 11
Sony VAIO Tap 11 [+]

Az VAIO Tap 11 akár 4 GB memóriát és 512 GB-os SSD-t is kaphat, van két Exmor kamerája (a hátlapi 8 megapixeles), USB 3.0 és HDMI csatlakozója, IEEE 802.11n-es Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS és NFC modulja, továbbá opcionálisan 3G-s modemmel is felszerelhető. Érdekessége, hogy képernyője támogatja az aktív tollat, infra portja révén távirányítóként is használható, hátuljából pedig egy támasztó hajtható ki. A Sony új tabletje novemberben érkezik majd a hazai boltokba fehér illetve fekete színben, és vezeték nélküli billentyűzetet is kínálnak hozzá, de az árazása egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés