Sony: 50 millió PSP talált eddig gazdára

Mérföldkőhöz érkezett a Sony PSP. A vállalat beszámolója szerint ugyanis a 2004 végén megjelent hordozható játékkonzolból a múlt hónapban talált gazdára az 50 milliomodik példány.

A PSP elsősorban a Nintendo DS kézi játékkonzollal versenyez. Utóbbiból azonban már több mint 96 milliót adtak el. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Sony rendszere fejlettebb képességei miatt legalább száz dollárral drágább a Nintendo készülékénél, márpedig az ár fontos szempont a piacon.

A Japán székhelyű vállalat természetesen örül a PSP sikerének, azonban a csodálatos eredményeket beárnyékolják a PlayStation 3 gyenge eladásai. Az Egyesült Államokból származó friss adatok szerint a decemberi és a januári hónapban a Microsoft Xbox 360 1,4 milliós eladásaival komolyan túlteljesítette a Sony fekete gépének 720 ezres forgalmát. A cég nem fűzött különösebb kommentárt  az eredményekhez, csupán annyit jegyeztek meg, hogy továbbra is a japán és az európai piacra koncentrálnak. Természetesen a Nintendo Wii eladási adatai is nyilvánosak a fenti két hónapból, a hétköznapi szórakozásra vágyó embereket megcélzó játékkonzolból 2,1 millió fogyott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés