4 terabájtnál tart a Seagate

A Seagate bejelentette, hogy a GoFlex Desk sorozaton belül elérték a 4 TB-os tárkapacitást, így be is mutatták az iparág legtöbb tárhelyét kínáló külső merevlemezét. A termékcsalád nemcsak belül, hanem kívül is megújul. Az új kapacitásrekordhoz új dizájn is dukál, a fekete festés azonban megmaradt. Az összhatás nagyon tetszetős, bár ebben a tekintetben talán az előddel sem volt probléma.

Az új GoFlex Desk modell már alapértelmezetten 3.0-s USB portot kapott, a termék belsejében pedig egy 3,5 hüvelykes merevlemez teljesít szolgálatot. A Seagate adatmentő alkalmazást is biztosít az újdonsághoz, mely titkosítva is képes a felhasználó adatainak állandó archiválására, emellett négy darab LED jelzi, hogy hozzávetőleg mekkora szabad kapacitás áll rendelkezésre.

A külső áramforrást használó 4 TB-os GoFlex Desk PC-s változata már elérhető, az ajánlott fogyasztói ára pedig 250 dollár. A hírek szerint a Seagate a régebbi dizájnra épülő termékeket is frissíti, így az új külsővel érkeznek majd 1, 2, illetve 3 TB-os modellek is.

A Seagate arról is beszámolt, hogy még ebben a hónapban megjelenik a Mac rendszerekhez szánt 4 TB-os GoFlex Desk, melyen FireWire 800-as és USB 2.0-s aljzatot lehet találni. Ennek a terméknek az áráról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés