Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

"A globális szinten leszállított HDD-k 30%-a származik Thaiföldről, ami egyáltalán nem előnyös, de messze nem kritikus"

Ez lehet hogy nem kritikus, de ez már azzá teszi: "A vállalat a HDD-piac 80%-át látja el alkatrésszel"

Ergo hiába tudnának gyártani a gyárak, ha pont egy alkatrész hiányzik a termék befejezéséhez.

Amúgy már most is kétszerese a merevlemezek ára a szeptemberihez képest, karácsonykor mi lesz, még kétszerese?

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#2) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

brutálisan emelkedtek az árak - boldog karácsonyt! :))

ipon, WD15EARS: 14,3k > 27,4k

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#3) MZperX75 válasza shteer (#2) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Természetesen,M.o-csak onnan rendel :W az áremelést elnézve,amit példaként felhoztál.

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#4) zazahoho válasza JoeYi (#1) üzenetére

zazahoho
(őstag)

Amúgy már most is kétszerese a merevlemezek ára a szeptemberihez képest, karácsonykor mi lesz, még kétszerese?
igen mert ,addigra kitalálja a törpefocista a hdd adót,mert az luxus :W ,mondván lehet adatokat tárolni papíron is.Az iróniát félretéve,biztos ,hogy felfelé fog menni , + - a forint árfolyama :U .

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#5) flexxx2 válasza shteer (#2) üzenetére

flexxx2
(tag)

A 2.5" külsőkből van olcsóbb mint a 3.5"-ból :) Ilyen se volt még (amíg a készlet tart).

(#6) shteer válasza MZperX75 (#3) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

jó példa mert nem tartanak raktárkészletet

még mindig olcsóbb mint kert-ben :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#7) Attix82 válasza shteer (#6) üzenetére

Attix82
(senior tag)

Hardverker jól csinált :)...raktárkészlete van (még a mélypontról), és felnyomta az árait :) Jól járnak most.

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║**** AtiPC Szeged http://www.atipc.hu/ **** ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#8) djculture válasza shteer (#6) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Western Digital500Gb SATA-II 16Mb HDD(WD5000AAKS)

19 125 Ft
elég durva bakker:)

Két hete sincs hogy 10600 volt ugyanez.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#9) mongi válasza djculture (#8) üzenetére

mongi
(senior tag)

:Y

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mongi

(#10) liksoft válasza JoeYi (#1) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

A NIDEC tudtommal elsősorban motorokat készít. Csereszabatos a JVC motorja vele, és régen jobb is volt. Ha máshol gyártják, akkor ott felfuthat a termelés (vagy újból beindíthatják), és csökkenthető a hiány. Gond akkor is van, és nem is kicsi!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#11) djculture válasza mongi (#9) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nézd meg az ipon hdd árlistát olyan mintha újra 2008 at írnánk komolyan mondom:)

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#12) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

Ez egyre gyakoribb lesz mostanság... :DDD :O

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#13) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

itt nalunk szlovakiaban
Samsung 500 GB kulso HDD alapbol 55 euro, ezen a heten mar 131 euro!!! :Y

-=The digital artist of the darkside=-

(#14) Plazmacucci válasza djculture (#8) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

veszek belőle 60as ssd-t :D

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#15) zsirfecske válasza shteer (#2) üzenetére

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

pont ezt akartam én is írni, iponból a 2 terás samu ecogreen: 15,7 > 25,8 k.

fránc essen belé, 1 hónapja kellett volna bővíteni.

(#16) Füge007

Füge007
(senior tag)

Lehet emelni, legfeljebb nem veszik meg. A piac igy is pang, ezzel meg megfejelik. Egyszerűen nem bír el a magyar piac ilyen árakat, de ezt majd az értékesítők is be fogják látni.

Füge

(#17) Füge007 válasza zsirfecske (#15) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Nyugi, kicsit kivársz. Ez nem marad örökké így :D

Füge

(#18) DeFranco válasza zsirfecske (#15) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan, én is most akartam/tudtam volna lecserélni a 6 éves merevlemezemet (IDE/5400/160GB mint rendszerwinchester), de kb egy hetet késtem vele.

Fél évet még simán elvagyok, de ha addig nem normalizálódik a helyzet, akkor megy a gépbe egy SSD.

(#19) tome.jr válasza DeFranco (#18) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ismerve a magyar kereskedői mentalitást, el fog tartani egy darabig mire visszaállnak az eredeti árak. Én is mostanában akartam egy 2 Tb-os WD-t venni, de ilyen áron biztos kihagyom. :(

[ Szerkesztve ]

(#20) Tonyius777

Tonyius777
(tag)

na most minden készülék (TV, Felvevők, XBOX, PS3 stb) amiben van HDD drágább lesz igaz engem nem érint én úgy sem vennék ilyet legalábbis nem mostanában, csak ez egy akkora láncreakciót indítót be hogy még lesznek meglepetések.

Üdv:Tony

(#21) djculture válasza DeFranco (#18) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én nekem mákom volt a wd500 gigást előtte vettem 10600 ért de még 3 vagy 4 napja se volt ilyen áron.Ez ilyen bumm bele,biztos most rendeltek mindenhol új szállitmányt.

(#22) Zolee11

Zolee11
(senior tag)

Hát ez nem tartott sokáig, máris megduplázták az árakat. De hát mit lehet várni a kereskedőktől, megvan neki még a régi készlet és most eladja dupla áron, 100% haszon ritkán van. ;]
Szerencsére nekem most nem kell bővíteni, egy éve megtettem, és bővel elvagyok, még sok is.

no brain, no problem

(#23) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szent Isten!!! :U

Most, hogy mondjátok megnéztem én is az árakat.

Ha nincs akkora baj, akkor nálunk miért ment fel minden a duplájára?

Ez így nagyon nem jó, csak el kell költözni............. :(

(#24) micimacko

micimacko
(tag)

Én a mákosok közé tartozom. Múlt hét csütörtökön vettem a Pixmania-tól 2TB-os WD külső 3.5"-os Elements vinyót bruttó 15eFt-ért. Másnapra már náluk is 26eFt volt. Most meg 40eFt fölött van.

Nagyon durva ami most van. Tényleg érdemes elgondolkodni SSD-n.

Mert a szörnyek nem élnek boldogan, míg meg nem halnak

(#25) szacsee válasza djculture (#11) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Volt már ilyen galiba a memória piacon, ha jól emlékszem akkor tajvai földrengés miatt volt 1999-ben. 2002-ben UMC és TSMC szívott picit.
Akkor is szépen elemelkedtek az árak.
Kiskerekben majd akkor lesz újra olcsóbban merevlemez, ha ellátják a raktárakat az újraindított gyárakból és már majdnem mindenhol olcsóbb lesz. Ha most elkezdenék a helyreállítást, akkor 5-6 hónap saccra (bár ezt ember nem tudja megmondani mennyi idő), viszont még zárva vannak a gyárak. :(

(#26) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

na igen, jót fog tenni az SSD piacnak. Többen vesznek majd inkább SSD-t, így talán még jobban esnek az árak

(#27) Zoz

Zoz
(senior tag)

És ami még rosszabb: a garanciális cserét is el lehet felejteni. Egyre több helyen azt mondják, hogy cserélni nem tudnak, de nagyon szívesen visszaadják a pénzt, amennyiért vetted...

(#28) shteer válasza rankesz (#12) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ez kemény :DDD

(#29) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Azért az buli, hogy mindenki sír! Én is! (Én is mostanra szerettem volna bővíteni.) Igen, drágább! De NEM EZ a tragédia, hanem az ami Bangkokban van! Ami ott az emberekkel történik! Az ár meg jogosan megy fel, mert ha 1-2 hónap alatt elfogy a raktárkészlet, akkor 5-6 hónapig nem lesz! Tudom, nem ennyire sarkos, de az árakkal biztosítani kell a folyamatos ellátás lehetőségét.

Tegyétek a szívetekre a kezeteket. Ha az ár maradna még két hétig nem vásárolnátok akár a spájzba is? De igen. Vagyis a hír hallatára 2-3 hét alatt ürülne ki a raktárkészlet. Utána meg mindenki sírna, hogy nem kapható, miért 8-szoros az ára, a Google levelezése miért akadozik, a Youtube miért nem fogad új filmet (nekik is kell új tárhely), stb.....

Mégegyszer leírom! MI kibírjuk! És a bangkoki EMBEREK? :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#30) shteer válasza Attix82 (#7) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nehidd, nagyon kicsi a készletük - 2 napja üres volt a listájuk

(#31) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Hali! Arénából Ki van itt?

(#32) Zolee11 válasza JoeYi (#26) üzenetére

Zolee11
(senior tag)

Szerintem alap gazdasági összefüggés, hogy ami iránt nő a kereslet vagy csökken a kínálat annak az ára emelkedik. Ettől az SSD nem fog olcsóbb lenni, sőt, talán ki is használják a helyzetet.
Nem hiszem, hogy az ssd a merevlemez igazi alternatívája lenne, pont a tárkapacitás miatt. Maximum üzleti (vagy akinek tényleg nem kell a tárhely vagy ez csak sokadlagos kérdés) felhasználás terén lehet pl. egy 160-as hdd helyett 160-as ssd-t választani a kisebb árkülönbség miatt, más esetben ez nem igazán esélyes. 500-1000 Gb-os szektorban így sem lesz versenyképes az otthoni felhasználói piacon.

no brain, no problem

(#33) shteer válasza liksoft (#29) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nagyon sajnálatos ami velük történt, akár a cunami vagy a földrengések miatt szenvedők - viszont nem hiszem hogy innen tehetünk értük valamit is (a kétes útvonalat bejáró anyagi felajánlások mellett)

(#34) liksoft válasza shteer (#33) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Sajnos egyet kell értenem Veled. Nem is ezért írtam, hanem azért, hogy ez nekünk csak kellemetlen (mindenki máshogy éli meg, de azt hiszem így tudom érzékeltetni), de nekik tragédia. Így a "sírás", és egyes hozzászólások mértékét nem tudom elfogadni. Főleg ha azt hallom egymásért vagyunk - igaz ugyanazoktól meg azt tapasztalom, hogy másik kasztba tartozunk. :O :B

Kimorogtam magam. Köszönöm, hogy meghallgattatok, és sorry. :B

[ Szerkesztve ]

(#35) JoeYi válasza Zolee11 (#32) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

egy egyszereplős piacon lehet ez történne, de szerencsére nem egyszereplős, és verseny van.

Ha 20000 forintba kerül egy SSD kifejlesztése, és évi 100 darabra van kereslet, akkor minden darabra 200 forintnyi fejlesztési költség jut. Ha felfut a kereslet, és évi 500 darab fogy, akkor már csak 40 forint fejl. költ. jut egy-egy eladott darabra. A verseny miatt nem nagyon tudnak felfelé árat növelni, csak ha kartelleznek, viszont tudják olcsóbban adni hogy magukhoz vonzzák a vásárlókat, és ne a vetélytársaktól vegyék a terméket.

Ezen kívül a nagyobb igényhez felpörgetett gyártás is társul, azaz a gyárnak is jobb lesz a kihasználtsága, még jobban lehet lenyomni az árat

(#36) Zoz válasza Zolee11 (#32) üzenetére

Zoz
(senior tag)

Nagyon sok irodai gépet raktunk össze 500-as vinyóval, mert az volt a legolcsóbb amit kapni lehetett. És aztán ezeken az egész életükben nem lesz 30-40 gigánál több adat.
Ha most olcsóbb lesz a 64-es SSD akkor az fog beléjük kerülni, és még örülni is fognak, hogy milyen gyors a gép.

(#37) moha21 válasza liksoft (#34) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazad van. Mások meghalnak, hajléktalanok lesznek, nekünk meg drágább lesz a hdd.

Amúgy én is úgy tudom a nidec motorokkal foglalkozik.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#38) djculture válasza Zoz (#36) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja csak azt felejted el az ssd folyamatos irást nem dijazza pl,tehát nem jó bármilyen célra.

(#39) Zolee11 válasza JoeYi (#35) üzenetére

Zolee11
(senior tag)

Ez mind így van ahogy leírtad, csak épp árversenyt nem látok, olyan "árszélesség" van ami más terméket nem nagyon jellemez, igaz, ha az eltérő sebességeket nézzük, akkor végül is ez is az árban van. (Igaz felhasználás szempontjából észre se lehet venni, csak az árban. :) ) Meglátjuk, hogyan alakul, én nem hiszek abban, hogy csökkennének az árak.

#36: Ugyanazt írtad amit én. Ahol nem számít a tárkapacitás... :)

no brain, no problem

(#40) shteer válasza liksoft (#34) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egyetértünk :K

ha a cégnél van jótékonysági gyűjtés, egy minimális összeggel hozzájárulok én is + a cég kiegészíti egy összegig / megduplázza (a vörösiszap katasztrófára így jött össze 20M)

miez az arénás kérdés? :B

(#41) audi100td válasza antikomcsi (#23) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

nem semmi, népszerűbb webshopokban a legolcsóbb 1TB is 18k-nál kezdődik :(

de ennél vannak jóval nagyobb problémák ezzel a katasztrófával kapcsolatban...

[ Szerkesztve ]

(#42) mongi válasza djculture (#11) üzenetére

mongi
(senior tag)

én már 1 hete ilyen árakat nézek csak euroban Szlotákiában ;)

(#43) kdavid23 válasza mongi (#42) üzenetére

kdavid23
(lelkes újonc)

adjanak olcsőn ssd-t :) én bevállalom.

Dr. Dávid

(#44) djculture válasza mongi (#42) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

itt még hétfőn nem volt ilyen brutális...

(#45) Plazmacucci válasza kdavid23 (#43) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Jahh lehet az még vízállóbb mint a hdd :DDD

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#46) XtremLor

XtremLor
(senior tag)

1,5 hónapja apróban 14e volt a wd20ears, most 17-18e között, a bolti uj ára meg elképesztően pofátlan, pont most akartam volna venni, mivel a másik tele, de ennyit nem ér meg, van itthon pár darab 500-as el akartam adni, de inkább meghagyom, és megvárom a tavaszt, addigra hátha helyre áll a piac.

"Legen...Wait for it...Dary"

(#47) mongi válasza Zolee11 (#22) üzenetére

mongi
(senior tag)

Ez egy nagy baromság, hogy a kereskedők 100% -os haszonnal dolgoznak! :W

Gondold végig ezt mielőtt ekkora sületlenséget hordasz össze.A haszonkulcs ugyanannyi mint eddig, és nem keres rajtad nagyobb százalékot mint előtte, pusztán felment a beszerzési ár.Sőt jó ha tőlem mint boltostól tudod, még szűkítettük is az árrést, hogy neked kevesebbe fájjon. :O Egyébként ha nem emeli fel a bolti árat, akkor a különbséget ki fizeti ki neki? Majd a fogtündér? Ha nem emeli fel az árat akkor ő veszít minden darabon duplaannyit mint amennyiért eladta, tekintve hogy ami eddig 10.000ft volt az most 20.000Ft. Így csak nagy veszteséget termel, nem egy minimális hasznot, amiből még éppenhogy nem csukja be a boltot.Gondolkodjatok, mielőtt ökörséget írtok :(((

(#48) .mf válasza JoeYi (#35) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Naív vagy, ha úgy gondolod, hogy itt tiszta piaci verseny van. Másrészt, ha a helyettesítő termék ára felmegy, akkor -- mivel ők annak az árával is versenyeznek -- menni fognak utána. Ki fogják használni a megnövekedett keresletet, nem csökkenni fognak az árak. Majd arra fogják fogni, hogy a megnövekedett keresletet nem tudja ellátni a gyártás, és ezért nyomják majd fel az árakat.

Akkor ezek szerint még elég jókor vettem winyót, 14k-ért 2TB-ot... evvel kihúzom egy-két évig, addig talán lejjebb mennek az árak :))

(#49) Zolee11 válasza mongi (#47) üzenetére

Zolee11
(senior tag)

Te meg próbáld meg értelmezni is amit leírok, mielőtt elkezdesz kioktatni.
Mint írtam: ...neki még a régi készlet..., azaz megvásárolta a régi áron, most meg 2x annyiért adja mint az eddigi ára, tehát az árrés a 200% ár mellett 100%. Az, hogy nektek nem maradt raktáron, amit megemeltetek volna mintha mostani listaáron vettétek volna, és nem így jártok el, az egy dolog. Nagy tisztelet érte, de elhiheted nekem, hogy van aki erre tartalékolt is. Nagy sületlenség. Az. Főleg ha nem érted miről vakerálok.

no brain, no problem

(#50) mongi válasza liksoft (#10) üzenetére

mongi
(senior tag)

Sajnos az is Thaiföldre került mikor leválasztották.Az Alphana Technology Co. vette át és az ő gyáruk is Thaiföldön van :( [link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.