Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Hiftu

Hiftu
(fanatikus tag)

Ebböl a cikkből az jött le, hogy ez is csak egy kizsákmányoló cég. Mindegy mi történik, csak a profit számit. Jó lenne öszinte dolgozói véleményt is olvasni.
Lehet, hogy árnyalná a képet.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

(#3) PCrevRM válasza Hiftu (#1) üzenetére

PCrevRM
(kvázi-tag)

Akármelyik gyárban dolgozó embert megkérdezheted itthon is, ha őszinte dolgozói véleményt akarsz hallani. Nálunk még van tűzriadó, odakint ez úgy megy, hogy az egyik gyártósoron tűz üt ki, addig a tőle 2m-re üzemelő sor úgy nyomja tovább, hogy oda se néznek.
De közben meg olcsó vinyókat akar mindenki. Karácsonyi szezonban amúgy is elszállnak az árak, ez még tesz rá egy lapáttal a WD után. Ha bezárják az adott üzemet, gondolod fizetett szabira küldik a dolgozót? Ha csónakkal kéne bejárniuk, akkor is mennének.

We are Outcast Consensus 1

(#4) aram01 válasza PCrevRM (#3) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

így van,lassan már egy tányér levesért dolgoznak az emberek :(((

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#5) tdd587 válasza aram01 (#4) üzenetére

tdd587
(őstag)

Jaja, az emberek a hibásak... (irónia). Winyó meg kell, bővül az internet, muszáj eltárolni otthon is.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#6) aram01 válasza tdd587 (#5) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hüje :DDD

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#7) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Számomra a lényeges hogy a Hitachi ebben éppen nem érintett.

Tomcat

(#8) aram01 válasza Tomcat (#7) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet hogy elszomorítalak,de bizonyos értelemben mindegyik érintett vagy azzá válik

(#9) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

így még a legkisebb kiesését is érzékenyen érintheti a piacot

de még így is jobban járnak mint a wd

(#10) Tomcat válasza aram01 (#8) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Tudtommal a Hitachi Global Storage - Thailand már gyárként nem funkcionál. Karcsúsítás keretében tavaly bezárták, csupán logisztikai elosztó központként működik.

Tomcat

(#11) aram01 válasza Tomcat (#10) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez rendben s van,de szerintem az ő fejükben is megfordul hogy most lehetőség nyílik egy kicsit játszani az árakkal

(#12) Tomcat válasza aram01 (#11) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Biztosan megfordult, annál is inkább mert tulajdonosváltásra készülnek, és nekik aztán tényleg nagyon nem mindegy hogy milyen pénzügyi jelentést tesznek le az asztalra.

Tomcat

(#13) aram01 válasza Tomcat (#12) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

látod minden ok megvan egy kis emelésre

(#14) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Viszonylag olcsó HDD voltak már mostanság, várható volt, hogy jön valami...még ha természeti katasztrófa akkor is.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#15) rsf

rsf
(kvázi-tag)

Nekem meg pont mostanában kellene vennem egy 2TB-s vinyót, erre meg elindulnak felfelé az árak! :W
Ja meg sajna winyóban pont a WD-t preferálom.
Üdv.

(#16) aram01 válasza rsf (#15) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor nincs mese áldoznod kell

(#17) tdd587 válasza rsf (#15) üzenetére

tdd587
(őstag)

Szerintem ha gyengül az USD, azon sokkal többet nyersz, mint hogy majd ők emelnek egy picit az árakon...

(#18) rsf válasza tdd587 (#17) üzenetére

rsf
(kvázi-tag)

Most vettem a héten vmit az eBayen 223-ba számolta a dollárt, áprilisban 189Ft volt!!!
Ja az euro-t meg 308-ba számolta :Y Be...rás.
Üdv.

(#19) Seregély

Seregély
(lelkes újonc)

"A károk nemcsak élelmezési és földrajzi problémákat eredményeznek"

Mi az, hogy "földrajzi probléma" ???

(#20) tdd587 válasza rsf (#18) üzenetére

tdd587
(őstag)

Erre gondoltam, ha a HUF visszaerősödne, akkor kb. áremelés után is csökkennének újra a forintban számolt árak...

(#21) Tomcat válasza tdd587 (#20) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Azt várhatod! Ha netalán ez a kiszámíthatatlan árfolyamingadozás egyszer nekünk végre jó irányba is fordulna akkor is ott lesz Januártól a 27%-osra növelt áfa kulcs. Nehogy már nekünk jó legyen. Végre egy újabb dologban világrekorderek leszünk. :D

Tomcat

(#22) tdd587 válasza Tomcat (#21) üzenetére

tdd587
(őstag)

Na most tessék megnézni a winyó árakat... már horror. Az árfolyam meg ugye stagnál.

(#23) Tomcat válasza tdd587 (#22) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Most legalább van mire fogni a hirtelen jött árdrágulást, vagyis az árvízre és az abból fakadó készlethiányra.

Egyébként én már megvettem erre az évre azt a pár darabot ami nekem kell(het). Remélem a kiart addig amíg rendeződik a helyzet. Szerintem akinek nem sürgős az most inkább nem vegyen HDD-t, hanem ha lehet halassza el a vásárlást az árcsökkentésig.

Tomcat

(#24) tdd587 válasza tdd587 (#22) üzenetére

tdd587
(őstag)

Korrekció: az árfolyam meg ugye tovább romlik...

(#25) emerico2004

emerico2004
(tag)

Arra még senki nem gondolt hogy dolgot kissé eltúlozzák a nagykereskedők,csak finoman megjegyzem ennyi erővel egy Toyota Yaris is kerülhetett volna 10m ft-ba Fukosima idején???

Telefonon gyorsabb : 06309133332

(#26) Tomcat válasza emerico2004 (#25) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Igen, de Toyota-t nem vagy köteles venni mivel van legalább tucatnyi egyéb autógyártó konszern is (amiket nem érintett Fukushima) amiktől vásárolhatnak az emberek a világon, így egy 10M-s Yaris-t a kutya sem venne meg még egy elvakult Toyota fan sem. Ezt a veszteséget muszáj volt a vállalatnak benyelnie.
A HHD gyártóknál viszont több is érintett volt az árvízben így a hiány húzta magával az árat. Egyebként én most a Hitachi helyében jól teleszórnám a piacot, mert ők tudommal most "megúszták szárazon" az esetet.
Kevesebb lett a választék és a HDD mint eszköz maga egy fogyóeszköz amiből az egyes userek néha-néha egy-két darabot, míg az OEM-ek és a vállalatok kartonostól (raklapostól) vásárolnak. Ha nincs elég készárú a kereskedelmi rendszerben az hiányt okoz ami általános drágulást gerjeszt.
(Mellesleg én is kartonostól veszem mert úgy jóval olcsóbb.)

Tomcat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.