A Samsung tagadja, hogy 4 TB-os HDD-t mutattak volna be

A hét elején bejelentett bombahír alaposan felkavarta az állóvizet a merevlemezek piacán, de szintén érkeztek adatok a Samsung új 4 TB-os HDD-jéről is, ami tányéronként 1 TB-os kapacitással rendelkezik. Nos az utóbbi hír úgy néz ki, hogy egy félreértés eredménye, és a Samsung a mai napon hivatalosan is tagadta, hogy a CeBIT-en demonstrálták volna az eszközt.

Doerte Gensow, a vállalat szóvivője nem tudja, hogy honnan származnak az információk, de a Samsung a hannoveri rendezvényen csak egy olyan 2 TB-os merevlemezzel állt elő, ami tányéronként 1 TB-os kapacitást alkalmaz. Természetesen a jövőben lehetséges a 4 TB-os modell bevezetése, de erről nem hangzott el konkrét adat a CeBIT-en. A bemutatott HDD egyébként a HN-D201RAE típusjelzést viseli, amiben nem is szerepel a négyes szám, vagyis eleve logikátlan 4 TB-osnak minősíteni.

A demonstrált 2 TB-os merevlemez egyébként hatodik generációs PMR diszkekre épült, ami azt jelenti, hogy merőleges adatrögzítéssel dolgozik. A hivatalos adatok szerint egy négyzethüvelykes területen 630 gigabitnyi információ tárolása lehetséges.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés