Hirdetés

Méretes és 3D-s monitor a Samsungtól

A Samsung előállt egy új 3D-s monitorral, mely komplett csomagnak fogható fel a játékosok számára, hiszen az aktív szemüveg is része az árunak, sőt rögtön két pápaszem is jár hozzá. Ebből már kitalálható, hogy a TN paneles, S27A750D jelzésű, 27 hüvelykes megjelenítő 120 Hz-es frissítést használ. A méretes termék natív felbontása 1920x1080 pixel, míg a fényerő a dokumentáció szerint 300 cd/m². A LED-es háttérvilágítással felvértezett újdonság 2 ms-os válaszidőt alkalmaz szürkéből szürkébe történő váltás esetén, a dinamikus kontrasztarány pedig 10 000 000:1, amit a Sansung szerényen megadinamikus kontrasztnak jelöl. Szerencsére tudható a statikus kontrasztarány is, ami 1000:1.

A bemenetek tekintetében 1.4-es HDMI és 1.2-es DisplayPort interfész van jelen, így a rendszer a 3D-s tartalom fogadása szempontjából teljesen szabványos, vagyis mindegy milyen keretprogramot használ a felhasználó a 3D-s hatás biztosított. Maga a 3D-s rendszer egyébként a 3D HyperReal Engine névre hallgat, és képes a 2D-s tartalom 3D-sre konvertálására.

A monitor kijelzője néhány fok erejéig dönthető, továbbá a talpazat tartalmaz egy érzékelőt is, ami figyelemmel kíséri a fényviszonyokat és a monitor előtti mozgást, így ha éppen nem ül senki a képernyő előtt, akkor az energiatakarékos mód lép érvénybe. A Samsung S27A750D ajánlott fogyasztói ára 590 euró lesz, de pár webáruházban 520 euróért is előrendelhető a termék. A forgalmazás megkezdése ebben a hónapban esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés