Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) H.Ezredes

H.Ezredes
(senior tag)
LOGOUT blog

Várjuk majd a további fejleményeket :)

► BMW 1M Coming Soon ◄ ►BMW Clubs Meeting 2012 Hungary 2012. 06. 09-17 Velence ◄

(#2) Daywalker válasza H.Ezredes (#1) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Kicsit félek, hogy olyan lesz ez, mint a Blu-ray együttműködés, amit bejelentettek pár évvel ezelőtt, aztán semmi sem történt azon a téren. Mondjuk nem is volt világos, hogy mit akarnak azzal kezdeni, de itt fizikai termékről beszélünk, tehát jó eséllyel kézzel fogható jele lesz annak, hogy lesz is belőle valami.

(#3) kerelo

kerelo
(senior tag)

reméljük gyümölcsöző lesz, az összefogás

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#4) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

Komolyan nem hiszem el hogy nem bírnak elszakadni az redőnyös szemüvegtől amikor a polarizációs már rég bevált a mozikban :W

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#5) Daywalker válasza Zeratul (#4) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

A polarizációssal az a baj, hogy a sorokban megfelezi a felbontást. Moziban nem gond megoldani a két kivetítőt, de otthon nehéz kivitelezni ezt egy tévén. Mondjuk nem vészes ez a felezés, bizonyos távolságról nem látszódik annyira.

(#6) M@trixfan válasza Zeratul (#4) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Pedig jobb ha elhiszed :) Otthon nem sokan telepítenek két vetítőt kapásból polarizációt tartó ezüstvászonnal, inkább még egyet sem. Az LG TV-s megoldása felezi a felbontást és szellemképes. Az aktív szemüvegben sok tartalék van még és két játékos játszhat egy időben teljes felbontású képernyőn. Már 240 Hz is nagyságrendekkel kevesebb fáradtságot okozna, a Panasonic az PT-AE7000 házimozi vetítőnél pedig már 480Hz paneleket említ. Egész egyszerűen még mindig ennek a technikának van a legjobb kihozatala.

twitter: MatrixfanLive

(#7) Zeratul válasza M@trixfan (#6) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Ha a polarizáció szemüveg neked szellemképes, akkor a shutteres mi? Egyenesen kettős látás.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#8) M@trixfan válasza Zeratul (#7) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Ez nem a szemüveg hanem a panel kérdése, itt viszont elég nagy szórás van technológia és minőség terén. Szó se róla, az egyetlen jelenlegi 3D TV amit jelenleg megvennék az a Panasonic valamelyik VT20 vagy VT30 végződésű plazmája. Nem lehet ilyen egyszerűen általánosítani. Polarizációsból viszont ha jól tudom csak az LG-féle van egyelőre ami viszont sorfelezett és enyhén szellemképes pl. egy VT20-hoz képest.

Mondjuk az más kérdés, hogy projektorra való igazán a 3D mert még egy 50"-os plazma képe is kicsi az átlagosnak mondható 3 méteres távolságból nézve, főleg ha 2.35:1 a képarány. 3D-ben még az is elvész, hogy az agy elvonatkoztat a kis mérettől, mert fizikailag összeállnak az objektumok.

twitter: MatrixfanLive

(#9) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Ha már a kettő közül kellene választani, én a passzívra szavazok. Már látom előre, hogy 10-15 év múlva a tengerentúlon hány milliárd dollárra perelik majd be a gyártókat a megromlott látás, fejfájás, epilepszia és hasonlók miatt. Mindkét oldal felvonultatja majd szakértők hadát, de a végén úgyis a kisember nyer, mert az esküdtek is kisemberek lesznek és a gigacégek hagy fizessenek. Azért gondoljatok bele, hogy az aktív szemüveg másodpercenként 100-240 alkalommal takarja el a szemet, aminek (és az agynak) alkalmazkodnia kell a folyamatosan változó fényviszonyokhoz. Ráadásul minél nagyobb kontraszt lesz a nyitott és zárt állapot között (ami ugye kell a jó 3D élményhez), annál jobban veszi majd igénybe a szemet.

A passzív szemüveges verzióból majd csinálnak duplasoros kijelzős verziót. Nem lesz olcsó, de a 3D amúgy sem az olcsóságról szól. Monitorból anno csináltak már ilyet.

(#10) BloodRay válasza M@trixfan (#8) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Ami szellemképes az az aktív 3D-s lcd, ledtv...
Az LG megoldása ilyen szempontból ezek között még a legjobb(VT20, VT30 tényleg nem rossz). Ami meg a lényeg számomra, hogy nem fájdul meg a fejem 5 perc 3D nézés után...

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#11) mrlujoak

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon helyes a kezdeményezés.

Xperia™ ray 4.0.3 és Xperia™ X10 mini

(#12) Zalaymate

Zalaymate
(senior tag)

Bocsi, tudom, hogy off topic, de nem találtam a megfelelő topicot!

A kérdésem az lenne, hogy a CinemaCity-ben használt (nem iMAX!) 3D szemüvegek milyen típusúak? Mármint a lencséjük? Mert szeretnék venni sajátot, mert már kiráz ab hideg az ottani maszatos kényelmetlen gagyi szaroktól! :(((

Ebben tudna nekem valaki segíteni? :U Vagy irányítsatok a megfelő topicba légyszi! :R

(= Zala =)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.