Ördögi lett a PowerColor egyedi Radeon RX 480-ja

A Red Devil utónevet kapó VGA a maximalistáknak készült.

Az AMD tegnap óta engedi az egyedi Radeon RX 480-ak bemutatását, amire az ASUS már reagált, és úgy néz ki, hogy a PowerColor sem akar lemaradni. Meglepő, de a Red Devil utónevet kapó VGA a külső tekintetében hasonlít az ASUS által bemutatott VGA-khoz. Ez is alaposan módosult a referenciamodellhez képest, a hűtése pedig meglehetősen méretes lett, amire felfért három darab ventilátor is. A légkavarók különlegessége ráadásul, hogy dupla lapátos kialakítást kaptak, ami a PowerColor szerint jobb hatásfokú hűtést tesz lehetővé. A hűtőborda két részből áll, így egyrészt van a méretesebb fő borda, ami magára a GPU-ra került, illetve ehhez hővezető csövekkel kapcsolódik egy kisebb borda is. A PowerColor egyébként nem alkalmaz LED-eket, mivel a cég nem érzi szükségességét, és tulajdonképpen a vásárlóbázis jó része gondolkodik így, annak ellenére, hogy a trend vitathatatlanul az, hogy a lehető legtöbb színben világítson a hardver.


[+]

A kártya fő specifikációi megegyeznek a referenciamodellel, amelyről az alábbi cikkben írtunk bővebben. A gyárilag tuningolt modell az 1266 MHz-es alapórajel helyett 1330 MHz-en ketyeg, de ez csak az alapértelmezett BIOS. Mellé kerül még egy alternatív BIOS is, amire egy kártyán elhelyezett fizikai kapcsolóval lehet átváltani. Ebben a módban is van némi gyári tuning a VGA-n, de az alternatív BIOS-szal az abszolút csendes üzemmódé a főszerep, így a hűtés még terhelés mellett is rendkívül halkan fog dolgozni. Persze a további tuningra vágyó felhasználók úgyis az alapértelmezett BIOS-t használják majd, és számukra az extra órajelek kinyerésének lehetőségét egy 8 tűs PCI Express konnektor biztosítja.


[+]

A PowerColor a VGA hátlapján is változtatott a referenciamodellhez képest. Noha a három darab DisplayPort 1.4a és az egy darab HDMI 2.0b interfész megmaradt, ezek kiegészültek egy DVI-D aljzattal.

A PowerColor Radeon RX 480 Red Devil VGA-ból csak 8 GB-os verzió lesz, aminek a szállítását a következő héten kezdi meg a vállalat. Az újdonság ára 269 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés