Hirdetés

A pihenőidő betartására is figyelmeztet a Philips 241P4LRY ErgoSensor monitor

A Philips bemutatta Brilliance monitorcsaládjának legújabb tagját, a 241P4LRY jelöléssel ellátott típust, melynek különlegessége a 2011-es IFA-n bemutatott ErgoSensor. A megoldás nagy vonalakban hasonlít az általunk korábban tesztelt Philips monitor PowerSensorához, melynek feladata az energiamegtakarítás, pontosabban a kijelző gyors készenléti módba helyezése, amennyiben a felhasználó nem tartózkodik a monitor előtt, illetve visszatértekor a normál állapot visszaállítása.


[+]

Az ErgoSensorra azonban nem csak az energiamegtakarítás feladata hárul, hanem az ülő munkát végző felhasználó egészségesebb munkavégzéséhez is hozzájárul. Az új szenzor képes mérni a felhasználó és a kijelző közötti szemtávolságot, valamint a fejtartás pozícióját, és amennyiben ezek valamelyike nem megfelelő, a kijelzőn figyelmeztető üzeneteket jelenít meg a helyes testtartásra és nézési távolságra vonatkozóan. Az érzékelő méri a kijelző előtt egy helyben eltöltött időt is, és amennyiben ez túl hosszúra nyúlna, felhívja a figyelmet a pihenőidő betartására. Az ErgoSensor célja tehát csökkenteni az ülő munka testre gyakorolt negatív hatásait, mint például a helytelen testtartásból fakadó nyak- és hátfájás, vagy a szemet érintő behatásoktól, melyek fáradtságot és fejfájást okozhatnak.


[+]

Ami a kijelző további technikai paramétereit illeti, a 24 hüvelykes képátlóval rendelkező modellbe 1920x1080 képpont megjelenítésére képes TN+film panel kerül LED háttérvilágítással, 5 ezredmásodperces válaszidővel. A betekintési szög 170/160 fok, a maximális fényerő 250 cd/m², az elérhető legnagyobb (natív) kontrasztarány pedig 1000:1-hez. A kijelzőbe egy sztereó hangszórópár, valamint egy négyportos USB 2.0-s HUB is került, a képbemenetek között pedig analóg D-Sub, DVI és DisplayPort fedezhető fel.

A gyártó jövő hónap elején kívánja forgalomba hozni szóban forgó, kifejezetten irodai felhasználásra szánt kijelzőjét, aminek ára előreláthatólag 339 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés