Hirdetés

Kívül-belül penge lesz a Philips Blade 2 IPS kijelzője

A Philips kínálatából többnyire csak TN+film paneles kijelzőkkel találkoztunk az utóbbi időben, de nem idegen számukra az IPS panel alkalmazása sem – a legújabb, Blade 2 fedőnév alatt piacra kerülő 239C4QHSB és a 239C4QSB típusjelzéssel ellátott modellekbe is IPS panel kerül. A Blade 2 nem csak a képminőség terén akar előkelő helyet elfoglalni, hanem a külsőségekre is rágyúrtak a tervezés során. Erről árulkodik a Blade, azaz fordításban a „penge” elnevezés, mely már sejteti, hogy egy vékony kijelzővel lesz dolgunk. Ez konkrétan 12,5 mm-es kávavastagságot jelent, de láttunk már ennél vékonyabbat, szintén IPS panellel.


[+]

A 23"-es, LED háttérvilágítással operáló, sRGB színtér lefedését biztosító IPS panel 1920x1080 képpont megjelenítésre alkalmas, betekintési szögei pedig 178/178 fokosak. Ami a további paramétereket illeti, a gyártó maximum 250 cd/m² fényerőt, maximum 1000:1 natív kontrasztarányt és 7 ezredmásodperces g2g (grey-to-grey) válaszidőt adott meg. A vékony felépítés okán talán már meg sem lepődünk azon, hogy az érintéssel vezérelhető kezelőszervek és az elektronika a talpba került, a tápellátást pedig a notebookokéhoz hasonló külső AC/DC adapter biztosítja.

Szintén a talp hátuljára kerültek a csatlakozók, melyek típustól függően változnak. A 239C4QHSB-n egy darab VGA és két darab HDMI jelbemenet, valamint egy 3,5 mm-es jack hangkimenet található, míg a 239C4QSB talpán csak egy darab VGA és egy DVI kapott helyet.

A Philips hivatalos árat egyelőre nem közölt, de egyes források 230 dollár körüli árcéduláról számoltak be. A kijelzők árusítása még ebben a hónapban megkezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés