Olcsóbb lett az AMD csúcsprocesszora

Az AMD Socket AM3 tokozású csúcsprocesszorának képességeit még május elején megjelent tesztünkben megismerhették az olvasók. A Phenom II X4 955 Black Editiont jó ár/érték aránya miatt ajánlott minősítéssel tüntettük ki, de az elmúlt hónapokban 200 eurón stagnáló ára ezen a héten 175-180 euróra csökkent. Ez természetesen tovább javít a termék versenyképességén, hiszen teljesítménye kifejezetten kellemes.

A gyors árváltozás egyébként meglehetősen érdekes, ugyanis a négymagos csúcsmodell így az Intel Core 2 Quad Q9400-zal került versenybe. Ezzel a termékkel pedig a Phenom II X4 945-nek kellene csatáznia, ha az átlagos teljesítmény szerint állítjuk fel az erősorrendet. Az utóbbi AMD processzor azonban a kereskedők szerint hiánycikknek számít, ami magyarázat lehet 180 eurós átlagos fogyasztói árára, hiszen mától ennyibe kerül a leggyorsabb Phenom II is.

Az információk szerint az Intel nem hagyja szó nélkül az AMD hirtelen akcióját, és kész azonnal engedni a konkurens Intel Core 2 Quad modellek árából. Várhatóan a kisebb teljesítményű Phenom II X4 processzorok ára is mérséklődik majd, ami örömteli hír a vásárlók szempontjából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés