Olcsó Full HD tévé a Sceptretől

A második vonal. Nagyjából így jellemezhető legtömörebben a Sceptre névre hallgató vállalat, amely tévéiről és monitorairól ismert. Az csúnya hazugság lenne, hogy a világ leginnovatívabb cégégről van szó, viszont van akinek a gigaújdonságok helyett fontosabb a viszonylag alacsony ár.

Sceptre X372BV-FHD
Sceptre X372BV-FHD

A technikai specifikációkat tekintve teljesen átlagos modellről van szó. A 37 hüvelykes képátlóhoz 1080p felbontás társul, tehát a tv képes a Full HD tartalmak megjelenítésére is. Az X372BV-FHD többek között három HDMI portot kapott, maximális fényereje pedig 450 cd/m², ami egy otthoni felhasználó számára tökéletesen elég. A válaszideje 6,5 ms, a valós kontrasztaránya pedig 4000:1. Nem képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére, és a virtuális képkockákkal dolgozó interpolációs technológia is kimaradt belőle.

A vastagságával a mai idők slim huszárai mellett már nem nagyon büszkélkedhet, hiszen kövérebb, mint tíz centiméter. A kétszer tíz wattos hangteljesítmény se mondható világrengetőnek, mint ahogyan az integrált médialejátszó sem, amely csak képek és zenék kezelésére képes. Az Energy Star 3.0 tanúsítványt szerző modell tehát egy teljesen átlagos darab. De akinek egy viszonylag olcsó, megbízható (50 000 órás élettartamot ígér a gyártó) Full HD tévére lenne szüksége, annak ez tökéletes megoldás lehet, hiszen a hírek szerint a Távol-Keleten már ötszáz dollárért hazavihető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés