Passzív szemüveggel operáló 3D-s tévé a Vizio jóvoltából

Azt, hogy a 3D-s technológia már nem csak néhány, a fejlesztésre rengeteget költő gyártó kiváltsága, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a televízió. A Vizio eddig elsősorban a viszonylag olcsóbb, kisméretű, hordozható készülékeiről volt igazán ismert, de ezzel a modellel helyet követelhetnek maguknak a nagyobb eszközök piacán is.

VIZIO XVT3D65SV
VIZIO XVT3D65SV

A XVT3D65SV típusjelzésű tévénél az Edge-LED háttérvilágítást alkalmazzák, azaz a fénykibocsátó diódák a keretben kaptak helyet. Ezeket 32 csoportba osztották, és a tartalomtól függően ki-be kapcsolhatóak, annak érdekében, hogy a sötét igazán sötét legyen. Ez az általuk Smart Dimmingnek (mindenki más által pedig Local Dimmingnek) nevezett technológia teszi lehetővé például, hogy a dinamikus kontrasztarány elérje az 1 000 000:1 arányt. A válaszidő 5 ms, aminél azért már láttunk bőven jobbat, ám a maximális fényereje 450 cd/m², melyet egy átlagos háztartásban nem igazán fognak kihasználni.

A beépített hangszórók teljesítménye 2x15 watt, tehát mindent összevetve ez elsőre egy középszerű, Full HD felbontású LCD tévének tűnik. Ami viszont egy kicsit különlegessé teszi, hogy támogatja a 3D-s tartalmak megjelenítését, és ehhez elég egy passzív szemüveg. Ezekbe a polarizált eszközökbe nem kell akkumulátor, és nincs bennük integrált monitor sem, azaz jóval könnyebbek, kényelmesebbek és olcsóbbak, mint az aktív shutteres megoldások. Tapasztalat alapján pedig elmondható, hogy a képminőség tekintetében sincs ordító különbség.

A 120 Hz-es képfrissítéssel operáló Vizio XVT3D65SV képes az internetes tartalmak megjelenítésére, és állítólag a virtuális térhangzás megteremtése sem okoz neki gondot, ami a 2x15 wattos kimenő audioteljesítményt elnézve egy cseppet túlzásnak tűnik. 3700 dollárt kell fizetni érte, amiben benne foglaltatik négy darab szemüveg is, és ez ebben a méretben kimondottan jó árnak számít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés