Újabb 3D plazmák a Panasonictól

Bár Magyarországra még meg sem érkeztek a Panasonic 3D-s televíziói (várhatóan június elejétől mindössze egyetlen modellt lehet majd megvásárolni az itthoni boltokban) a vállalat a világ más tájain sokkal nagyobb kínálattal rendelkezik. A konszern bejelentése szerint az eddigi felhozatalt a közeljövőben kiegészítik a VT25 sorozat négy tagjával.

A legkisebb közülük a TC-P50VT25, amely ötven hüvelykes képátlóval bír, emellett a család tagja egy 54 (TC-P54VT25), egy 58 (TCP58VT25) és egy 65 colos (TC-P65VT25) modell is. A VT25 prototípusát egyébként bemutatták az év elején megrendezett CES-en, ahol gyorsan el is nyerte a “Best of Show” névre hallgató díjat, illetve bezsebelt egy innovációs fejlesztésekért járó elismerést.

A Full HD felbontásra képes modellek a még gyorsabb válaszidő érdekében állítólag újfajta foszfort alkalmaznak. Szintén nem meglepő, hogy ellátták őket a 600 hertz képfrissítési technológiával, ami a plazma eljárás mellett állítólag minden korábbinál jobban kiküszöböli az úgynevezett áthallás effektust, amikor is a 3D tartalmak megjelenítése során az egyik szem a másik szemnek szánt információt látja.

A sorozat tagjaihoz alapkiszerelésben jár egy Panasonic aktív shutteres szemüveg, ám akinek a TY-EW3D10U típusjelzésű modell nem elég, az vehet újabbakat potom 150 dollárért.

A NeoPDP technológiára épülő, Infinite Black Pro Panellel bíro készülékek megkapták a THX tanúsítványt, a maximális natív kontrasztarányuk pedig elérheti az 5 000 000:1 értéket. A termékek természetesen képesek a különféle webes tartalmak, így például a közösségi oldalak, a Bloomberg News, a Fox Sports, az Amazon Video megjelenítésére, sőt még Skype-olni is lehet velük.

A legkisebb, május harmadik hetében érkező modellért 2600 dollárt kell majd fizetni, az ugyanekkor megjelenő nagyobb testvér pedig 3000 dollárt kóstál. A két legnagyobb tévé júniustól lesz elérhető 3400, illetve 4300 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés