CES 2016: OLED kijelzővel szerelt Lenovo ThinkPad X1 Yoga hibrid érkezik

A Lenovo újabb átfordítható kijelzős, úgynevezett convertible ThinkPad Yoga modellel rukkol elő, mely az X1 jelzést is megkapta. Ez utóbbi ismerős lehet, hiszen a vállalat szupervékony notebookját is X1-nek hívják.


[+]

Ennek megfelelően a ThinkPad X1 Yoga 1,27 kilogrammos tömegével és 16,7 milliméteres vastagságával könnyű és vékony lesz, de mégsem ez a legérdekesebb szolgáltatása. A 14 hüvelykes kijelzővel rendelkező masina ugyanis a Full HD és WQHD IPS kijelzőkön felül WQHD-s OLED panellel és kapható lesz, amihez a technikát a Samsung szállítja majd.


[+]

A kijelzőkkel kapcsolatos paraméterek (a fentieken kívül) nem ismertek egyelőre. Az viszont már biztos, hogy lesz lehetőség aktív tollas bevitelre, az ehhez szükséges mutatóeszközt pedig a házba lehet rejteni, így a használaton kívül töltést is megoldották. Ahogyan azt is, hogy a trackpointtal ellátott cseppálló billentyűzet gombjai a kijelző visszahajtásakor belesüllyednek a keretbe.


[+]

Ami a hardvert illeti, Intel Skylake-U processzorokból lehet majd válogatni, a RAM mérete egészen 16 GB-ig skálázódik, az adattárolásnál a leggyorsabb és egyben legnagyobb opció az 1 TB-os PCIe NVMe SSD lesz. A felszereltség sem lesz rossz, három USB 3.0, Ethernet, mini DisplayPort és HDMI kimenetek, microSD olvasó, ujjelnyomat-olvasó, valamint opcionális LTE modem.

A Lenovo ThinkPad X1 Yoga árusítása januárban kezdődik 1449 dolláros kezdőáron, az OLED kijelzős modellt viszont csak áprilistól teszik elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés