Friss Lenovo ThinkPad mobil munkaállomások masszív hardverrel

A Lenovo új ThinkPad masinákat mutatott be az Autodesk University 2015 alkalmával. Az esemény nevéből sejthető, hogy a célközönség a professzionális tervezőszoftverek felhasználói és a grafikusok. A Lenovo ennek megfelelő masinákkal rukkolt elő a ThinkPad P40 Yoga és a ThinkPad P50s személyében.


[+]

Előbbi, a Yoga családnak megfelelően, egy 360 fokban átforgatható, 14"-es kijelzős hibrid masina, amit elsősorban a kreatív munkavégzéshez, vázlatok rajzolásához, dizájnereknek ajánl a vállalat. A hatékony munkavégzést a mellékelt, 2048 nyomásszint érzékelésére képes Wacom technológiára épülő, cserélhető hegyű ThinkPad Pen Pro aktív toll, illetve a 2560x1440 képpontos IPS kijelző segíti, amelyekhez olyan egyedi drivert fejlesztettek közösen, amivel a használatuk a valódi papír és toll párost közelíti.

Hirdetés

 


[+]

A megerősített, (pontosan nem behatárolt) MIL-SPEC teszteknek megfelelő konstrukciójú házba hatodik generációs Intel Core i7 processzor, legfeljebb 16 GB RAM, 512 GB-os SSD, valamint 2 GB-os fedélzeti memóriával ellátott NVIDIA Quadro M5000M VGA dolgozik. A beviteli részleg is különleges abból a szempontból, hogy a billentyűzet Lift'n Lock rendszerű, azaz a kijelző hátrafordításánál a gombok körüli keret egy síkba kerül a gombokéval így sokkal kényelmesebb lesz a használat, a gombok sem nyomódnak be olyan egyszerűen.

A másik, "hagyományos rendszerű" mobil munkaállomás a ThinkPad P50S lesz, amiben szintén a Skylake Core i7 processzor dolgozik, de akár 32 GB RAM-ot is hozzá kapcsolhatunk. Az adatok tárolását 1 TB-os HDD, vagy akár 512 GB-os PCIe rendszerű SSD végzi, a megjelenítést pedig a 15,6"-es, IPS paneles Full HD vagy opcionálisan 3K felbontású kijelzőre bízták, amit az NVIDIA Quadro M500M VGA lát el képi tartalommal.


[+]

Külső kijelzők csatlakoztatására is van lehetőség a HDMI 1.4 és mini DisplayPort 1.2 kimeneten keresztül, és nem hiányzik az összeállításból a Gigabit Ethernet, valamint az AC-s Wi-Fi és Bluetooth 4.1-es kombó vezérlő sem. A 2,2 kilós, 23,3 milliméter vastag masina ráadásul kihasználja a Power Bridge technológiát, azaz a belső akkumulátorhoz külső (azaz cserélhető) is kapcsolható, így az üzemidő 17 órára nyúlhat.

Az új munkaállomások a jövő év elején érkeznek, kezdőáruk 1400 dollár (P40 Yoga) és 1300 dollár (P50S) lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés