Hirdetés

CES 2016: új, extra lapos Lenovo monitorok menő kiegészítőkkel

A Lenovo az asztali kijelzők, azaz ThinkVision monitorok terén is rágyúrt a vékony felépítést követő X sorozatra, melynek tavaly bemutatott első tagja (X24) már idehaza is megvásárolható. Ez a felhozatal most további készülékekkel bővül, az X24 Pro és X1 típusokkal, amelyekben közös, hogy támogatják a USB Type-C kapcsolatot és a DisplayPort Alternate módot, aminek segítségével ezen az USB-n továbbítható a DisplayPort jelfolyam is. Emellett a Power Delivery v2.0 is kihasználható lesz a Type-C csatlakozón, ami 100 watt átvitelére alkalmas. Összességében ez azt jelenti, hogy az erre felkészített eszközöket, elsősorban notebookokat elég lesz egyetlen USB Type-C kábellel a monitorhoz kapcsolni, és máris meg van oldva a töltés, valamint a kép-, hang- és (ha kell) USB adatátvitel.

A két említett újdonság tehát már ezzel a tudással felvértezve érkezik, de ez még nem minden! A Full HD felbontású, IPS paneles, dupla hangszóróval, dupla mikrofonnal, valamint RealSense 3D kamerával felszerelt 24"-es X24 Pro opcionálisan felszerelhető olyan talppal, ami vezeték nélküli töltőállomásként funkcionál. Bár arról egyelőre a gyártó nem tett említést, hogy pontosan melyik szabványt támogatja, valószínűleg a Qi lett a befutó.

Lenovo ThinkVision X24 Pro
Lenovo ThinkVision X24 Pro [+]

További opció a WiGig Bar, amivel totális vezeték nélküli kapcsolat építhető ki egy notebook és a monitor, illetve a hozzá kapcsolt eszközök között. Ez persze nem véletlen, ugyanis a CES-en érkező friss ThinkPadek többsége támogatni fogja ezt a szabványt. Természetesen hagyományos mini DisplayPort is lesz rajta, hiszen az Type-C még nem annyira elterjedt.

Lenovo ThinkVision WiGig Bar
Lenovo ThinkVision WiGig Bar [+]

A nagyobb, 27"-es képátlóval, de mindössze 7,5 milliméter vastag felépítéssel büszkélkedő X1 nem kap ennyi opcionális extrát, viszont cserébe komolyabb, UHD felbontású, 10 bites IPS panelt kap, ami 1300:1 kontrasztarányra és a 300 cd/m² maximális fénysűrűségű LED háttérvilágítással együtt 99% sRGB színtérlefedettségre képes. Az ígéretek szerint a káva szélessége is mindössze 2 milliméter lesz. Emellett kerül rá hagyományos DisplayPort 1.2 és HDMI 2.0 csatlakozó is a Type-C USB-n felül, valamint USB 3.0-s hub se hiányzik majd róla.

Lenovo ThinkVision X1
Lenovo ThinkVision X1 [+]

Ami az árakat illeti, az X24 Pro 399 dollárba fog kerülni, ehhez a töltésre képes talp még 150 dollárt kóstál, a WiGig bar pedig 250 dollárba kerül. Az X1 800 dolláros árcédulát kap.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés