Hirdetés

Notebookok frissítve, játékosoknak is

Megérkezett Európába az Acer Aspire sorozatának 5742-es típusjelzésű tagja, amely ismerős lehet, hiszen a diszkrét videokártyával ellátott változatát, az 5742G-t már láthattuk korábban. Ezzel el is mondtuk a két verzió közti legnagyobb és szinte egyetlen különbséget, ami tehát a grafikus kártyában rejlik. Az 5742 az egyszerűbb modell, ebbe csak integrált GPU került, a G-s változatok pedig NVIDIA kártyával szereltek. A notebook egyébként egy 15,6”-es monitorral felszerelt gépezet, az Intel Calpella platformjára épül, azaz a processzorok tekintetében egy i3-as, esetleg egy i5-ös típus lehet benne. Maximum 4 GB-ig növelhető a rendszermemória mérete, a háttértár legnagyobbika pedig 500 GB-os kapacitású. További tulajdonságai közé tartozik a FineTip billentyűzet, a multi-touch-os érintőpad, az 1,3 megapixeles webkamera, és a HDMI kimenet. A hálózati eszközeit a Wi-Fi kártya, a Bluetooth adapter és a Gigabit Ethernet aljzat triója alkotja. Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel kerül forgalomba fekete, barna és piros borítással 600 eurós kezdőáron.

Acer Aspire 5742 [+]
Acer Aspire 5742 [+]

A Dell az M15x-et vette elő, hogy immár sokadszorra frissítse a mai igényeknek megfelelően. Az év elején például új processzorokat kaptak, most pedig a videokártyán volt a sor, a választhatók közé a DirectX 11 API-t is támogató GeForce GTX 460M is bekerült. Az 1,5 GB-os kártya 250 dollárral dobja meg az alapgép árát, ami így 1450 dollárra emelkedik.

Dell M15x
Dell M15x

Az Asusnál sincs hiány játékosoknak szánt notebookokból, a ROG sorozat G73-as tagja pedig már hazánkban is elérhető. A gyártó szerint ez a világ első 17 hüvelykes, Full HD felbontású, NVIDIA 3D Vision képes monitorral ellátott játékos laptopja. A ROG G73 3D-be is az NVIDIA GeForce GTX 460M GPU került, az előző Dellhez hasonlóan. Ugyanúgy Intel platformra épül a HM55 chipset alkalmazásával, így Core i3, i5 vagy i7 CPU-k választhatók hozzá. Memóriából akár 8 GB is rendelhető bele kétmagos CPU-k esetében, ám ha négymagos processzorral rendeltük, a RAM összkapacitása 16 GB is lehet.

Asus ROG G73 3D [+]
Asus ROG G73 3D [+]

Két merevlemezt is támogat a hordozható masina, tehát másfél terabájt is összehozható két meghajtóval, illetve az egyik helyett SSD is kérhető. Az ODD az alap DVD helyett természetesen Blu-ray kombinált meghajtó is lehet. A HDMI 1.4 támogatásnak köszönhetően bármilyen kompatibilis képernyőre ki lehet küldeni a 3D-s tartalmakat. Természetesen nem hiányoznak a szokásos hálózati eszközök sem, mint a Wi-Fi és Gigabit LAN, illetve a kártyaolvasó és webkamera sem. Az Asus G73 3D hazánkban nagyjából 500 000 forintos kezdőáron vásárolható meg.

Asus ROG G73 3D [+]
Asus ROG G73 3D [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés