Változatos notebookok eltérő felhasználásra

Hirdetés

Egy alacsony árú, belépő szintű modellel bővítette Terra Mobile sorozatát a Wortmann. Az 1524-es típus 15,6 hüvelykes képátlójú monitorral van felszerelve, amelynek 1366x768 képpontos a felbontása. Belül a kétmagos, 2 GHz-es órajelű Intel Celeron T3300-as processzor dolgozik, memóriából 2 GB-ot tettek mellé, a grafikus megjelenésről pedig az integrált GMA X4500 gondoskodik. Adattároló eszközeit a DVD-írója és 250 GB-os merevlemeze, hálózati eszközeit pedig a 10/100-as Ethernet, illetve 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya alkotja. Egyéb kiegészítői közt találhatunk még 1,3 megapixeles webkamerát, Express Card slotot és kártyaolvasót is. Hatcellás akkumulátorral rendelkezik, operációs rendszerként a Windows 7 Home Premium (32 bit) fut rajta, az ára pedig 400 euró, amihez két év garancia is jár.

Wortmann Terra Mobile 1524 [+]
Wortmann Terra Mobile 1524 [+]

Az Asus legújabb ultravékony notebookját leplezte le, amiről túl sokat ugyan még nem tudni, de máris a MacBook Air méltó vetélytársaként emlegetnek. Valóban tény, hogy az U36 méretét, tömegét tekintve közel áll az almás géphez. A 13,3”-es képernyővel érkező Asus vastagsága csupán 19 mm lesz, tömege pedig alig másfél kilogramm, pontosabban 1440 grammos, ami többek között a könnyű, de erős alumínium-magnézium ötvözetből készült készülékház erénye is. A kijelző 1366x768 pixeles felbontású, a megjelenésért pedig Optimus technológiás NVIDIA GPU felel majd.

Asus U36 [+]
Asus U36 [+]

A gép az Intel Calpella platformjára épül, így Core i3 és i5 processzorok közül lehet választani. A memória pontos mennyisége nem derült ki, sejtésünk szerint 2 GB az esélyes (bár egyes források 1 GB-ot említenek csak), továbbá a háttértárról sem érkezett információ, de remélhetőleg SSD-t tesznek bele. A négycellás akkumulátor a gyártó elmondása szerint akár 10 órás működést is biztosíthat, köszönhetően a Super Hybrid Engine-nek. Se a megjelenéséről, se a bővebb specifikációról nem lehet egyelőre többet tudni, de kíváncsian várjuk a részleteket.

Asus U36 [+]
Asus U36 [+]

Kevésbé vékony, de azért stílusos, tetszetős a HP G szériás G62x laptopja. A sötét színekbe burkolt hordozható gép 1366x768 pixeles képernyője 15,6”-es méretű és LED Brightview háttérvilágításos. Core i3 (350M vagy 370M) CPU üzemel benne, GPU-ja pedig lehet integrált megoldás vagy a diszkrét Mobility Radeon HD 5470 is. Rendszermemóriája 8 GB-ig bővíthető, a háttértár legfeljebb fél terabájtos méretű lehet, optikai meghajtója pedig egy nyolcszoros DVD-író. Altec Lansing hangszórókkal szerelték fel, van kártyaolvasója, hatcellás akkumulátora, HDMI kimenete és opcionálisan webkamera is kérhető hozzá. N-es Wi-Fi kártyával rendelkezik, a vezetékes kapcsolatok pedig Gigabit Ethernet portján keresztül hozhatók létre. A laptophoz 500 dolláros kezdőáron lehet hozzájutni, 64 bites Windows 7 Home Premium és egy év garancia jár mellé. A fekete pénteki leárazásoknak köszönhetően néhol már 430 dollárért is elérhető.

HP G62x [+]
HP G62x [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés