Négy újabb 3DTV a Sharptól

Az LCD piac egyik meghatározó szereplője a jelek szerint tovább folytatja intenzív hadjáratát a még ütősebb pozíciók elérése érdekében. A japán vállalat bejelentette ugyanis, hogy további négy modellel bővíti eddig is meglehetősen tekintélyes (legalábbis a vetélytársakhoz képest) 3D TV flottáját.

Az LV szériába tartozó termékek természetesen többek között a vállalat saját fejlesztésű Quattron technológiáját használják. Ennek lényege, hogy kibővítik folyadékkristályos televíziók képernyőjén megjelenő pixelek szerkezetét azáltal, hogy a korábban alkalmazott vörös (R), zöld (G) és kék (B) alapszínekhez negyedikként hozzáadják a sárgát (Y). Ez a technológia a vállalat állítása szerint fényesebb, élénkebb színeket biztosít a panel hatékonyabb fényátbocsájtásának és a szélesebb színskálának köszönhetően.

Újításként jelenik meg a modellekben a FRED (Frame Rate Enhanced Driving) névre hallgató eljárás, amelyet szintén a konszern boszorkánykonyhájában kotyvasztottak össze a mérnökök. Ezt kombinálva az állandóan pulzáló LED-ekkel, amelyek a háttérvilágítást szolgáltatják, állítólag minden korábbinál jobban kiküszöböli az úgynevezett „crosstalk” hatást. Ilyenkor ugyanis a bal szemnek szánt információkat a jobb szem kapja (és fordítva), ami szellemképek megjelenését eredményezi, azaz rontja a képminőséget. Jelenleg ez a mostani aktív shutteres szemüveget használó LCD 3D tévék egyik legnagyobb rákfenéje, így nem csoda, hogy a gyártók komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy túllépjenek ezen a problémán.

Az új LV széria legkisebb tagja 40 hüvelykes képátlóval bír, ez várhatóan 3000 dollárba fog kerülni, bár a cég hivatalos információkat nem közölt az árakkal kapcsolatban. Lesz egy 46, egy 52 és egy 60 colos modell is, ez utóbbiért körülbelül 6500 dollárt kell majd fizetni. A négy új tévé július 30-án kerül a boltokba Japánban. Az európai modellek bevezetésének pontos dátumát még nem lehet tudni, de a augusztus végi IFA-n már remélhetőleg ott lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

  • Sharp tévé négy alapszínnel

    Kipróbáltuk a Sharp Aquos LC-40LE810E LED háttérvilágítású LCD tévéjét, mely újfajta képmegjelenítő eljárást alkalmaz.

Előzmények

Hirdetés