Az MSI is bemutatta microATX méretű X79 alaplapját

Az ASRock után az MSI is bemutatta microATX formátumú, LGA2011 foglalatos X79 alaplapját, az X79MA-GD45 típust (kódnevén MS-7738 V1.1). A 9 fázisú CPU és 2 fázisú memória tápellátással rendelkező alaplapon összesen négy darab DDR3 foglalat kapott helyet, így csatornánként maximum csak egy modul használható. Bővítőhelyek terén két darab PCIe x16 és szintén egy pár PCIe x1 áll rendelkezésre, és a kétutas NVIDIA SLI valamint AMD CrossFire támogatás is adott.


[+]

Tárolók felfűzésére csak az X79 PCH által szolgáltatott két darab SATA 6 Gbps és négy darab SATA 3 Gbps áll rendelkezésre, külső vezérlő tehát nincs, így eSATA sincs. Rensas vezérlőre épített USB 3.0 kapuból viszont négyet kapunk, ebből kettőt a hátoldalra kivezetve, kettőt pedig alaplapi csatlakozósor formájában. A felszereltség része továbbá a Realtek 8111E Gigabit Ethernet vezérlő, illetve a szintén Realtek ALC892 8+2 csatornás hangkodek, amihez optikai és koax S/PDIF csatlakozó is jár a szokásos analógon felül.


[+]

A kötelező sallangokon túl extraként járnak a különböző feszültségértékek mérésére használható V-Check kivezetések, de sajnos debug LED és alaplapra kivezetett kapcsolók nincsenek. Az MSI X79MA-GD45 ára egyelőre nem ismert, de a források 200 euró alatti végösszeget jósolnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés