Hajlítható, törhetetlen OLED kijelzővel jelentkezett az LG

Az LG a jelek szerint nem bír magával, hiszen nem is olyan rég jelentette be a cég, hogy a világon elsőként piacra dob ívelt kijelzőjű OLED tévét, most bemutattak egy törhetetlen, hajlítható OLED kijelzőt a vancouveri SID kiállításon. A WRGB technológiát használó terméket a vállalat elsősorban okostelefonokba szánja, de nyilván később a méret növelése után tabletekbe is beépíthetik. Az kérdéses, hogy a hajlíthatóságát mennyire tudják majd kihasználni, bár érdekes eszközök születhetnek ezáltal, de azért biztosan sokan hálát adnak majd, hogy az ütések nem tesznek benne kárt, és az sem zavarja, ha leejtik a földre.


(forrás: Engadget) [+]

A vállalat ezenkívül lerántotta a leplet új Oxide TFT kijelzőiről, amelyeket az LCD TFT technológia új generációjaként aposztrofáltak. Az 5, illetve 7 hüvelykes érintésérzékeny paneleket egy milliméter szélességű keret övezi, és az LG állítása szerint a tömegük minden korábbinál kevesebb, hasonlóan az energiafogyasztáshoz, viszont a fényerőt és a kontrasztot sikerült tovább növelni. Értelemszerűen ezek is telefonokban vagy táblagépekben bukkanhatnak fel a jövőben, ellentétben a 23,8" képátlójú, monitorokba szánt UHD panellel, amelyek szintén Vancouverben mutatkoztak be. Épp úgy, mint a 14 colos Quadruple HD fantázianevű, 2560x1440 képpont megjelenítését biztosító kijelzők, amelyek értelemszerűen elsősorban notebookokban lelhetnek otthonra.

Arról a vállalat egyelőre nem szolgált hivatalos információval, hogy ezek az új eszközök mikor bukkanhatnak fel kereskedelmi forgalomban is elérhető termékekben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés