CES 2012: Lenovo Classmate+ notebookok – 2012 legjobb tanulói?

Az Intel „Learning Series” nevezetű sorozat 2007-es megalkotásával azt a célt tűzte ki, hogy olyan hardvert kínál az oktatási intézményeknek, mely kifejezetten erre a feladatkörre lett tervezve. A Lenovo is próbálkozik ebben a szegmensben, nem rég mutattuk be például a ThinkPad X130e-t, ami szintén ebbe a kategóriában kívánt indulni. Most az Intel és a Lenovo közös munkájának gyümölcseként pedig megérkezett a Classmate+ PC legújabb verziója.

A CES-en bejelentett Classmate+ legfontosabb fejlődése, hogy még strapabíróbbá tették, így jobban ellenáll a tanulók „fiatalos lendületének”. Ennek keretein belül például még jobban megerősítették a sarkokat és az acél zsanérokból sem sajnálták a plusz anyagot, valamint a fröccsenő folyadékokat is jobban viseli. Két alapverzióban lesz elérhető, az egyik hagyományos notebookként nyílik, míg a másik kijelzője tabletes stílusban kiforgatva visszahajtható a billentyűzetre. A burkolatban egyébként egy 10,1 hüvelykes, tükröződésmentes panel teljesít szolgálatot, mely igény esetén kapacitív érzékeléssel ujjal is vezérelhető és toll alapú bevitel is opcionálisan megoldható.

Tekintve a feladatkört, a számítási teljesítménnyel szemben az alacsony fogyasztás fontosabb, így nem meglepő, hogy az Intel Cedar Trail alapú, dupla magos Atom N2600 processzora került a burkolat alá, mely 1,6 GHz-en ketyeg. Mellette 2 GB memória és 320 GB-os HDD vagy 32 GB-os SSD teljesít szolgálatot. Az üzemidő egy 6 cellás akkumulátornak köszönhetően várhatóan 10 óra körül tetőzik majd.

A 2 MP-es webkamerán kívül sok extrát nem nyújt, a megerősített tápcsatlakozó mellett 3 x USB port, az audio csatlakozók és egy D-Sub sorakozik, a HDMI kimenet is opcionális, így a megrendelők igényeikhez igazítva csak a legszükségesebb funkciókért fizetnek. A füles Lenovo Classmate+ vételára ismeretlen, a színes opcionalitásnak köszönhetően széles skálán mozognak majd az árak. Az erre jogosult oktatási intézmények és kormányzati szervek számára még ebben a hónapban elérhetővé válik a termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés