Kivonja a piacról Dominator GT termékeit a Corsair

A termékek megjelenése óta számos felhasználó küzdött azzal a problémával, hogy frissen megvásárolt Corsair Dominator moduljai rövid időn belül az örök vadászmezőkre költöztek. Ehhez a mutatványhoz semmi különösebbet nem kellett tenniük, mint a hivatalosan megadott beállításokon használni a memóriákat. A gyártó természetesen a felvállalt garancia értelmében minden esetben kicserélte őket, de a magas meghibásodási arány miatt nyomozásba kezdtek.


[+]

Mára kiderült, hogy a probléma kizárólag az Elpida Hyper chipekkel szerelt termékek esetében jelentkezik, ezt laboratóriumi tesztek során is sikerült reprodukálniuk. A probléma okát egyelőre még keresik, de valószínűleg a chipek egy gyengébben sikerült sorozata okozta/okozza a nagyarányú meghibásodást. Ez a Corsair filozófiája szerint elfogadhatatlan, és a cég jó hírének megtartása érdekében beszüntetik az összes Elpida Hyper chippel szerelt Dominator GT modul forgalmazását.

Elpida Hyper
Elpida Hyper DDR3-as chip

Az érintett termékek a TW3X4G1600C6GTF, a TR3X6G1866C7GTF, a TR3X6G2000C8GTF, a TR3X3G2000C7GTF és a TR3X6G2000C7GTF jelzést kapták. A még forgalomban lévőkre a Corsair természetesen továbbra is teljes körű garanciát vállal. A gyártó hozzáállása dicséretre méltó, mivel nem csak ők használták fel a hibás Elpida Hyper chipeket, viszont egyelőre egyedüli gyártóként foglalkoztak ilyen szinten a problémával, holott világszerte olvasható a különböző hardverekkel foglalkozó fórumokon, hogy más gyártók moduljai is hasonlóan rejtélyes körülmények között költöztek a másvilágra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés