Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Geil.:D nekem még nem volt vele bajom .:)
habár na megesik.:D nem lehet minden tökéletes.:D
ez ne rettent vissza h kipróbáljam a Corsair termékeket.:)

(#2) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az ilyen agyonfeszelt memóriákkal nem csoda ha sok a baj. Annyival nem gyorsabb, de 2,3-at is kap némelyik, csoda hogy hamarabb elhalálozik? :)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#3) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy látom mostanában a drága cuccok mennek a legkönnyebben tönkre. Emiatt se veszek ilyeneket.:) De ez minden terméknél így van, nem csak az informatikában... ami kis rétegnek szól, azt mintha le se tesztelnék rendesen. A 100k feletti telefonok is mind béta szoftverrel jönnek pl. Nokia N97.

[ Szerkesztve ]

(#4) Oliverda válasza bartucc (#2) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezeknek csak 1.65V kell azaz 10%kal több. 2.3V-os DDR3-ról nem tudok.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5) lezso6 válasza Oliverda (#4) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1,65-től meghalnak? :Y Az tényleg ciki. :U

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#6) menalcas

menalcas
(őstag)

"más gyártók moduljai is hasonlóan rejtélyes körülmények között költöztek a másvilágra"
Vigyázat emberek tömeges öngyilkosság a ram világban :Y
Na de félre téve a viccet teljesen korrektül jár el a Corsair ennyi a hozzá füzni valóm :R

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#7) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Ez bizony elég kellemetlen. Azért kíváncsi lennék, hogy a legtöbb meghalt ram mennyi feszt kaphatott.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#8) kristoof92 válasza lezso6 (#5) üzenetére

kristoof92
(kvázi-tag)

A Core i7-es procik az 1,65 fölötti memóriákat nem szeretik, mert attól behalnak :))

(#9) Overlocker válasza bartucc (#2) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A többsége gyári feszültségek mellett haltak meg. 1,65v. Van akinek ugyanez a termék, de más szériás chippel több hónapja 1,7v vagy felett is stabil..

Hát jól bevásárolhattak akkor ezekből a chippekből ha erre kényszerült a gyártó, de akkor ezek szerint más is..Mindenesetre dícséretre méltó döntés. Bár nagyon tetszenek a modulok, a jövőben remélem kijön ez a széria..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#10) Overlocker válasza kristoof92 (#8) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ez túlzás, de károsodhatnak..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#11) menalcas válasza Overlocker (#9) üzenetére

menalcas
(őstag)

Jah nagyon fainul néznek ki a bordáik, meg a gyári air fanja is, kéne szerezni egy szettet a lesejtezett hibás ramokból már csak a bordáik miatt :C

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#12) finest válasza menalcas (#6) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A gazdasági válság teszi, megkeseredtek a Ramok! :DDD

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#13) bartucc válasza Oliverda (#4) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A végét nem olvastam, azt hittem DDR2-es memókról van szó, de az nem is GT.... Figyelmetlen voltam. De 1,65-től ha megpusztulnak, az elég gáz...

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#14) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Jól belenyúltak, és biztosan bevásároltak rendesen :D

(#15) Overlocker válasza P00By (#14) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah, de nemcsak ők szerintem..

(#16) menalcas válasza finest (#12) üzenetére

menalcas
(őstag)

Hát igen, nehéz dolguk van az új világba születő ramoknak, nem csak a gazdasági válság okozta terhek, de még az i7 által kötelezővé tett alacsonyabb feszek is megnehezitik ezeknek a sinlődő ramoknak az boldogulását, nemcsoda hogy ennyire sokan megcsúsznak az élet ösvényén majs a könnyebik utat választják és megszabadulnak a fém béklyók szoritástól :C

(#17) P00By válasza Overlocker (#15) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Sztem se :)

(#18) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OCZ-böl 2 szettet fogyasztott a Giga X48TDQ6 deszkám-egyszerüen nemjók(de másnak is volt vele gondja) :N
Én maradok a Corsair-nál,nekem ez bevállt ;)

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Ha csak az Elpida Hyper chipekkel van a baj, miért szüntetik be az egész termékcsaládot? Így már nem lenne gazdaságos a piacon tartani?

Korrekt eljárás, de egy cég hírnevének sosem tesz jót, ha minőségi kifogások miatt kényszerülnek ilyen lépésre.

(#20) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Azért az érdekelne, hogy tömeggyártás előtt milyen teszt procedurának vetik alá a gyártók a ramokat. Ezekszerint a Józsi gyere nézzed má ez jó lesz cimű ellenőrzési procedurán átmentek. Mert mondta Józsi (aki tapasztalt öreg róka, látszik az orrán lévő borvirágok számán), hogy jó az.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#21) Balika911 válasza P00By (#14) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Valószínűsítem, hogy a veszteségeiket kamatostól leverik az Elpidán. Legalábbis megpróbálkoznak vele. :)

[ Szerkesztve ]

(#22) syC

syC
(PH! addikt)

Ritka hozzáállás.. :U

• De hova temetik a túlélőket? •

(#23) zed1983

zed1983
(őstag)

Ettől én még sztem megveszem a kiszemelt dominatorokat :U

(#24) Jhonny06 válasza zed1983 (#23) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:W

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#25) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

en eleve nem vennek olyan kitet, ami 300$-nal tobbe kerul.. teljesen felesleges.. egy jobb 2000mhz, cl8-as kitet kb. 250$-ert meg lehet kapni.. nagyon jo valasztas peldaul a g.skill perfect storm..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#26) juliabrilke válasza Balika911 (#19) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Én úgy értelmeztem, hogy csak a Elpida Hyper chippel szerelt Dominator modulok forgalmazását fejezi be.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#27) gombcomp válasza zed1983 (#23) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Nyugodtan vedd meg,nem azt íták,hogy mindegyik tönkremegy.Különben mire való az élettartam garancia.No para! Nekem is az érintett szériából van a gépemben 6G,és
nem csak a névleges értékeken használom,ennyit az ElpidaH.-chipek siratásáról!

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#28) Izzé

Izzé
(senior tag)

Szerintem is dicséretes a Corsair hozáállása, de a többi gyártóval mi a helyzet? :F Kik használják még ezeket az Elpida chipeket?

(#29) Balika911 válasza juliabrilke (#26) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Valóban, ezt írták is, csak nem olvastam át elég alaposan a cikket. Akkor ezután is kapható lesz a GT, csak most, hogy tudnak a hibáról, egyre kisebb eséllyel "nyúl bele" az ember.

(#30) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, szóval akkor ezeket sem vetették alá terheléses tesztnek, mint ahogy az a frankóbb RAM gyártóknál szokás a drágább modulok esetében. De a chip gyártójának is több gondot kellett volna fordítania a tesztelgetésekre. Ezek után eltudom képzelni, hogy mit kaphatnak a noname modul gyártók, habár ilyenek már nem nagyon vannak. Igaz, lehet pont ezért, a silányabbat is a nevesebbek kapják.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#31) P00By válasza Izzé (#28) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Elpida hyper chippeket más gyártó is használ(pl.: OCZ, G.skill).

(#32) divrapier

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

Én nem ezt a hozzáállást tartom dicséretesnek, hanem azt szomorúnak, ha nem igy történik. Legalábbis: gari miatt cserélik, ezt elvárnám, és kivonják a hibásakat, egy minőségi RAM cimkézőtől ez is érthető.
Amúgy meg 6GB 1333 CL7 ócsóé és kész

GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

(#33) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jól hangzik, hogy jófejségből meg hírnév megőrzése miatt vonják ki a ramokat. Esetleg a többletköltség is bejátszik?
A*B nagyobb-egyenlő mint C akkor nem éri meg
A meghibásodási arány
B cserével járó költség
C a szérián lévő profit

Milyennapvan?

(#34) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Na hát ez marha jó, éppen tegnap haltmeg az egyik ramom, TR3X6G1866C7GTF erre ma olvasom hogy alapból gyárilag szar, ennyit erről :W

(#35) Gyuri27 válasza D1Rect (#33) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem a bukón van itt a hangsúly. Ha nem arról hogy sérül a cég hirneve . Ráadásul nem az olcsó szériájuk döglik be. Gondolom feltünt valakinek, hogy több kinti fúrumon fikázzák a cuccot. Szvsz ezért itt a látványos csere, hirveréssel. Éljen a marketing részleg. :U
Persze alaposabb tesztekkel meg már a gyárban kiderült volna mi a bibi.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#36) Overlocker válasza sniper elite (#34) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én ezt már több hete hallottam, hogy volt egy hibás széria, de ezek szerint több is..

(#37) Overlocker válasza Gyuri27 (#35) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Persze alaposabb tesztekkel meg már a gyárban kiderült volna mi a bibi."

Nem olyan biztos..Ezek a chippek nem olyan régen vannak a piacon, és lehet valamilyen új fajta eljárás kellett a hiba kiszűrésére! A tulajdonosoknak kb több hét, vagy 1-2hónap elteltével jelentkezett a hiba, ennyi ideig pedig biztosan nem végeznek előtesztet..így történhetett meg ez..

[ Szerkesztve ]

(#38) Sheltem77 válasza LackoMester (#18) üzenetére

Sheltem77
(fanatikus tag)

"OCZ-böl 2 szettet fogyasztott a Giga X48TDQ6 deszkám-egyszerüen nemjók"

Ettől még az OCZ egy nagyon jó memóriamárka és kiváló ramokat gyárt. Egy ilyen cikk kapcsán nem kell túlesni azért a ló túloldalára. Én ezután is ugyanúgy fogok a corsair cuccokhoz hozzáállni mint eddig.

(#39) sniper elite válasza Overlocker (#36) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Hát eléggé idióta helyzetbe hozzák a vevőket, én ezeket a ramokat Amerikából hozattam, mivel itthon nem lehetett kapni, csak onnan rendelni a hivatalos oldalról! Most ezt vissza küldöm, az kb 3-4 hét mire kapok másikat! Nagyon kellemetlen a gyártónak is persze, de annyi eszük lehetett volna hogy nem csak úgy terjesztik hogy a saját kis oldalukon, és így garancia csak Amerikába szólhat, hanem úgy kellett volna hogy itthon is kapható legyen a cucc! És akkor bolt intézi a garit, nem magánszemélynek kell!

(#40) HSM válasza sniper elite (#39) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ezért kár szidnod a Corsairt, mikor rendeltél, elfogadtad a feltételeket, ez van. Amúgy ilyen kisszériájú termékeket elég nehéz lett volna beszerezned itthon.... Nem nagyon szoktak ilyesmikkel az itteni nagykerek bíbelődni, a hatalmas árfolyamkockázatról nem is beszélve... Te árulnál olyan terméket, ami valószínüleg egy év múlva már az eredeti árának a felét se éri meg, ráadásul csak egy igen szűk, néhány tíz ember engedheti meg magának, tehát gyakorlatilag kutya se venné? Gyanítom, nem... ;)

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#41) Napfénysüti válasza divrapier (#32) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyetértek. Az ilyen bakiknál alapból így kellene hozzáállnia a gyártónak.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#42) Overlocker válasza sniper elite (#39) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak azt tudnám írni erre amit HSM írt..a nagykereknek nem éri meg ilyeneket behozni..

(#43) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vállonveregetős, kézfogós smile, Corsair, nagyon korrekt.

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#44) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nekem asztaliban csak Corsairek voltak és nem is lesznek mások a következő gépemben sem, hacsak nem sorozatos "félre lépések" lesznek korzéréknél...de ettől nem tartok :N

.::www.megadanceradio.hu::.

(#45) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahol dolgozom, ott a szervizben most az 1333MHz-es 2GB-os Kingston RAM-okkal szopunk. Mind alapfeszes, mind Elpida chipes. És a legviccesebb a hibajelenség: nem ám memteszt hibásak. Fagy a gép (állóra, kimerevedett kép), rendszertelen újraindulások. Memteszt alatt meg ha egy hétig hagyjuk, akkor sem jelentkezik semmi.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#46) Oliverda válasza sniper elite (#34) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A maradék még két működőre vevő lennék. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#47) sniper elite válasza Oliverda (#46) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Megy vissza gariba mind a három! Remélem többet nem lesz velük gond! Amúgy nagyon jó kis ramok, szóval használtam olyan 2 hónapot kb, és tényleg nagyon megfeleltek tuning terén is! De sajnos ilyen benne van a pakliban, ami most történt!

(#48) westlake válasza sniper elite (#39) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

es arrol meg nem is beszeltel, hogy a postakoltseg is teged terhel ;]

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#49) Daniel Alves válasza westlake (#48) üzenetére

Daniel Alves
(fanatikus tag)

nagyon gonosz szmajli ON :D

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***

(#50) sniper elite válasza westlake (#48) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Csak oda, vissza már nem!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.