Geil.
nekem még nem volt vele bajom .
habár na megesik.
nem lehet minden tökéletes.
ez ne rettent vissza h kipróbáljam a Corsair termékeket.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » [Re:] Kivonja a piacról Dominator GT termékeit a CorsairHozzászólások
Az ilyen agyonfeszelt memóriákkal nem csoda ha sok a baj. Annyival nem gyorsabb, de 2,3-at is kap némelyik, csoda hogy hamarabb elhalálozik? 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)
Úgy látom mostanában a drága cuccok mennek a legkönnyebben tönkre. Emiatt se veszek ilyeneket.
De ez minden terméknél így van, nem csak az informatikában... ami kis rétegnek szól, azt mintha le se tesztelnék rendesen. A 100k feletti telefonok is mind béta szoftverrel jönnek pl. Nokia N97.
[ Szerkesztve ]
Ezeknek csak 1.65V kell azaz 10%kal több. 2.3V-os DDR3-ról nem tudok.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
1,65-től meghalnak?
Az tényleg ciki. 
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

menalcas
(őstag)
"más gyártók moduljai is hasonlóan rejtélyes körülmények között költöztek a másvilágra"
Vigyázat emberek tömeges öngyilkosság a ram világban
Na de félre téve a viccet teljesen korrektül jár el a Corsair ennyi a hozzá füzni valóm 
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

juliabrilke
(PH! kedvence)
Ez bizony elég kellemetlen. Azért kíváncsi lennék, hogy a legtöbb meghalt ram mennyi feszt kaphatott.
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

kristoof92
(kvázi-tag)
A Core i7-es procik az 1,65 fölötti memóriákat nem szeretik, mert attól behalnak 
A többsége gyári feszültségek mellett haltak meg. 1,65v. Van akinek ugyanez a termék, de más szériás chippel több hónapja 1,7v vagy felett is stabil..
Hát jól bevásárolhattak akkor ezekből a chippekből ha erre kényszerült a gyártó, de akkor ezek szerint más is..Mindenesetre dícséretre méltó döntés. Bár nagyon tetszenek a modulok, a jövőben remélem kijön ez a széria..
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
(#10) Overlocker válasza kristoof92 (#8) üzenetére
Azért ez túlzás, de károsodhatnak..
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

menalcas
(őstag)
Jah nagyon fainul néznek ki a bordáik, meg a gyári air fanja is, kéne szerezni egy szettet a lesejtezett hibás ramokból már csak a bordáik miatt 
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.
A gazdasági válság teszi, megkeseredtek a Ramok! 
“Don’t shoot, I’m Globish.”
A végét nem olvastam, azt hittem DDR2-es memókról van szó, de az nem is GT.... Figyelmetlen voltam. De 1,65-től ha megpusztulnak, az elég gáz...
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

P00By
(PH! nagyúr)
Jól belenyúltak, és biztosan bevásároltak rendesen 
Jah, de nemcsak ők szerintem..

menalcas
(őstag)
Hát igen, nehéz dolguk van az új világba születő ramoknak, nem csak a gazdasági válság okozta terhek, de még az i7 által kötelezővé tett alacsonyabb feszek is megnehezitik ezeknek a sinlődő ramoknak az boldogulását, nemcsoda hogy ennyire sokan megcsúsznak az élet ösvényén majs a könnyebik utat választják és megszabadulnak a fém béklyók szoritástól 

P00By
(PH! nagyúr)
Sztem se 
OCZ-böl 2 szettet fogyasztott a Giga X48TDQ6 deszkám-egyszerüen nemjók(de másnak is volt vele gondja)
Én maradok a Corsair-nál,nekem ez bevállt 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Balika911
(PH! kedvence)
Ha csak az Elpida Hyper chipekkel van a baj, miért szüntetik be az egész termékcsaládot? Így már nem lenne gazdaságos a piacon tartani?
Korrekt eljárás, de egy cég hírnevének sosem tesz jót, ha minőségi kifogások miatt kényszerülnek ilyen lépésre.

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Azért az érdekelne, hogy tömeggyártás előtt milyen teszt procedurának vetik alá a gyártók a ramokat. Ezekszerint a Józsi gyere nézzed má ez jó lesz cimű ellenőrzési procedurán átmentek. Mert mondta Józsi (aki tapasztalt öreg róka, látszik az orrán lévő borvirágok számán), hogy jó az.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Balika911
(PH! kedvence)
Valószínűsítem, hogy a veszteségeiket kamatostól leverik az Elpidán. Legalábbis megpróbálkoznak vele. 
[ Szerkesztve ]

syC
(PH! addikt)
Ritka hozzáállás.. 
• De hova temetik a túlélőket? •

zed1983
(őstag)
Ettől én még sztem megveszem a kiszemelt dominatorokat 

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

westlake
(PH! nagyúr)
en eleve nem vennek olyan kitet, ami 300$-nal tobbe kerul.. teljesen felesleges.. egy jobb 2000mhz, cl8-as kitet kb. 250$-ert meg lehet kapni.. nagyon jo valasztas peldaul a g.skill perfect storm..
[ Szerkesztve ]
I'm out.

juliabrilke
(PH! kedvence)
Én úgy értelmeztem, hogy csak a Elpida Hyper chippel szerelt Dominator modulok forgalmazását fejezi be.
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

gombcomp
(senior tag)
Nyugodtan vedd meg,nem azt íták,hogy mindegyik tönkremegy.Különben mire való az élettartam garancia.No para! Nekem is az érintett szériából van a gépemben 6G,és
nem csak a névleges értékeken használom,ennyit az ElpidaH.-chipek siratásáról!
[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

Izzé
(senior tag)
Szerintem is dicséretes a Corsair hozáállása, de a többi gyártóval mi a helyzet?
Kik használják még ezeket az Elpida chipeket?

Balika911
(PH! kedvence)
Valóban, ezt írták is, csak nem olvastam át elég alaposan a cikket. Akkor ezután is kapható lesz a GT, csak most, hogy tudnak a hibáról, egyre kisebb eséllyel "nyúl bele" az ember.
Na, szóval akkor ezeket sem vetették alá terheléses tesztnek, mint ahogy az a frankóbb RAM gyártóknál szokás a drágább modulok esetében. De a chip gyártójának is több gondot kellett volna fordítania a tesztelgetésekre. Ezek után eltudom képzelni, hogy mit kaphatnak a noname modul gyártók, habár ilyenek már nem nagyon vannak. Igaz, lehet pont ezért, a silányabbat is a nevesebbek kapják.
<-ƘƘ-> Rendszerment

P00By
(PH! nagyúr)
Elpida hyper chippeket más gyártó is használ(pl.: OCZ, G.skill).
Én nem ezt a hozzáállást tartom dicséretesnek, hanem azt szomorúnak, ha nem igy történik. Legalábbis: gari miatt cserélik, ezt elvárnám, és kivonják a hibásakat, egy minőségi RAM cimkézőtől ez is érthető.
Amúgy meg 6GB 1333 CL7 ócsóé és kész
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
Jól hangzik, hogy jófejségből meg hírnév megőrzése miatt vonják ki a ramokat. Esetleg a többletköltség is bejátszik?
A*B nagyobb-egyenlő mint C akkor nem éri meg
A meghibásodási arány
B cserével járó költség
C a szérián lévő profit
Milyennapvan?

sniper elite
(senior tag)
Na hát ez marha jó, éppen tegnap haltmeg az egyik ramom, TR3X6G1866C7GTF erre ma olvasom hogy alapból gyárilag szar, ennyit erről 

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Nem a bukón van itt a hangsúly. Ha nem arról hogy sérül a cég hirneve . Ráadásul nem az olcsó szériájuk döglik be. Gondolom feltünt valakinek, hogy több kinti fúrumon fikázzák a cuccot. Szvsz ezért itt a látványos csere, hirveréssel. Éljen a marketing részleg.
Persze alaposabb tesztekkel meg már a gyárban kiderült volna mi a bibi.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
(#36) Overlocker válasza sniper elite (#34) üzenetére
Én ezt már több hete hallottam, hogy volt egy hibás széria, de ezek szerint több is..
"Persze alaposabb tesztekkel meg már a gyárban kiderült volna mi a bibi."
Nem olyan biztos..Ezek a chippek nem olyan régen vannak a piacon, és lehet valamilyen új fajta eljárás kellett a hiba kiszűrésére! A tulajdonosoknak kb több hét, vagy 1-2hónap elteltével jelentkezett a hiba, ennyi ideig pedig biztosan nem végeznek előtesztet..így történhetett meg ez..
[ Szerkesztve ]

Sheltem77
(fanatikus tag)
"OCZ-böl 2 szettet fogyasztott a Giga X48TDQ6 deszkám-egyszerüen nemjók"
Ettől még az OCZ egy nagyon jó memóriamárka és kiváló ramokat gyárt. Egy ilyen cikk kapcsán nem kell túlesni azért a ló túloldalára. Én ezután is ugyanúgy fogok a corsair cuccokhoz hozzáállni mint eddig.
(#39) sniper elite válasza Overlocker (#36) üzenetére

sniper elite
(senior tag)
Hát eléggé idióta helyzetbe hozzák a vevőket, én ezeket a ramokat Amerikából hozattam, mivel itthon nem lehetett kapni, csak onnan rendelni a hivatalos oldalról! Most ezt vissza küldöm, az kb 3-4 hét mire kapok másikat! Nagyon kellemetlen a gyártónak is persze, de annyi eszük lehetett volna hogy nem csak úgy terjesztik hogy a saját kis oldalukon, és így garancia csak Amerikába szólhat, hanem úgy kellett volna hogy itthon is kapható legyen a cucc! És akkor bolt intézi a garit, nem magánszemélynek kell!

HSM
(PH! addikt)
Ezért kár szidnod a Corsairt, mikor rendeltél, elfogadtad a feltételeket, ez van. Amúgy ilyen kisszériájú termékeket elég nehéz lett volna beszerezned itthon.... Nem nagyon szoktak ilyesmikkel az itteni nagykerek bíbelődni, a hatalmas árfolyamkockázatról nem is beszélve... Te árulnál olyan terméket, ami valószínüleg egy év múlva már az eredeti árának a felét se éri meg, ráadásul csak egy igen szűk, néhány tíz ember engedheti meg magának, tehát gyakorlatilag kutya se venné? Gyanítom, nem... 
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************
Egyetértek. Az ilyen bakiknál alapból így kellene hozzáállnia a gyártónak.
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)
(#42) Overlocker válasza sniper elite (#39) üzenetére
Csak azt tudnám írni erre amit HSM írt..a nagykereknek nem éri meg ilyeneket behozni..
Vállonveregetős, kézfogós smile, Corsair, nagyon korrekt.
"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

Devid_81
(PH! kedvence)
Nekem asztaliban csak Corsairek voltak és nem is lesznek mások a következő gépemben sem, hacsak nem sorozatos "félre lépések" lesznek korzéréknél...de ettől nem tartok 
.::www.megadanceradio.hu::.
Ahol dolgozom, ott a szervizben most az 1333MHz-es 2GB-os Kingston RAM-okkal szopunk. Mind alapfeszes, mind Elpida chipes. És a legviccesebb a hibajelenség: nem ám memteszt hibásak. Fagy a gép (állóra, kimerevedett kép), rendszertelen újraindulások. Memteszt alatt meg ha egy hétig hagyjuk, akkor sem jelentkezik semmi.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu
A maradék még két működőre vevő lennék. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

sniper elite
(senior tag)
Megy vissza gariba mind a három! Remélem többet nem lesz velük gond! Amúgy nagyon jó kis ramok, szóval használtam olyan 2 hónapot kb, és tényleg nagyon megfeleltek tuning terén is! De sajnos ilyen benne van a pakliban, ami most történt!

westlake
(PH! nagyúr)
es arrol meg nem is beszeltel, hogy a postakoltseg is teged terhel ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
I'm out.

Daniel Alves
(fanatikus tag)
nagyon gonosz szmajli ON 
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***