Még mindig mehetne egy kicsit lejjebb a ddr3 ára...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
ez elég cikis dolog a HyperX szériára nézve.
ennyi pénzért az ember elvárná hogy a sima "mezei" ramoktól látványosan többet nyújtson, viszont itt erről szó se volt. értem én hogy design meg minden, de ez így kevés
de ez a jó az egészbe, nem a "legdrágább" mindig a legjobb
ez már nem először fordul elő 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................
Szerintem már az elfogadható kategóriások ezek az árak. Persze olcsóbb mindig lehetne. ;)
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0
a seagate nagy név a winyók között?

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

Mr. XXL
(kvázi-tag)

Én is ezt néztem ![;]](/dl/s/v1.gif)
Életemben a seagate nevű hulladéknál csak pár conner volt rosszabb...
Quantum, samsung, wd -> ezekkel semmi bajom nem volt (samu spinpoint).
A hasonlat picit a fellengzős baleseti statisztika HU: volvo, saab, mahindra c. kocsikra emlékeztet, mert mahindrából 1 baleset se volt
Mert amit nem forgalmaznak itthon, azzal nehéz balesetelni...
A jelenleg ár feléért már megérné DDR2 helyett... 
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
, nekem samsungok voltak eddig, azokkal nekem se volt még semmi bajom(még maxtorral se) erről jut eszembe, haverom át hozta a seagate 160asát, és ugyan úg ynéz ki mint az én maxtor 160-asom, a chipek nagy része is ugyan olyan volt, az elrendezés is, közösködnek?
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

DuplaZso
(fanatikus tag)
Nekem a KVR-széria eddig tökéletesen bevált úgy DDR, mint DDR2 vonalon.
A jó kis Elpida IC-k jól bemutatnak a hájperiksz samuinak. 
De attól, amikor hozzáértő barátaink a "winyó" kifejezést használják, legalább akkora hányingerem tud támadni, mint attól, amikor azt írják le, hogy "egyenlőre".
"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?
jó bocs, de nem sok kedvem volt gépelni, meg ha gyorsan gépelek akk ez még gyorsabb
remélem nem lesz ban meg ijenek 
[ Szerkesztve ]
Nagy, mint ahogy a többi mai is az... ezt a kiemelést valahogy nem értem a cikk elején. Egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal a Seagate... mint egy reklámszöveg 
"Érdekesség, hogy 2008-ra már a Kingston sem különcködik, saját, Kingston felirattal fémjelzett memórialapkái helyett más gyártók IC-it "hegeszti" moduljaira;"
Eddig is másét pakolta rá, nem? Csak saját felirattal ment, de nem ők gyártották tudtommal.
#7: Igen... a Seagate megvette a Maxtort (lehet, hogy nem ez a pontos üzleti kifejezés, de a lényege ez
)
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
ha a conner kortárs seagatekre gondolsz, akkoriban az ide változatok valóban lassúak voltak mint a bűn, de a scsi vezétlősök között a segate volt A Winyó.
Érdekes ez a memória biznisz... amikor drágábbak voltak a ramok, akkor sok más márka is kapható volt. Ahogy leestek az árak, úgy csökkent a márka-választék. Persze a legolcsóbb, kommersz márkák tűntek el a polcokról. Nem hiszem hogy ne gyártanák őket, inkább úgy tűnik, hogy a kereskedők nem rendelnek olyan márkát ami az olcsósága miatt kevés hasznot hozna. Ha a luxus márkák ramjai ilyen olcsók, akkor el sem tudom képzelni mennyiért lehetne pl Aeneon ramokat venni 
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Nesziggyukaszígétet!
Nekem nagyon is jól dolgoznak! 
DDR3-nál ez egy jó ár. Ha itt is elvárnánk, hogy a DDR2-höz hasonlóan veszteséggel gyártsák őket, akkor akár le is húzhatják a rolót.
Egyébként én meg anti-tunningos vagyok. Megveszem, használom, a vége felé jöhet a túlhajtás, de addigra az már úgyis kevés lesz, és inkább cserélem.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

Thulcandra
(őstag)
Igaz, most keltem fel, de hiába olvasom újra ezt a mondatot akárhányszor, nem akar összeállni a táblázattal.
" Az FSB-t változatlanul hagytuk, de a memóriát sikerült először 1600-ig, majd egészen 2000 MHz-ig emelni, 1600-on 7-7-7-21-es, 2000-en pedig 9-9-9-24-es időzítések mellett mutatkozott stabilnak. "

Ha jól pillázok ki a csipa mögül akkor a mondat azt mondja, hogy 1333/2000 beállítás esetén 9-9-9-24 időzítéssel volt stabil, viszont a táblázat szerint meg el sem indult. Szóval annyira stabil volt, hogy csak állt?
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
Meg a RAM tuninggal éppenséggel a benchmarkokon kívül nagyon (nagyon-nagyon) kevés helyen lehet gyorsulást elérni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Shadows
(senior tag)
nekem olyan agyonfavorizált az egész....lehet ez lesz az új trandi 2009-ben??
egyébként megint okosabb lettem köszönöm.... 

efi99
(fanatikus tag)
A rendszermemória mitől nVidia SLI ready avagy sem...?
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
attól, hogy ráteszik/megfizetik az sli matricát vagy sem ![;]](/dl/s/v1.gif)
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

X@b3e
(PH! addikt)
Látványosan többet nyújt, mert garantált 1600MHz... Az hogy a Valueból kihúztak egy jól tuningolhatót, a HyperX-ből pedig egy antituning példányt, még nem jelent semmit. Lehet fordítva is, hoy a Value 1400-on sem bootol, a Xyper pedig 2200-ig szárnyal, szerencse kérdése
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Biztos jó cuccok, nekemis HyperX van, de valueram-ot nem vennék, nem annyival drágábbak a Bordás cuccok.
Még DD3-ast se fogok venni egy jó ideig, nem hogy HyperX-et. De a KVR ára már kezd jó irányba menni.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

ez_meg_emaz
(őstag)
"A Kingston a memóriák piacán olyan, mint az Eizo a monitorok vagy a Seagate a merevlemezek mezőnyében: a márkanév egyet jelent a megbízhatósággal és a minőséggel."
Hát ezen én is lestem.
Nekem a kingston közel se olyan a memoknál mint az eizo a moncsiknál. De a seagate példa jo. A seagate se a legjobb a vinyoknál viszont elég ismert márka.
Én többre tartom a Geil-t, Corsairt ha már memo.
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g
És ki nem? 
Egyébként eléggé lehúzzátok, pedig 16k-ért ez nem olyan rossz.
Főleg, hogy az én A-Datáim voltak anno 42k-s jószágok. Aztán pár hónapja már csak 20.... Ma meg nem is látom már ![;]](/dl/s/v1.gif)
"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

bsh
(senior tag)
a seagate a vinyók terén egyet jelent a megbízhatósággal?
höhöhöhö....

Prof01
(PH! addikt)
Kösz a tesztet!
Lehetne olcsóbb, nekem még drágák ezek. 
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

.mf
(PH! addikt)
Igen, a KVR most durván bealázta a KHX-et, de tudni kell, hogy a KVR amolyan "maradék"-RAM, tehát erre vegyesen bármilyen chip kerülhet, néha olyan is, amit egy drágább modulra szántak, de a speed-binnelésen megbukott (ld micron D9GMH-s KVR533, ami ment 1200-on is), de néha olyat is, ami csak annyit bír, mint ami rá van írva, alig többet. A KVR egy lottó 
Én komolyan nem értem, hogy mi tetszett ebben HyperX-ben. 2x annyiba kerül, s még ugyanannyit sem tud, mint a sima Value...
Na a doboz meg röhej... egy RAM mitől lesz SLI ready 
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Golli
(tag)
Ahogy nézem a ddr3-as ramok teljesítményben nem igazán meggyőzőek. Árban bár csőkkenő tendenciát mutat, de sokaknak lehet ez az állatfaj ki fog maradni...
"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"
"A KVR1333-ason látható Elpida J1108BASE-DJ-E chipek hivatalosan is 1333 MHz-re lettek kiképezve, amit 1,5 V-on 9-9-9-es időzítésekkel visznek"
Van belőle J1108BASE-DG-E verzió is, az 8-8-8-at tud alapból.
[ Szerkesztve ]
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄
Hát ugyanattól, amitől egy monitor Vista-ready. 
Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3
Ja, SLI-ready... 
alba gu brath
Szegény munkatársam 2k-ja bánta egyszer ezt a dolgot, hiszen kiküldött egy SLI matricás HyperX-et, amikor a vevő, simát kért (matrica nélküli-t)..így ki kellett küldeni egy simát a futárszolgálattal..pff.. Azzal jött hogy nem fog neki a régebbi "matrica nélküli" HyperX-ekkel a 4 modul együtt menni..valamennyire meg is értettem volna, ha pl nforce-os lapban használta volna..de nem..
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Jó, de mi a f@sztól SLI Ready? Ha semmitől, ez világ legszánalmasabb marketingje!!!
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

jugeen
(PH! addikt)
EPP 2
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

Jim Tonic
(PH! kedvence)
EPP 2.0 pontosan. De mi köze ennek az SLI-hez? Merthogy inkább az lehetne mondani, hogy a 790i SLI chipset támogatja az EPP 2.0-t DDR3-as RAM-okkal is. Semmiképpen sem fordítva.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano
A nVidia SLI lapkakészletekhez optimalizált EPP 2.0 bekerült a modul SPD-jébe.
Ugyanez megvan az ATI-s RAM-oknál is, Certified by ATI CrossFire néven.

jugeen
(PH! addikt)
nem fogtam valami bőszavúra, de akkor hogy mitől is SLI-Ready
Certified NVIDIA SLI-Ready Components
NVIDIA SLI certification ensures a quality user experience by putting each component through a rigorous series of tests including diagnostics, benchmarking, burn in, and interoperability.
Only components that pass NVIDIA SLI certification can be called "NVIDIA SLI-certified." Be sure to look for the NVIDIA SLI and NVIDIA SLI-Ready badges when you buy a PC or when you buy components to build a PC.
ha ennyire fáj, hogy az nvidia így nevezi a certifikációját, akkor írj nekik egy jobb marketing tervet, amit talán alkalmazni is fognak 
[ Szerkesztve ]
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

balintka
(őstag)
A DDR3 1333 MHz-es modulok gyorsabbak, mint a DDR2-800?
Lásd itt.
Saját tapasztalat SLI Ready memória ügyben:
780-as SLI lapban egy 2x1 gb Corsair 1066 kit, ami mellesleg SLI Ready 1066-on indul BIOS auto beállítással. Vettem hozzá még 2x1 gb ugyanilyen ramot. Ezt így már nem tudta a lap SLI Ready-ként kezelni és 800 volt hajlandó csak elindulni. Ha megfeszültem se tudtam a ramokat 1066-on járatni, pedig volt fesz rendesen. 1066 közelében csak kékhalál volt. Szóval szerintem az SLI Ready nem parasztvakítás ahogy sokan látják.

efi99
(fanatikus tag)
Szerintem meg az. Nem többről van szó, mint hogy bizonyos RAM (vagy pár) elindul abban a lapban (y sebességgel), vagy nem. Ilyen idáig is volt, a legtöbb gyártó most is felsorol a 2000 féle memóriamodulból 67-et, amit kipróbált az érintett lapjában és szuperül megy (persze a maradék 99%-a is jól megy, tehát sok értelme nincs az egésznek). Az, hogy az a lap éppen SLI-s az nem jelenti, hogy a memória "SLI ready". Ilyen alapon lehet "SATA-2 ready" is, meg "Firewire-ready" is.
Te ráadásul azt írod, ugyanolyan RAM-okat tettél még hozzá, még se ment pöpecül.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
Így van. Ez az SLI-ready a legragyogóbb marketing...
A CF-memók detto.
alba gu brath

alba gu brath
A saját tapasztalatomat írtam le, nem tudom hogy nem SLI Ready ramot hogy kezelne a lap, illetve tudom mivel a 4x1 gb-ot szarul kezelte. Igen ugyanolyan ramokat tettem bele de a 4x1 gb már nem SLI Ready, csak a 2x1 gb. Meg lehet nézni ezen a listán hogy mi SLI Ready és mi nem. Tehát 4x1 gb már nem az, csak 2x1 gb. A mostani ramjaim 2x2 gb SLI Ready OCZ 1000 és gond nélkül mennek auto-n 1000-en, kicsit meghúzva 1070 körül. A Corsair 4x1 gb nem ment 1066-on és ráadásul drágább is volt mint a mostani kit.
Az meg hogy miért SLI Ready a neve, gondolom azért mert az SLI lapokhoz ajánlják őket, de szerintem a névválasztással tényleg az nvidiánál kellene kopogtatni.
És ha mindkét profilt tartalmazná?
Akkor lehetne SLI/CF ready.

balintka
(őstag)
köszi, elolvasom.
elírás volt, javítottam.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
És mi köze ennek az SLI-hez? Mert ezt még senki nem válaszolta meg.
A valódi SLI-hez semmi, az SLI nem fog tőle se jobban se rosszabbul működni. A korábbi P35-DS3 lapomban ugyanúgy elindult az SLI Ready 2x1 gb kit 1066-on, szóval nem csak nvida chipset-es lapokban használható. Egyébként most van beszerzés alatt egy 790 SLI lap nem SLI Ready 1600-as ramokkal, kíváncsi leszek mit tudok majd összehozni.