Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) misirulez

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Még mindig mehetne egy kicsit lejjebb a ddr3 ára...

(#2) Zé_Mester

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez elég cikis dolog a HyperX szériára nézve.
ennyi pénzért az ember elvárná hogy a sima "mezei" ramoktól látványosan többet nyújtson, viszont itt erről szó se volt. értem én hogy design meg minden, de ez így kevés

de ez a jó az egészbe, nem a "legdrágább" mindig a legjobb :C
ez már nem először fordul elő :P

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#3) sanzi89 válasza misirulez (#1) üzenetére

sanzi89
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem már az elfogadható kategóriások ezek az árak. Persze olcsóbb mindig lehetne. ;)

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#4) No-kia

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a seagate nagy név a winyók között? :F :B

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#5) Mr. XXL válasza No-kia (#4) üzenetére

Mr. XXL
(kvázi-tag)

:D

Én is ezt néztem ;]

Életemben a seagate nevű hulladéknál csak pár conner volt rosszabb...

Quantum, samsung, wd -> ezekkel semmi bajom nem volt (samu spinpoint).

A hasonlat picit a fellengzős baleseti statisztika HU: volvo, saab, mahindra c. kocsikra emlékeztet, mert mahindrából 1 baleset se volt :B
Mert amit nem forgalmaznak itthon, azzal nehéz balesetelni...

(#6) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A jelenleg ár feléért már megérné DDR2 helyett... :)

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#7) No-kia válasza Mr. XXL (#5) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:DDD :DD , nekem samsungok voltak eddig, azokkal nekem se volt még semmi bajom(még maxtorral se) erről jut eszembe, haverom át hozta a seagate 160asát, és ugyan úg ynéz ki mint az én maxtor 160-asom, a chipek nagy része is ugyan olyan volt, az elrendezés is, közösködnek?

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#8) DuplaZso

DuplaZso
(fanatikus tag)

Nekem a KVR-széria eddig tökéletesen bevált úgy DDR, mint DDR2 vonalon.
A jó kis Elpida IC-k jól bemutatnak a hájperiksz samuinak. :C

De attól, amikor hozzáértő barátaink a "winyó" kifejezést használják, legalább akkora hányingerem tud támadni, mint attól, amikor azt írják le, hogy "egyenlőre".

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#9) No-kia válasza DuplaZso (#8) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó bocs, de nem sok kedvem volt gépelni, meg ha gyorsan gépelek akk ez még gyorsabb ;] remélem nem lesz ban meg ijenek :P

[ Szerkesztve ]

(#10) Male válasza No-kia (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagy, mint ahogy a többi mai is az... ezt a kiemelést valahogy nem értem a cikk elején. Egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal a Seagate... mint egy reklámszöveg :U

"Érdekesség, hogy 2008-ra már a Kingston sem különcködik, saját, Kingston felirattal fémjelzett memórialapkái helyett más gyártók IC-it "hegeszti" moduljaira;"

Eddig is másét pakolta rá, nem? Csak saját felirattal ment, de nem ők gyártották tudtommal.

#7: Igen... a Seagate megvette a Maxtort (lehet, hogy nem ez a pontos üzleti kifejezés, de a lényege ez :) )

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#11) azbest válasza Mr. XXL (#5) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha a conner kortárs seagatekre gondolsz, akkoriban az ide változatok valóban lassúak voltak mint a bűn, de a scsi vezétlősök között a segate volt A Winyó.

Érdekes ez a memória biznisz... amikor drágábbak voltak a ramok, akkor sok más márka is kapható volt. Ahogy leestek az árak, úgy csökkent a márka-választék. Persze a legolcsóbb, kommersz márkák tűntek el a polcokról. Nem hiszem hogy ne gyártanák őket, inkább úgy tűnik, hogy a kereskedők nem rendelnek olyan márkát ami az olcsósága miatt kevés hasznot hozna. Ha a luxus márkák ramjai ilyen olcsók, akkor el sem tudom képzelni mennyiért lehetne pl Aeneon ramokat venni :U

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#12) Tomate válasza Mr. XXL (#5) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nesziggyukaszígétet! :N Nekem nagyon is jól dolgoznak! :K

(#13) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

DDR3-nál ez egy jó ár. Ha itt is elvárnánk, hogy a DDR2-höz hasonlóan veszteséggel gyártsák őket, akkor akár le is húzhatják a rolót.
Egyébként én meg anti-tunningos vagyok. Megveszem, használom, a vége felé jöhet a túlhajtás, de addigra az már úgyis kevés lesz, és inkább cserélem.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#14) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Igaz, most keltem fel, de hiába olvasom újra ezt a mondatot akárhányszor, nem akar összeállni a táblázattal.

" Az FSB-t változatlanul hagytuk, de a memóriát sikerült először 1600-ig, majd egészen 2000 MHz-ig emelni, 1600-on 7-7-7-21-es, 2000-en pedig 9-9-9-24-es időzítések mellett mutatkozott stabilnak. "

Ha jól pillázok ki a csipa mögül akkor a mondat azt mondja, hogy 1333/2000 beállítás esetén 9-9-9-24 időzítéssel volt stabil, viszont a táblázat szerint meg el sem indult. Szóval annyira stabil volt, hogy csak állt?

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#15) rudi válasza Depression (#13) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Meg a RAM tuninggal éppenséggel a benchmarkokon kívül nagyon (nagyon-nagyon) kevés helyen lehet gyorsulást elérni.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#16) Shadows

Shadows
(senior tag)

nekem olyan agyonfavorizált az egész....lehet ez lesz az új trandi 2009-ben?? :F

:R egyébként megint okosabb lettem köszönöm.... :R

(#17) efi99

efi99
(fanatikus tag)

A rendszermemória mitől nVidia SLI ready avagy sem...?

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#18) azbest válasza efi99 (#17) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

attól, hogy ráteszik/megfizetik az sli matricát vagy sem ;]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#19) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek 1T v. 2T-s ramok?

(#20) X@b3e válasza Zé_Mester (#2) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Látványosan többet nyújt, mert garantált 1600MHz... Az hogy a Valueból kihúztak egy jól tuningolhatót, a HyperX-ből pedig egy antituning példányt, még nem jelent semmit. Lehet fordítva is, hoy a Value 1400-on sem bootol, a Xyper pedig 2200-ig szárnyal, szerencse kérdése

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#21) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Biztos jó cuccok, nekemis HyperX van, de valueram-ot nem vennék, nem annyival drágábbak a Bordás cuccok.

(#22) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Még DD3-ast se fogok venni egy jó ideig, nem hogy HyperX-et. De a KVR ára már kezd jó irányba menni.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#23) ez_meg_emaz

ez_meg_emaz
(őstag)

"A Kingston a memóriák piacán olyan, mint az Eizo a monitorok vagy a Seagate a merevlemezek mezőnyében: a márkanév egyet jelent a megbízhatósággal és a minőséggel."

Hát ezen én is lestem. :)
Nekem a kingston közel se olyan a memoknál mint az eizo a moncsiknál. De a seagate példa jo. A seagate se a legjobb a vinyoknál viszont elég ismert márka.
Én többre tartom a Geil-t, Corsairt ha már memo.

Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

(#24) hoffman_ válasza ez_meg_emaz (#23) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És ki nem? :DDD

Egyébként eléggé lehúzzátok, pedig 16k-ért ez nem olyan rossz.

Főleg, hogy az én A-Datáim voltak anno 42k-s jószágok. Aztán pár hónapja már csak 20.... Ma meg nem is látom már ;]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#25) bsh

bsh
(senior tag)

a seagate a vinyók terén egyet jelent a megbízhatósággal?
höhöhöhö....

(#26) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Kösz a tesztet! :R
Lehetne olcsóbb, nekem még drágák ezek. :U

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#27) .mf válasza Zé_Mester (#2) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Igen, a KVR most durván bealázta a KHX-et, de tudni kell, hogy a KVR amolyan "maradék"-RAM, tehát erre vegyesen bármilyen chip kerülhet, néha olyan is, amit egy drágább modulra szántak, de a speed-binnelésen megbukott (ld micron D9GMH-s KVR533, ami ment 1200-on is), de néha olyat is, ami csak annyit bír, mint ami rá van írva, alig többet. A KVR egy lottó :)

(#28) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én komolyan nem értem, hogy mi tetszett ebben HyperX-ben. 2x annyiba kerül, s még ugyanannyit sem tud, mint a sima Value...

Na a doboz meg röhej... egy RAM mitől lesz SLI ready :W

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#29) Golli

Golli
(tag)

Ahogy nézem a ddr3-as ramok teljesítményben nem igazán meggyőzőek. Árban bár csőkkenő tendenciát mutat, de sokaknak lehet ez az állatfaj ki fog maradni...

"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"

(#30) Teaway

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

"A KVR1333-ason látható Elpida J1108BASE-DJ-E chipek hivatalosan is 1333 MHz-re lettek kiképezve, amit 1,5 V-on 9-9-9-es időzítésekkel visznek"

Van belőle J1108BASE-DG-E verzió is, az 8-8-8-at tud alapból.

[ Szerkesztve ]

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#31) proof88 válasza TomBoy1986 (#28) üzenetére

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ugyanattól, amitől egy monitor Vista-ready. :DDD

Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

(#32) Solten válasza TomBoy1986 (#28) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, SLI-ready... :DD

alba gu brath

(#33) Overlocker válasza Solten (#32) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szegény munkatársam 2k-ja bánta egyszer ezt a dolgot, hiszen kiküldött egy SLI matricás HyperX-et, amikor a vevő, simát kért (matrica nélküli-t)..így ki kellett küldeni egy simát a futárszolgálattal..pff.. Azzal jött hogy nem fog neki a régebbi "matrica nélküli" HyperX-ekkel a 4 modul együtt menni..valamennyire meg is értettem volna, ha pl nforce-os lapban használta volna..de nem..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#34) Jim Tonic válasza Solten (#32) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Jó, de mi a f@sztól SLI Ready? Ha semmitől, ez világ legszánalmasabb marketingje!!!

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#35) jugeen válasza Jim Tonic (#34) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

EPP 2

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#36) Jim Tonic válasza jugeen (#35) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

EPP 2.0 pontosan. De mi köze ennek az SLI-hez? Merthogy inkább az lehetne mondani, hogy a 790i SLI chipset támogatja az EPP 2.0-t DDR3-as RAM-okkal is. Semmiképpen sem fordítva.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#37) Teaway válasza Jim Tonic (#36) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

A nVidia SLI lapkakészletekhez optimalizált EPP 2.0 bekerült a modul SPD-jébe.
Ugyanez megvan az ATI-s RAM-oknál is, Certified by ATI CrossFire néven.

(#38) jugeen válasza Jim Tonic (#36) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

nem fogtam valami bőszavúra, de akkor hogy mitől is SLI-Ready

Certified NVIDIA SLI-Ready Components
NVIDIA SLI certification ensures a quality user experience by putting each component through a rigorous series of tests including diagnostics, benchmarking, burn in, and interoperability.
Only components that pass NVIDIA SLI certification can be called "NVIDIA SLI-certified." Be sure to look for the NVIDIA SLI and NVIDIA SLI-Ready badges when you buy a PC or when you buy components to build a PC.

ha ennyire fáj, hogy az nvidia így nevezi a certifikációját, akkor írj nekik egy jobb marketing tervet, amit talán alkalmazni is fognak ;)

[ Szerkesztve ]

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#39) balintka

balintka
(őstag)

A DDR3 1333 MHz-es modulok gyorsabbak, mint a DDR2-800?

(#40) Teaway válasza balintka (#39) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Lásd itt.

(#41) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Saját tapasztalat SLI Ready memória ügyben:

780-as SLI lapban egy 2x1 gb Corsair 1066 kit, ami mellesleg SLI Ready 1066-on indul BIOS auto beállítással. Vettem hozzá még 2x1 gb ugyanilyen ramot. Ezt így már nem tudta a lap SLI Ready-ként kezelni és 800 volt hajlandó csak elindulni. Ha megfeszültem se tudtam a ramokat 1066-on járatni, pedig volt fesz rendesen. 1066 közelében csak kékhalál volt. Szóval szerintem az SLI Ready nem parasztvakítás ahogy sokan látják.

(#42) efi99 válasza tome.jr (#41) üzenetére

efi99
(fanatikus tag)

Szerintem meg az. Nem többről van szó, mint hogy bizonyos RAM (vagy pár) elindul abban a lapban (y sebességgel), vagy nem. Ilyen idáig is volt, a legtöbb gyártó most is felsorol a 2000 féle memóriamodulból 67-et, amit kipróbált az érintett lapjában és szuperül megy (persze a maradék 99%-a is jól megy, tehát sok értelme nincs az egésznek). Az, hogy az a lap éppen SLI-s az nem jelenti, hogy a memória "SLI ready". Ilyen alapon lehet "SATA-2 ready" is, meg "Firewire-ready" is.
Te ráadásul azt írod, ugyanolyan RAM-okat tettél még hozzá, még se ment pöpecül.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#43) Solten válasza efi99 (#42) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Így van. Ez az SLI-ready a legragyogóbb marketing... :) A CF-memók detto.

alba gu brath

(#44) Solten válasza Overlocker (#33) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

:D

alba gu brath

(#45) tome.jr válasza efi99 (#42) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A saját tapasztalatomat írtam le, nem tudom hogy nem SLI Ready ramot hogy kezelne a lap, illetve tudom mivel a 4x1 gb-ot szarul kezelte. Igen ugyanolyan ramokat tettem bele de a 4x1 gb már nem SLI Ready, csak a 2x1 gb. Meg lehet nézni ezen a listán hogy mi SLI Ready és mi nem. Tehát 4x1 gb már nem az, csak 2x1 gb. A mostani ramjaim 2x2 gb SLI Ready OCZ 1000 és gond nélkül mennek auto-n 1000-en, kicsit meghúzva 1070 körül. A Corsair 4x1 gb nem ment 1066-on és ráadásul drágább is volt mint a mostani kit.

Az meg hogy miért SLI Ready a neve, gondolom azért mert az SLI lapokhoz ajánlják őket, de szerintem a névválasztással tényleg az nvidiánál kellene kopogtatni.

(#46) Teaway válasza Solten (#43) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

És ha mindkét profilt tartalmazná?
Akkor lehetne SLI/CF ready.

(#47) balintka válasza Teaway (#40) üzenetére

balintka
(őstag)

köszi, elolvasom.

(#48) fLeSs válasza Thulcandra (#14) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

elírás volt, javítottam.

(#49) Jim Tonic válasza tome.jr (#41) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

És mi köze ennek az SLI-hez? Mert ezt még senki nem válaszolta meg.

(#50) tome.jr válasza Jim Tonic (#49) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A valódi SLI-hez semmi, az SLI nem fog tőle se jobban se rosszabbul működni. A korábbi P35-DS3 lapomban ugyanúgy elindult az SLI Ready 2x1 gb kit 1066-on, szóval nem csak nvida chipset-es lapokban használható. Egyébként most van beszerzés alatt egy 790 SLI lap nem SLI Ready 1600-as ramokkal, kíváncsi leszek mit tudok majd összehozni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.