Új kategória az egerek piacán

A Mad Catz régóta jelen van a játékosoknak készülő perifériák piacán, ám a most bemutatott termékeik új színt visznek a játékegerek világába. Már a R.A.T. mozaikszó is rendkívül találó név, hiszen a megjelenést tekintve az új versenyzők inkább a patkányok kategóriájába tartoznak. A Cyborg márkanév alatt piacra kerülő megoldások súlyban és méretben is testre szabhatók, így nincs az a kéz, ami nem lelne kényelemre a termékek használata során.

Mad Catz Cyborg R.A.T. 3
Mad Catz Cyborg R.A.T. 3

A R.A.T. 3 az alapverziót képviseli, bár ez a modell is rendkívül funkciógazdag. A lézeres optika felbontása 400 és 3200 dpi között állítható, továbbá az öt gombbal és egy görgővel felszerelt egér 10 g-s gyorsulásig őrzi meg precizitását. A termék három úgynevezett Cyborg módot támogat, ami lényegében a programozható gombokra van hatással, így azok funkciója valós időben változtatható. A vezetékes kommunikáció az USB 2.0-s felületen keresztül megy végbe.

Mad Catz Cyborg R.A.T. 5
Mad Catz Cyborg R.A.T. 5

A R.A.T. 5 már fejlettebb szerkezet, hiszen a felbontása 125 és 4000 dpi között állítható, a maximálisan kezelt gyorsulás pedig 30 g. A termék súlya tetszőlegesen módosítható, sőt a hossza is több fokozaton keresztül változtatható. A függőleges irányban operáló görgő kiegészül egy vízszintes navigálásra alkalmas tekerővel, továbbá megjelenik a precíz célzás funkció, mely egy oldalt található gombon keresztül kapcsolható be. Segítségével az egérmutató sebessége lecsökken, ami a „mesterlövészek” számára lehet hasznos.

Mad Catz Cyborg R.A.T. 7
Mad Catz Cyborg R.A.T. 7

A R.A.T. 7 még ennél is többet tud, hiszen az 50 g-s gyorsulást is felismerő optika felbontása 25 és 5600 dpi között változhat. A kényelmi szempontok is javulnak, mivel a hüvelykujj támasztókonzoljának helyzete és dőlése tetszőlegesen beállítható. Az egér teteje és oldalborítása is lecserélhető, így mindenki kiválaszthatja az igényeinek megfelelő kialakítást.

Mad Catz Cyborg R.A.T. 9
Mad Catz Cyborg R.A.T. 9

A R.A.T. 9 a kategória csúcsmodellje, így ezt az egeret már tényleg nem lehet űberelni. Az előbbi megoldáshoz képest megjelenik a vezeték nélküli kommunikáció, ami 2,4 GHz-es frekvencián zajlik. A gyártó egy külön vevőegységet fejlesztett ki, mely biztosítja a lehető leggyorsabb reagálást a felhasználó parancsaira.

A Cyborg R.A.T. termékcsaládba tartozó egerek szállítása már megkezdődött. Az árazás a funkciók függvényében 50, 60, 100 és 130 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

  • Öt játékos egér

    Nálunk járt a Revoltec FightMouse Pro, Cyber Snipa Stinger és Silencer, illetve Mionix Saiph és Naos gamer egér.

Hirdetés