Perifériákkal domborít az Arctic

Hirdetés

Az Arctic a Computexen jelentette be, hogy elhagyja a Cooling jelzőt, így a hűtők mellett számos piacra terjesztik ki az érdeklődésüket. A rendezvényen feltűntek a cég perifériái is, ám túl sok információt nem árult el róluk a gyártó. Persze várható volt, hogy ez nem marad így, hiszen egyszer be kell mutatni azokat a termékeket. Ez a pillanat most jött el bár kétségtelen, hogy nem az összes megoldásról rántotta le a leplet a vállalat.

Arctic K381
Arctic K381 [+]

A billentyűzetek piacára a K381 jelzésű megoldás érkezik, mely fekete és fehér színben is megjelenik. A termék mindössze 12 mm vékony, és a kiterjedése sem túl nagy. Ettől függetlenül a tervezők feltalálták magukat, és a 12 darab funkcióbillentyűt extra parancsokkal látták el, melyek az irodai alkalmazásokban jelenthetnek segítséget. További szolgáltatás a hangerőszabályzó, ami a multimédiás programok esetében tehet hasznos.

Arctic K381
Arctic K381 [+]

Az Arctic K381 egyelőre magyar billentyűkiosztással nem érhető el, de ez később még változhat. A két év garanciával rendelkező termék a következő héten kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 18 euró lesz.

Az egerek szegmense is frissül két új versenyzővel. Az Arctic M551-es és M571-es modellek a játékosokat célozzák meg, így ergonomikus kialakítást kínálnak. A beépített optika 800, 1600 és 2400 dpi-s felbontásra állítható be. Az M551-es verzió egy beépített LED-et is tartalmaz, így nyomon követhető az éppen aktív precizitás, sőt az internetes böngészés megkönnyítésére két oldalsó gombot is elhelyeztek a tervezők.

Arctic M551
Arctic M551

Az M571-es változat a kisebbik testvér fejlettebb megoldása. A többletszolgáltatások a játékosok számára lehetnek fontosak, hiszen megjelent a súly egyénileg történő állítása, négy darab 6,5 grammos elemmel, továbbá a görgő mellett feltűnik egy kisebb gomb, aminek lenyomása több balkattintással ér fel, így sortüzet lehet küldeni az ellenfélre.

Arctic M571
Arctic M571

Az Arctic M551 és M571 a billentyűzethez hasonlóan USB porton köthető a számítógéphez. Az egerek szintén két év garanciával érkeznek, de a startra szeptemberig várni kell. A vállalat mindenesetre elárulta az ajánlott fogyasztói árakat, így kiderült, hogy a kisebbik verzió 18, míg a nagyobbik 21 euróért keres majd gazdát.

Előzmények

Hirdetés