Jön a legújabb 3DMark teszt, a Time Spy

A fejlesztés ugyan picit elhúzódott, de a minőség várhatóan kárpótolja majd az érdeklődőket.

A 3DMark aktuális verziója ugyan meglehetősen teljesnek tekinthető, azért egy dolog hiányzik belőle, mégpedig egy vérbeli DirectX 12-es teszt. Ezen azonban egy ideje dolgoznak a fejlesztők, kicsit talán túl régóta is, de a minőségi munkához idő kell.

A Dandia kódnevű tesztről már 2014-ben is írtunk, tehát komoly munka előzte meg az elkészültét. Azóta már van hivatalos neve is, ami a Time Spy, és ez a teszt csak DirectX 12 alatt indítható el, vagyis Windows 10 kell a futtatásához – természetesen a megfelelő hardver megléte mellett.

A Time Spy tesztről már az elején megírtuk, hogy egy elhagyatott múzeumban játszódik, és a főszereplő perspektívájából egy kisebb kijelzőn látható, hogy milyen volt a múzeum korábban. Mára kiderült az is, hogy maga a múzeum a korábbi 3DMark teszteket dolgozza fel, azaz minden vitrinben egy korábban már látott jelenet lesz megfigyelhető. Már maga az alapötlet is zseniális, a megvalósítás pedig az eddig látottak alapján egészen pazar.


[+]

Az elhúzódó fejlesztés így már megbocsátható, hiszen minden idők legkomplexebb tesztjével állunk szemben, ami a 3DMark csapatának is komoly kihívás lehetett, hiszen a DirectX 12 lényegesen több rajzolási parancsot enged a képernyőre vetni, de ezt meg is kell tervezni. A Futuremark azt is elmondta, hogy a többszálú parancsfeldolgozás mellett kihasználják az API többi alapfunkcióját is, mint például a multi-engine és az explicit multiadapter képességet. Előbbinek hála a grafikai, compute és copy futószalagok egymással párhuzamosan futhatnak, míg utóbbi a több GPU-s leképezésért felel. Arról egyelőre nincs adat, hogy összesen hány GPU-t lehet ilyen formában kihasználni, de a cég megígérte, hogy a megjelenéshez közeledve kiadnak egy részletes technikai leírást.

Az új teszt egy szimpla 3DMark frissítésként érkezik, vagyis a Steam platformról vagy a hivatalos weboldalról szerezhető majd be. Természetesen a szokásos ingyenes verzió formájában is beszerezhető, ahogy a többi teszt is, de a fizetős opció több beállítást kínál. Márpedig, ha valaki vásárlásra adja a fejét, akkor abba most érdemes belevágni, ugyanis a Steam platformon most 80%-kal olcsóbban vásárolható meg a 3DMark.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés